Fotoğrafçılık Forumları
Ustalık Belgesi
Arkadaşlar ustalık belgesi konusunda bilginize ihtiyacım var.Benim kalfalık belgem var fakat ustalık belgesi başvurusu için bu işte 5 yıl sigortalı olmak şartı var diye biliyorum,yoksa daha değişik bir yolu varmıdır belge almanın??
bildigim kadarıyla iki yıl bir fotografcıda çalışıyor görünmen yeter ustalık için
arkadaşım sanırım 5yada 8yıl çalışma istiyorlar ben bütün belgelerimi aldım klafalık ustalık ve usta ögretici
çok saçma değilmi ya 5 yıl çalışma. ortalıkta ustalıktan yoksun photoshop bile kullanamayan hayatında minilab kullanmamış çekip laboratuvarlara yollayan ustalık belgesi olan vatandaş dolu.biz herşeyi bildiğimiz halde 5 yıl çalışmamız gerek.yapsınlar bunun sınavını uygulamasını.bilen alır bilemeyen alamaz nebiçim bi sistem bu.
okadar kolay degil işte. bir fotografcının yanında çalışıyor görünmen gerekir.üç yıl kalfalık yapıp kalfalık sınavlarınla kalfalık belgeni alıp ustalıga müracat ediceksin iki yılda ustalık egitimi alıp sınavlarına girip ustalıgını alacaksın ve ustalık belgenle müracat edip 15 gün sonrada usta ögereticilik sınavına girip usta ögreticilik belgeni alacaksın.bunlar için usta ögretiçilik belgesi olan bir ustanın yanında çalışıyor görünmen yeterli sigortalı falan olmana gerek yok.senin düşüncen şu biz ustayız gidelim müracat edilm soksunlar bizi sınava yapsınlar sınavı alalım belgeyi,olur nasıl olur varsa bir fotogrfcıda çalışmışlıgın sigortanda yatmışsa olur sigortan yatmamışsa olmaz.bunlar için en yakın bir çıraklık egitim merkezinden bilgi ala bilirsin.birşey daha eklemek istiyorum mesela ön lisans mezunusun.(üniversite iki yıllık)bir yıl çıraklık bir yılda usyalık iki yılda belgelerini alıyorsun.
5yıl sigortalı olunması malesef dogru :S
bende size bi soru soriiim
bi arkadasımın takı tasarım atolyesi var ve takılarını cekememi rica etti ama makina ayarlamasından arka fona kadar bi cok seyde kararsızım sizce nasıl bi yol izlemeliiim
Prosedür şu şeklide....
Dört ya da Beş yıl çıraklık eğitim merkezinde okuyup kalfa olacaksınız... okul değilde fotoğraf sektöründe sigortalı olarak beş yıl çalışmış olmanız bu okula denk oluyor... beş yılı doldurduktan sonra sınava gireceksiniz ve neticeye göre kalfa olacaksınız...
kalfalık belgesini aldıktan sonra
ustalık belgesi almak için... ;
Beş yıl çıraklık eğitim merkezinde beş yıl okuyacaksınız... yine fotoğraf sektöründe beş yıl çalışmış olmanız bu okula denk yalnız çalışmışlığınız resmi olarak belgelenmesi gerekiyor bu da sigorta ile mümkün oluyor... tekrar sınava giriyorsunuz kazanırsanız ustalık belgeniz onaylanıyor.. hazırlanıp size veriliyor..
Kalfalık sınavına girmek için sigorta süresi teknik lise okuyanlar için bir sene daha erken oluyor...
ben önlisans radyo-tv mezunuyum. okulda bir dönem fotoğrafçılık eğittimi aldım.ustalık belgesi için 2 yıl mı devam etmem gerekiyor bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim teşekürler...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sürücü Belgesi [ehliyet] Yenileme Harcı Nasıl Yatı
08 Kas. 2022, 13:58 prodersler
0116608 Kas. 2022, 13:58
prodersler -
Sürücü Belgesi Sağlık Raporu E Devlet Kişisel Sağl
17 Eki. 2022, 21:50 prodersler
086717 Eki. 2022, 21:50
prodersler -
Vakıfbank Ehliyet Harcı Yatırma [sürücü Belgesi Ha