pergamon
pergamon (üye)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Fotografcı Olabilmem İçin Yardım!!

arkadaslar be 18 yasındayım ve fotografcılıga buyuk ilgim var bulabildigim her yarısmaya katılıyorum ve bir sürü birinciliklerim var benim solemek istedigim ben fotografcılık bolumu okumak istiyorum mesela mimar sinan bu şekilde üniversteler kendi sınavlarını yapıyorlar bu sınavlarda ne gibi şeyler soruyorlar yardımcı olursanız cok sewinirim!????

Tarih: 30 Ağustos 2005, 22:59 - İp: yok
muhittin
muhittin (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

bu sınavlarda sana öncelikle desen. (yanı karakalem çizimi sornacaklar) ve bu konuda oldukça iyi olman gerekiyor. yanı sana bir obje insan yada her hangi bir nesnenin mekanı ile birliktke kağıt oran ve orantılarıda hesaba katılarak gereken tüm bilgilerin tam olarak aktarman ve cizim yapman için 1.5 saat süre veriyorlar. tabi bu ilk aşama. sbazı üniversitelerde bunun haricinde(imgesel, fotoğraf bilgisi, görsel algılama(IQ) tasti ve buna benzer saçma sapan bir çok aşamalardan geçmen gerek yani anlayacağın hiç fotoğrafla ilgin olmamasına rağmen çizimlerin iyiyse ve sadece okumak için okumak isterseen çok rahaat kazanırsın ama kendini önce fotoğrafa verip ardından da belli bir üre çizim çalışmaya kalkarsan hüsrana uğrayacağını belirtmek isteri. Bunları seni korkutmakt için değil sadece bilgi sahibi olman için söylüyorum. çünkü bende şimdi okuyorum. benden sana bir abi tavsiyesi eğer zamanın varsa yıl boyunca desen kurslarına katıl ve öss de de barajı aşınca herhangi bir üniversitenin güzelsanatlar fakültesi fotoğraf bölümüüne kaydını yaptır. mimar sinan haricinde birçok fotoğraf bölümü olan okul var unuutmu. mimar sinanda 2000 kişi ile yarışmak varken başka üniversitede 400 kişi ile yarışırsın. ortalamalarını yüksek tutkarsan ikinci sene mimar sinaanaa gçiş yapma olanağında var tabi bu sahna bağlı. neyse eğer başka sorulanrın olursa baana yaz ben sana her türlü yaprdımı yapmaya hazırılm önemli olan bi işi heveesli kişileer yapsın sadece şan ve şöhret peşinde koyan para budalaları değil. kendine iyiba görüşmek üzere

 

Tarih: 15 Eylül 2005, 15:12 - İp: yok
sinansv
sinansv (üye)
İstanbul / Firma

merhaba,
ben soobe.net sitesinin sahibiyim.Sitemiz icin haftasonları gece fotograf cekebilecek bir fotografcı arıyoruz.Ilgılenırsen buakdar fotografcılıa hevesli birini aramızda gormek isteriz.email adresim [email protected] .Cevabını bekliyorum.Saol

 

Tarih: 30 Mart 2006, 13:06 - İp: yok
haticeokte
haticeokte (üye)
İzmir / Amatör

pergamon bende senin gibi izmir'de yaşıyprum ve eğitim almak istiyordum. Biraz araştırma yaptım ve aşağıdaki bilgilere ulaştım. Umarım işine yarar.

İZMİR FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ'ni aradım (464 32 12 www.ifod.org).
Yeni eğitim semineri 22 Nisan’da başlayacakmış. Eğitimler cumartesi günleri 13-17 arasındaymış ve 4 Hafta sürüyormuş. Ücreti de 150 ytl. 2 taksit yapılabilirmiş. Ancak kredi kartı geçmiyormuş.

İzmir fotoğrafçılar odasına ulaştım (463 05 44).
8 Nisan'da başlayacak bir eğitim varmış.
Eğitimler cumartesi günleri 15-17 arasındaymış. 4 Haftalik iki dönemmiş. Birinci dönemin ücreti 85 ytl imiş. 2. dönemin sonunda MEB onaylı sertifika veriliyormuş. İsteğe tabi olarak İleri seviye olarak iki dönem daha gidip bir sertifika daha alınıyormuş. Sanırım buradaki eğitimlere katılacağım.

 

Tarih: 31 Mart 2006, 15:52 - İp: 85.***.**4.26
  • 1