seckint
seckint (üye)
Ankara / Meraklı

Fotoğraflara Neden Yorum Yazılmıyor

bir fotoğrafçıyı en çok mutlu eden fotoğrafları ile ilgili yorum yapılmasıdır. bu sayede bilgi kazanılır ve iyiye ulaşılır fakat burada bu yok. herkesi kınıyorum. belki benim de fotoğraflarım hiç de iyi olmayabilir ama en azından yorum bekliyorum kendimi yontabilmek için.
gönderilen fotoğraflara çok sert eleştiriler yapıyorum belki ama kusura bakmasınlar çünkü onlar da gönderirken biraz estetik kaygısı taşımalılar.
yaptığım sert yorumların hepsini hatta daha fazlasını hakettiklerini düşünüyorum...

saygılar sunuyorum...

Tarih: 26 Ocak 2005, 15:40 - İp: yok
fuseki
fuseki (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

'estetik kaygısı taşımalı" sözü fotoğrafın doğasına aykırıdır. fotoğraf sadece ağaç, orman, çiçek,portre vb. değildir. fotoğraf bu dünyayı kavramak, evreni her karede yansıtabilmektir. acı, öfke, kin, mutluluk, heyecan, keyif her tür duygu bunun içindedir. fotoğrafçı bir tarihçidir, tarihi fotoğraflar ve insanlığın arşivine sunar. daha çok şey yazmak isterdim ancak vaktim yok, bu işe meraklı bir insanın "estetik kaygısı taşımalı" diye bir laf etmesi için daha çok yol alması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca her fotoğraf eleştirilir diye bir kuralda yok. Bundan sonra fotoğraflarına daha dikkat ederim. eleştiriye değer bir şey bulursamda sana iletirim. sevgiler, saygılar

Tarih: 26 Ocak 2005, 17:27 - İp: yok
seckint
seckint (üye)
Ankara / Meraklı

haklısınız fakat söylemek istediklerimi doğru ifade edememişim sanırım bu yüzden özür dileyerek düzeltiyorum. estetik kaygısı taşımalı derken insanların gönderecekleri fotoğrafları daha özenle seçmeleri gerktiğini ve acaba beğenilir mi diye düşünmeleri gerekliliğinin önemini vurgulamaya çalışmıştım. doğru söylüyorsunuz estetik kaygısı ile fotoğraf çekilmez. belki çok yol almam gerekiyordur bunu kabul edebilirim fajat söylemek istediğim bu değildi.
İlgilendiğiniz için teşekkürler...

Tarih: 26 Ocak 2005, 20:31 - İp: yok
_kartal_
_kartal_ (üye)
Aksaray / Meraklı

fotograf bence başlı başına zaten bir yorumun ürünüdür bu yüzden fotografın kendi bir yorum dur demi?

Tarih: 28 Ocak 2005, 14:46 - İp: yok
  • 1