Fotoğrafçılık Forumları
Stüdyo Çekimi Yardım
arkadaşlar elimde Fuji s3 pro makinesi ve 2 adet 400w metes flaş var ve stüdyomda beyaz balans ayarı aldım aldıkdan sonra şu problem cıktı
vesikalık çekimi yaptığımda çektiğim şahsın üzerinde ne kıyafet varsa ona oranla renk değiştiriyor şahsın üzerinde sarı elbise varsa yüz ya sarı ya yeşil oluyor kırmızı ise kırmızı surat oluyor ve bir türlü gercek canlı bir surat resmi rutuşlayıp fonlayamadım genelde renkler koyu ve mat cıkıyor rengi ayarlamak için cekim yapıyorum cok güzel ayarlıyom ama bu ayar başka sahıslarda tutmuyor tammam tutmaz ona göre filaşı ayaralar cekersin ama bu kadarda olmazki canım.
neyse sorun tahminimce makine ayarı ile ilgili bu konuda yardımlarınızı bekliyorum ilgi tşk ediyorum kolay gelsin
Aynı sorunu ben minolta D7 ve nikon D70ve D100 deyaşadım.Şimdi canon 30D kullanıyorum,yok gibi veya çok az hissedilmiyor.iyi akşamlar.
ben aynı makinayı kullanıyorum sorun yaşamıyorum bence makineyi sıfırlayın kullanma klavuzu varsa yanınızda orda nasıl sıfırlandığını yazar sonra beyar ayrını tekrar yapın düzelmesi lazım düzelmezse bizim makinanın menüsünü nasıl düzenlediğimi size yazmamız gerekecek kolay gelsin
sen makinayı deyiştirsen iyi edersin arkadaşım ondan iyi bir verim alamassın
o senın makınadan bızım mdıger fotografcı arkadaslarda da vardı ama pek verım alamadılar dıye kımı canon kımı nıkon aldı dıs cekımlşer ıı dır ama renk kalıbrasyon ayarları tutmuyor o makınalaraın
bir örnek koymayı denesen ?
Örnek Olsa iyi Olur..
Fuji S3 pro çok güzel bir makina arkadaşım senin sorunun ışıkla alakalı mak alakası yok ışıklarını ii ayarla kolay gelsin.
havalar soguk renk sapmaları olabilir
flaşlarınız ne marka
[email protected]
Dostum bu konu makine yahut flaşlarla alakalı değil.Stüdyonda problem.Refle sorunun var.
arkadaşım s1 s2 s3 diye tüm seriyi aldım ve kullanıyorum..şu an s 3 kullanmaktayım ve çok çok memnunum sanırım senin sorunun makinanın ayarlarıyla ilgili flaştan bu problemi yapması da olabilir ayarlarını resetle ve yeniden beyaz ayarı yap baktın olmuyor flaşların celvinlerinde problem olabilir..s 3 için degiştir diyenlerde henüz kullanmayan yada profesyonellikle uzaktan yakından alakası olmayanlardır
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
084628 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Canopus Nhx-e2 Drivers Lazım Yardımcı Olurmusunuz Arkadaşlar
09 Kas. 2022, 11:18 yavuzkayseri
0138409 Kas. 2022, 11:19
yavuzkayseri -