Fotoğrafçılık Forumları
Canon Klubü[:)]--->61 Üye
Arkadaşlar bu sitede o kadar çok a520 kullanan varki(bende onlardan biriyim) bir klüp kurmaya karar verdim.A520yi korumak ve gelecek nesillere aktarmak için bu kutsal görevi üstlenmek istiyorum tabi sizde kabul ederseniz
Ek bilgi:
Artık klubümüz sedece A520 kullananları değil tüm Canoncuları kapsamaktadır [>:D
valla beni de uye yapın....
Merhaba arkadaşlar ben çaylağım daha tazeyim yeniyim bu fotoğrafçılıkta ama ben de varım.
beni de eklersiniz artık
merhaba,benimde makinam 620..dahil olabilir miyim??
merabayın canon cu kardeşler ahanda A520 makinem ve ben
yazın benide ön koltuklardan birine
teşekkür ederim
Arkadaşlar merhaba...
Ben bu zamna kadar hep DSLR-Like Makinelerle ilgilendim. Kompakt makinelere hiç bakamadım. Kuzenime kompakt makine almayı düşünüyorum. A520 Nasıl? Tavsiyeleriniz nasıl olur? Daha Başka Modellere bakmalımıyım? Ayrıca A520 Rakipleri kimlerdir?
ya bişi diycem madem actınız bu bölümü hep üye yapın deyip duruyosunuz bu makineyi uzun süreden beri kullananlar varsa kullanım ile ilgili püf noktalarını biz de bilelim bu makinenin di mi?
yalnız actıgınız kısımda ne gibi konular işleyeceginizi belirtin de biz de katılalım kendi çapımızda di mi?
yanlış mı düşünüyorum yoksa? acmışşınız bölümü ne acandan ne de uyeleri sayandan ses seda yok.....!!!
canon A520 Klubü
by_phtogpr, swing ve mstfckr61 kardeşlerim...
kulübe beni de dahil edin.kulubün ilk işi de A520 nin türkçe kullanım kılavuzunu isteyen üyelerine (istenirse ücreti karşılığında) göndermek veya bu forumda yayınlamak olsun.teşekkürler.
sitede yazan arkadaşların çeşitli sorulara verdikleri cevaplardan ve sitedeki bilgilerden canon A520 kullananların ihtiyaç duyabileceği bilgileri derledim. türkçe kullanım kılavuzu olmayan bir acemi olarak ben istifade ettim. cevaplarından alıntı yaptığım arkadaşlara (özellikle swing kardeşime ) verdikleri faydalı bilgiler için öncelikle teşekkür ederim.
Mmc'mi Sd'mi?
Canon A520 model bir makine aldım. Şimdi bu makineye 512 MB bir hafıza kartı almak istiyorum. Makinede MMC ve SD kart kullanılabiliyor. Bu iki kart türünün birbirine karşı üstünlükleri var mıdır? Siz hangi kartı tercih edersiniz.
cevaplar :
1- MMC mi? - SD mi? : Elbette SD
2- Kingston' mı? - Sandisk' mi? : Kingston ama Sandisk de sağlam bir markadır
3- Ultramı? - Normalmi? : Eğer video çekeceksen mutlaka Ultra
ikisinide kullanan biri olarak mmc ile sd epey fark var ..
sd çok daha hızlı hele a610 gibi hızlı ve videosu epey yer kaplayan bir makine kullanıyorsan sd de yavaş lkalır ultra veya extreme 3 almak kaçınılmaz hale gelir.
tavsiyem cep tlf nda mmc kullan foto makinede sd (belkide ultra) ..
foto makinenin hafızası dolarsa cepten mmc yi çıkartıp foto makinede kullanırsın..
Bir fotoğraf makinası için sd kartı öneririm hem okuma hemde yazma hızı mmc den kat kat daha fazla... hatta bi 5-10 milyon daha fazla verip ultra sd al makinan sorunsuz ve hızından bişi kaybetmeden çalışır o zaman..
SD ile MMC arasında tercih yapmak zorunda olduğunuzda tercihinizi SD kartlardan yana kullanın. Daha iyi bir performans sunuyor ve üstelik fiyatları aynı seviyede.
Performansdan kastım : SD (10 MB lık veri transferi yapabiliyor.) MMC (3 MB lık veri transferi yapabiliyor)
Marka bakımından Kingston derim.
Son olarak da @tgirgic arkadaşıma da katılıyorum, alabiliyorsan ultra al derim
bence mmc. hız pek farketmiyor vede mmc kartınızı sıkılınca cep telefonunuzda da kullanabiliyorsunuz. sd yi sadece foto makinanızda...
ikisinide kullanan biri olarak mmc ile sd epey fark var ..
sd çok daha hızlı hele a610 gibi hızlı ve videosu epey yer kaplayan bir makine kullanıyorsan sd de yavaş lkalır ultra veya extreme 3 almak kaçınılmaz hale gelir.
tavsiyem cep tlf nda mmc kullan foto makinede sd (belkide ultra) ..
foto makinenin hafızası dolarsa cepten mmc yi çıkartıp foto makinede kullanırsın
A520de Hafıza Kartı
256MB bellek kartı ile çekim
Çözünürlük 2272x1704 piksel, Super fine, 122 fotoğraf
Çözünürlük 2272x1704 piksel, Fine, 218 fotoğraf
Çözünürlük 2272x1704 piksel, Normal, 432 fotoğraf
Çözünürlük 1600x1200 piksel, Super fine, 242 fotoğraf
Çözünürlük 1600x1200 piksel, Fine, 432 fotoğraf
Çözünürlük 1600x1200 piksel, Normal, 822 fotoğraf
Çözünürlük 1024x768 piksel, Super fine, 422 fotoğraf
Çözünürlük 1024x768 piksel, Fine, 744 fotoğraf
Çözünürlük 1024x768 piksel, Normal, 1302 fotoğraf
Çözünürlük 640x480 piksel, Super fine, 920 fotoğraf
Çözünürlük 640x480 piksel, Fine, 1422 fotoğraf
Çözünürlük 640x480 piksel, Normal, 2234 fotoğraf
Eğer kart okuyucum yok diyorsan almışken. 1 gb ultra II plus almalisin..
canon A520 ile video çekimi
A520 de ki video senin düşündüğün gibi değil. İstediğin performansı alamazsın.Ben 512 MB kart ile 999" saniye ile çekiyorum. gerçi diğer konularda 256 Mb ile çekim sürelerini belirtmiştim. Dediğin gibi makine,başlangıç seviyesi için (Birçoğumuza göre) iyi. Artıııı şunu da belirtmek isterim. Video özelliği ne yazik ki "ek özellik" konumunda. Bunun anlamı cep telefonlarında olay. Cep telefonları mesaj ve alo demek için kullanılırken , teknolojini ilerlemesiyle birlikte fotograf ve video çekme,kablosuz bağlantı gibi multimedya özellikleri eklendi.
Eğer A520 yi yuzde 90 fotograf,yuzde 10 video için kullanacaksan düşünme al.Ama oran değişiyorsa video camera al derim. Özellikle yanlış anlamanı istemem. Bu olay,çamaşır makinesinden bulaşık yıkamasını beklemek gibi bir olay. ya da tam tersi.
Ne yazik ki 640 x 480 çekimler bozuluyor.bozulmaması için video kamera alacaks
Merhaba recomeco kardeş. Öncelikle listeye dahil olma isteğine hemen cevap vereyim.
-by_phtogpr
-SWING
-bilaldeg
-mavitesbih (A620)
-recomeco
-south82 (A620)
-afs
-gidacibey
-naz_eg
-micro77
-sevgibasol
Eğer dikkatini çektiyse önceki listeden kendi ismimi silerek seni listeye ekledim. Bunun nedeni ben makinemi sattığım için artık A520 kullanıcısı değilim. O nedenle listeden kendimi çıkartıyorum. Gelelim kullanma kılavuzu konusuna. Bu ilk başta beni de etkileyen bi konu oldu. Çünkü ben makineyi Almanya'dan getirtmiştim ve bütün kılavuzlar Almanca idi. İngilizce bile yok yani. Bu nedenle ilk zamanlarda ben de kılavuz aradım. Sağolsun Trabzon'daki İnci Color bu konuda bana yardımcı oldu. Ellerinde bulunan bi kılavuzu hiçbir ücret istemeden bana verdiler. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Makinamı satmamış olsaydım kılavuzunu sana gönderebilirdim. Ama artık mümkün değil. Ancak şöyle birşey olabilir. Biraz enteresan olacak ama eğer Almanca biliyorsan ya da yakınlarında iyi Almanca bilen biri varsa sattığım kişiden Almanca kılavuzunu alıp sana yollayabilirim. Bilmem işine yarar mı? Bu da bir teklif sonuçta. Selamlar...
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
139325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
084930 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1226419 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
-
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0551206 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -