Fotoğrafçılık Forumları
Forumda Düzenleme Talebi...
Forum yönetimine önerimdir. Sadece profesyonel fotoğrafçıların girdiği bir bölüm açılsın... Profesyonel olduğunu ispat edemeyen giremesin. Bilgi paylaşımları o bölümde yapılsın.
Amatörlere yol gösteriyorsunuz. Sonra gelip yine bizim başımıza bela oluyorlar.
Geçenlerde bir müşteri geldi arkadaş astsubaymış...
Yanındada "arkadaşı olduğunu iddia" ettiği biri var. En az miktarda çok acele fotoğraf lazım dediler. Hemen halledelim dedik. Ama rutuşlu istiyoruz bir tane bile yeter dediler.
Müşteriyi izlemeye aldım. Biraz kurcalayınca amacını açıkladı. Mahalleden bir çocuk üniversiteyi kazanmış. Bu astsubay arkadaş bizde çektirdiği fotoğrafı alıp kendisi evinde çoğaltıp, 40 tanesini 10 liraya yapacakmış.
Bunu söyleyince kan beynime fırladı ve derhal dükkandan def ettim...
Forum yönetimine önerimdir. Sadece profesyonel fotoğrafçıların girdiği bir bölüm açılsın... Profesyonel olduğunu ispat edemeyen giremesin. Bilgi paylaşımları o bölümde yapılsın.
ustalık belgesini getiremeyen alınmasın
bana uyar abi
süper olur valla
ama bununda kurnazlığı çıkar elbet
ama ben düşünem bu yöntemi
aslında elemanın birisi yapmış.
şu blogger sitesi varya ücretsiz blog servisi..
işte onda izin vermeden kimse alınmıyor ve konuları göremiyorlar
benden duymuş olmayın siz yinede
astsubay'ın maaşı yetmiyormuş mu?
vah garibim
Bilgi paylaşımının bu şekilde engellenmesi nekadar demokratik ,mantıklı ve adil...
O zatta .....lık varsa bu kadar kişiyi yakacak ve bilgiden mahrum edecek bir uygulamanın önerilmesi çok üzücü...
Tutunki bu öneriniz uygulandı. Kötü niyetli olan bir şekilde o sorunun cevabına zaten ulaşır...O zaman internette yasaklansın.
Şunuda unutmayınki; O amatörlerin içinde birçok pro fotoğrafçıyım diye geçinen zatlardan daha bilgili fotocular çıkar...
Bilgi kimsenin tekelinde değildir, Paylaşmak isteyen paylaşsın...
Ama iyi niyeti elden bırakmadan...İnsanların ekmek parasına kan doğramadan...
Selamlar....
1Yıl öncesine kadar stüdyo fotoğrafçısı idim.. Artık değilim, aforoz edilmemmi gerekiyor..
#sonmezmarc' tarafından 17.04.2016 04:14:45 tarihinde düzenlendi.
elinizde birkaç tane kötü örnek var diye amatörleri aforozmu etmek istiyorsunuz? Siz işini düzgün yapan,müşteri memnuniyetini birinci planda tutan,emeğine saygılı bir profesyonel iseniz korkmanıza gerek yok. Buradan aldığı bilgilerle kimse fotoğraf stüdyosu açamaz
bu foruma öyle bir sınır koyarak profesyonel olmayan üyeleri kaçmasına neden olabilirsiniz.Ayrıca photosopla ilgili bilgi veren tek forumda burası değil bu forumu (bence) güzel yapan amatör ve profesyonellerin kaynaşmasıdır.
saygılarımla
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Microsoft Word Kenar Boşluklarını Düzenleme Değiştirme
24 Eki. 2024, 20:20 prodersler
014524 Eki. 2024, 20:20
prodersler -
Capcut Ücretsiz Video Düzenleme Bilgisayara Nasıl
05 Eki. 2022, 23:32 prodersler
0134805 Eki. 2022, 23:33
prodersler -