talha44
talha44 (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoğraf Çekmeye Yeni Başladım

Merhabalar;
2 Ay önce sony alpha 100 dslr makine aldım fakat fotograf cekme ve fotografcılık hakkında neredeyse hiç bir bilgim yok. aşırı istekliyim ama maalesef yakınımda yöremde bu işlerle ilgilenen kimse yok . bende çareyi bu forumda bu konuyu açmakta buldum. yaşım 18 , facebook profil resmi vs. veya gençlik fotoğrafları diyebileceğimiz ruh halimizi yansıtan amatör çekimler yapabilmem için bilgilendirmenize ihtiyacım var. yardımlarını bekliyor teşekkür ediyorum.
saygılar.
ne tür fotoğraf istediğim ile alakalı bir fotograf paylasıyorum . anlatmak istediğimi anlamanız açısından.

Tarih: 25 Şubat 2012, 16:24 - İp: 85.***.**4.236
deryabeh
deryabeh (üye)
İstanbul / Meraklı

ne güzel herşey merak ve hevesle başlar. formu incele. yeni başlayanlar için güzel ipuçları var, çekim teknikleri sayfasını incele, çok yardımcı olacaktır

Tarih: 27 Şubat 2012, 16:00 - İp: 195.***.**5.34
imdattekin
imdattekin (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

merhaba istanbul anadolu yakasında oturuyorum sürekli istanbul içinde çekime çıkıyorum size mesafem yakın olursa elimden geleni yaparım mail adresi [email protected]

Tarih: 12 Temmuz 2012, 02:07 - İp: 78.***.**5.133
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

fotoğrafı çekeceğiniz kişi ile birlikte sohbet edip belli bir kaynaşma yaşanır. daha sonra model rahat hareket eder. sizde böylece çekersiniz. kasıntı olmayan rahat(samimi) ve güzel pozlar yakalayabilirsiniz.

aslında fotoğrafçılık işte tam bu noktada zorlaşıyor. çünkü bazı fotoğrafçılar tanımadıkları kişilerle samimi olamazlar ve bu tarz fotoları kolay çekemezler. aynı şekilde tam tersi, fotoğrafını çekeceğiniz kişide herkesle kolay ve kısa sürede samimi olamıyorsa işiniz zorlaşır.

Tarih: 12 Temmuz 2012, 10:36 - İp: 88.***.**7.28
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ayrıca örnekteki çalışma benzeri fotoğraf için photoshop gibi programlarla efekt verilerek yapılır.

Tarih: 12 Temmuz 2012, 10:37 - İp: 88.***.**7.28
  • 1