by__pomak
by__pomak (üye)
Manisa / Stüdyo Fotoğrafçısı

Fotoğrafçılık Bittii

Arkadaşlar büyüklerım yazdıklarınızı okudum diğer konularda mesleğimiz artık bıtmeye basladı ve bız halen fıyat kırmaların pesındeyız dogru duzgun bı odamız bıle yok mesela ben manısada bır is yerı sahıbıyım ama işler goz onunde eski ustalarımız anlatırlar her zaman bız zamanında vsklık fotografı bır ceyrel altın fıyatına cekerdık ıngılız bılım adamları arastırmıslar bır ınsan omru boyunca maksımum 4 defa vsklık cetıyormus ama bız halen 5 sene oncekı fıyatlara cekıyoruz ve herkes malıyet pesınde musterı gelıyor ve soyle dıyor arkdasım bu kart 0,30 tl degılmı sen bunu bana 5 tl satıyorsun ayıp degılmı hanı bızım sanatımız nerde gun gectıkce artık ınsanlar dahı gelınlık gotografı cektırmeye bıle gelmıyor neden dersınız herkes footgarfcı oldugunu zannedıyor ve bız ne yapıyoruz kımseye dur dıyemıyoruz cekıldık kabugumuza ve sadece olanları bos bos ızlıyoruz aman musterı kacmasın oyle olmasın bu olmasın pekı arkadaslar ne zaman kadar devam edecek bızıım bu sorunlarınımız ne zaman care bulacagız meslegımız saka maka elden gıdıyor ama kımse bı dur demıyor

Tarih: 17 Şubat 2009, 23:53 - İp: 94.***.**5.54
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

latif

Tarih: 19 Şubat 2009, 20:38 - İp: 81.***.**7.167
kamil_album
kamil_album (üye)
Balıkesir / Firma

bu sektor iki kategoriden olusuyor bence ticaretini yapanlar sanat sergiliyenler şimdi ve gelecekte fotograf cekmeyi bir sanat olarak uygulayanlar herzaman yaptığı işin bedelini kendi belirlememle kalmaz bedelinide alır bu arada ticaretini yapanlar ise gereksiz rekabetlerle çağa ayak uydurmakla uğraşarak ömrü boyunca teklonojiye para ödemekle ömrünü yitirirler.

Tarih: 20 Şubat 2009, 02:17 - İp: 78.***.**5.157
skylark06
skylark06 (üye)
Ankara / Firma

Okul Fotoğrafçılığı yapan ve her seviyede okul portföyü olan fotoğraf stüdyolarına iş ortaklığı teklif ediyoruz...
Öğrencilerin yanından ayırmadığı cep telefonlarında kullanacakları "MobilAndaç" ürününü geliştirdik.
Öğrenci Mezuniyet Yıllıklarında, basılı yıllıkların eki olarak ya da tek başına önereceğiniz "MobilAndaç" ürününü portföyünüzde bulunan her seviyedeki okullara yüksek kar marjı ile verebilirsiniz.
Amacımız, dünyada bir ilki gerçekleştiren bilişim şirketi olarak, sizlerle birlikte tüm Türkiye'ye yayılmak ve birlikte kazanmak. Çünkü biz "kazandırmadan kazanılamayacağına" inanıyoruz.
Lütfen bilgi ve birlikte çalışmak için web sitemizi inceleyiniz.

web sitemizdeki MobilAndaç demosu bir java applet'idir. Bilgisayarınızda JMF yüklü değilse, demo için tıkladığınızda açılan sayfada "Mobil Andaç Demo Video Destekli (JMF Gerekli)" ifadesindeki JMF 'e tıklayarak JMF 2.1.1.'i bilgisayarınıza yükleyiniz.
Gazi Teknopark Teknoplaza A Blok
A210 06830 Gölbaşı/ANKARA

Tarih: 21 Şubat 2009, 03:42 - İp: 88.***.**3.167
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sadece kendi sektörümüzde değil hemen hemen her sektörde olan haksız rekabet bitirilmeli öncelikle...

Tarih: 21 Şubat 2009, 13:30 - İp: 88.***.**3.237
soyhun
soyhun (üye)
İstanbul / Amatör

merhabalar;
aslında çok karamsar olmamak gerekir çünkü fotoğraf çekmekle fotoğrafçılık arasında çok fark var piyasada taksitle satılan çok iyi makineler var parayı basınca alabiliyorsunuz ama o makineyi alınca iş bitmiyor makineyi tutmaktan çekim tekniklerine kadar bir sürü detayı olan bir meslek.ben fotoğrafçı değilim birtane s2Is makinem var sürekli foto çekiyorum,evimde fotoğraf baskısı yapabilen 2tane yazıcım var ama tab ettirmek istediğimde fotoğrafçıya gidiyorum,vesikalık düğün nişan resimlerim içinde kesinlikle fotoğrafçılara gidiyorum. dediğim gibi bu iş sanat işi .üstatların dediği gibi ömür verilmiş meslek çıraklıktan başlanmş hayatlarını buna admış insanlar.teknoloji nekadar ilerlerse ilerlesin teknolojiyi satın almak işe yaramıyor onu kullanabilmek önemli.saygılar...

Tarih: 24 Şubat 2009, 11:06 - İp: 88.***.**3.23
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

helal olsun işte yorum budur!

Tarih: 24 Şubat 2009, 12:47 - İp: 88.***.**2.17
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Fotoğraf bitmeyecek ama bence kart bitecek.. Bitmesi de gerekli.
Çünkü karta basmak çok büyük israf oldu artık.

Herkeste dijital ekranlar, çerçeveler pda lar olacak. İmajları bunlardan görüntüleyeceğiz.. Full HD videolar fotoğraf kalitesinde görüntü sunmaya başladı zaten..

Evinize 2metrelik LCD yi tablo niyetine astığınızda buna uygun fotoğraf yada dijital çalışmalar arayacaksınız.. Yada kendi çektiğiniz fotoyu yükleyeceksiniz..

Yani dünya değişiyor.. Bir şekilde bu işler değişim geçirecek.

Belki de artık birer site kuracaksınız ve düğünleri sitenizden uzaktaki akrabalara naklen yayınlayacaksınız.. Yada düğün fotoğraflarını...

Belki de gelin damat için site kuracaksınız..

İşler daha da artacak gibi bence. Ancak bir değişim olacak.

Tarih: 2 Mart 2009, 02:17 - İp: 78.***.**2.240
eagle82
eagle82 (üye)
Bursa / Özel Gün Fotoğrafçısı

bu iş bitmedi iyi olan kzanır sanatını güzel yapan ayakta kalır falan filan bana bunlar boş ustalar dertli kafa sanat yapamaz bu bir ikincisi işini güzel yapan kazanır güzel vesikalık çeken kazanır iyide kime çekicen yeni kimlik kartları değişiyor üniversitelerde vsk bitti ilk öğretime kadar inecek bu dıjıtal kayıt kime ne çekeceksin istediğin kadar güzel çek iş bitti akıcılığı bitti güzel işten bahsediyor arkadaşlar anlamıyorum herkes güzel iş yapmaya çalışıyor. sanatını yapabilmen için cebinde paran olacak gerçekleri konuşalım kimse şov yapmasın cebinde paran yoksa kira geldi ssk lar ödenecek vergiler geldi diyen bir beyinden ne sanatı beklenebilir.onun için arkadaşlar herkes kafasını toparlasın sanat deyip durmayın para yoksa oda yok mekanda yeterli bir nakit akışı olacakki sen ödemelerini düşünmeyeceksin . meslek bitti bu kadar basit kendinize iyi bakın allah yar ve yardımcımız olsun

Tarih: 3 Mart 2009, 10:12 - İp: 85.***.**4.201
canantunca
canantunca (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

size bazı konularda katılıyorum bazılarında katılmıyorum keza fotoğrafcılık bitmez nedenmi cünkü hergün fotoğraf üzerine yeni seyler gelişiyor baksanıza artık fotoğrafcılar davetiye yapıyor baskılar yapıyor fotoğrafcılık günden güne gelişiyor . bende 5 yıl profesyonel anlamda buişte calıştım ailem 20 yıldır fotoğrafcı . yeterki kendimizi zamana teslim etmeyelim sadece yenilerin peşinde olalım değilmi . geride kalırsan fotoğrafcılığını bitirrirsin .

Tarih: 17 Mart 2009, 11:28 - İp: 88.***.**8.223