Fotoğrafçılık Forumları
Panlamak Ne Demek?
Forumda cok aradım ama bulamdım biri beni yonlendirebilirmi? ya PANlamak ne demek tam olarak biri aıcklarsa sevinirm.. SAnırım netlikle ilgili bi ayar ama tam bi bilgim yok
pan bir video terimidir kamernın saoldan sağa yada sağdan sola yatay olrak hareket etmesidir.
en güzel ve kolay biçimde formula yada onun gibi yüksek hıza sahip yarışlarda kullanabileceğin bir yöntem.
tripod kullanarak yapılırsa çok daha iyi sonuçlar verir.
mantık hareket eden nesnenin net,hareket etmeyen arka ve ön planın tamamen kaymış bir şekilde çıkmasını sağlamaktır.
hareket eden nesne soldan ya da sağdan kadraja girmeye başladığında nesneyle birlikte kamerada o yönde hareket ettirilir tabi buna uygun bir enstantene hızı seçilir,çok deneme gerektiren bir uygulamadır.
Evet. panlama şudur mesela hızla giden bir arabaya odaklarsınız deklanşöre basarken bile objektifi arabadan ayırmazsınız,makineyi sabit tutarak değilde arabanın hareket ettiği yönde hareket ettirerek çekersini,araba net çıkar yanındaki nesneler ve yol falan bulanık çıkar.buan Panlama denir.genelde otomobil kataloglarında çokça rastlanır
bende bilgilendim. bilgilendirenlere şükranlarımı sunarım.
sportif faaliyetlerin çekimlerinde de panlama yapılarak etkileyici anlar yakalamak mümkün olabilir.
teşekkür ederim bilgiler için.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sanatçı Yapay Zeka, Gelecek İçin Ne Demek?
29 Ara. 2022, 10:01 miratcenk
0114229 Ara. 2022, 10:02
miratcenk -
Aynı Model Lenste Son Versiyon Ne Demek
02 Ağu. 2013, 09:35 is_system
10189204 Ağu. 2013, 16:19
lotussanat -
-