Fotoğrafçılık Forumları
Dijital + Müşteri = ?
merhaba ben stüdyo fotoğrafçısıyım
merak ettiğim birşeyler var
müşterilerinizin stüdyoda dijital deyipte sizden bekledikleri ne ?
dijitalin, müşteri beklentilerinden dolayı, işinizin kalitesini düşürdüğünü düşünüyor musunuz ?
ticaret yapıyoruz paramı ? kalitemi ?
foruma yeni katıldım. sorularım devam edecek sizi şimdiden sıkmayayım
Hiç bir müşteri dijital ile film arasındaki farkı anlayacak kadar bilgili değildir. Anlıyorum diyenler ahkam keser, sağdan soldan duyduklarını size söylerler. Bence fotoğrafı neyle çekeceğine fotoğrafçı karar verir, zaten istenen kaliteye göre fotoğrafçı film veya dijital kullanır.
bi türlü bende anlayamadım rutuş yapmayı sizden iyi bildikleri kesindir müşterilerimde yasıyorum
Ben bir müşteri olarak isterim ki dijital fotoğraf çekimi varsa daha fazla seçim şansı olması. Mesela bazı studyolar 3 poz çek istediğini seç diyor fakat hiç birini seçemiyorsun çünkü hepsi birbirinden berbat niye diye soracak olursanız hepsi arda da çekilmiş özensiz resimlerdi.
. Bence bu sebeple işin kalitesinde bir düşme yaşandı. Tabi bu benim düşüncem
son günlerde eskiden diye başlıyan okadar cok cümle kullanmaya başladım ki
evet
filme cektiğimiz ve özenle rotuşladığımız tek kareye ne kadar önem veriyorduk. dijital zaten iyi olgunlaşmamış ve eksiklerini tamamlamış yeni sayılır bir konu ama zamanla ilgi ve heycanı azalacak bu inan tahmin ettiğinizden daha kısa bir sürede olacak
tiçareti zaten kar etmek için yapıyoruz vakıf değiliz dernek değiliz ama kaliteli yapanlar ayakta kalma şansları daha yüksek dahada acısı 5yıl içinde fotoğrafcı sayısı %30-40 azalacak
müşterinin biri klasik bi dijitalle resim çekmiş cd ye kaydetmiş getirmiş şimdi resimlerde titreme var gece resimlerinde ışık az kırmızı göz hayli yüksek bana dioki ya diyo bide dijitalle çektik diyor adam dijitalin çok kaliteli olduğunu sanıyor dedimki kaç lira o makin dediki 350 ytl felan gel dedim sana 35 ytl lik kodak amatörün resmini gösterim adam baktı çam gibi niye böyle diyor dijital daha pahalı diyor kafa basmıyo abisi nepcan işte 36 lık filmin fiatı 10 ytl olsaydı kalitesi anlaşılırdı devam edin rekabete meslektaşlarım o zaman dedim verecen 1000 euro alcan bi makina bu millette kafa yok abi gerçi göz yokki kafa olsun göz olsa farkı görür tamam bende dijital çalışıyom ama paraflaş denen bişey var stüdyo harici yine filim kullanıyoz kardeşiiiiiiimmmmmmmmmmmm adama anlatana kadar dilimde tüy kalmadı yahu
#mete007' tarafyndan 21.10.2006 10:06:21 tarihinde düzenlendi.
Merhaba
Katılıyorum sizlere, kendime dönüp bakıyorum, filmli makina kullanırken daha bir dikkat ile fotoğraf çekerdim, dijital bir makina aldım, amatörlerden daha kötü fotoğraflar çekiyorum. Dikkat etmiyorum, aynı pozu üç beş kez çekiyorum... (tabi benim suçum)
Müşteri genellikle dijital daha iyi çıkacak bilgisayarda düzeltebiliyor gözüyle bakıyor, ben kendimi geliştirmem için yaptığım çalışmalarımın haricinde hâla filmli makinamı ve aksesuarlarını kullanıyorum. Ama ne olursa olsun bu iş ile ticaret amaçlı ilgileniyorsanız amacınız belli, ama iyi ama kötü bu işi para için yapıyorsunuz diye düşünüyorum.
Ama şununla da iç içeyim, müşteri fotoğraf güzel ise pek makina tarafıyla ilgilenmiyor.
Fotoğrafa fotoğrafçı olarak baktığım için kaliteden yanayım...
Sevgiler.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Emekli Dijital Kimlik Kartı Oluşturma E Devletten
09 Tem. 2024, 03:41 prodersler
033409 Tem. 2024, 03:42
prodersler -
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2101628 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
Müşteriye İnfo Yapma Sitesi Ve Uygulaması (tamamen Ücretsiz)
23 Şub. 2021, 15:11 ozgurozkan123
0134823 Şub. 2021, 15:12
ozgurozkan123 -
-
Turknet Nasıl İnternet Hızı İyimi Müşteri
25 Mar. 2020, 15:12 prodersler
0141225 Mar. 2020, 15:13
prodersler -
Ücretsiz Kendi Davetiyeni Tasarla Dijital Davetiy
09 Mar. 2020, 22:32 prodersler
0199909 Mar. 2020, 22:33
prodersler -
Panasonic S1r Lumix Aynasız Dijital Makine
23 May. 2019, 07:45 afrikalı
0275323 May. 2019, 07:45
afrikalı -
Neden Fuji Frontier 340 Dijital Mınılab ?
01 May. 2017, 09:54 turangroup
2611607 Haz. 2018, 14:03
turangroup -