Fotoğrafçılık Forumları
Resimleri 3kb-4kb Yapmak
148 x 174 ebatındaki resimleri toplu olarak 3 kb -4kb arasında yapmam gerekiyor bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlarım var mı acaba ?
Resimleri "gif" olarak yapman gerekir. Çünki gif en düşük kalite resim formatı ve genellikle web ve icon olarak kullanılır.
jpeg formatında olması gerekiyor photoshopta web de farklı kaydet derken ayarlıyorum ancak.
photoshopu açıp görseli açıp sawefor web &devices kısmına tıklayın. en üstteki açılır menüden jpg, gif, png gibi formatlar var. uygun bir format seçin. altındaki seçeneklerden 5 kademe olarak kaliteyi düşürüp artırabilirsiniz. her kademe düşürüşünüzde boyut azalır. boyutun azldığını yada arttığını görmek için soldaki tek pencereyi iki pencere yapmanız gerekiyor. bunun için solda üstte ikili seçenek var ona tıklauyın. böylece iki ayrı pencerede görünecektir. bunlardn soldaki orjinal sağdaki ise kalitesi değiştirilmiş olandır. ve her iki pencerenin altında kb cinsinden boyutları yazıyor. oraya bakarak sağ üstteki 5 kademeli ayar yerinden değişiklik yapıyorsunuz. böylece her kalite ayarı değiştirdiğinizde bir gözünüz soldaki pencerelerden sağdakinin altındaki rakamların olduğu yerde olsun. kalite düştükçe foto kalitesi düşer boyutta düşer. mantık bu.
elinizdeki resimler çok ise bunu actions olarak yapabilirsiniz.
bu görselin boyutu 27,7 KB (28.360 bayt) gelmekte
fakat bu görselin boyutu 3,64 KB (3.729 bayt) gelmekte.
boyutu düşürmek için jpg seçtim ve kalite olarakta lov yani en düşük kalite seçtim. örnek olsun diye gösterdim.
jpg, gif ve png bunların ne alnlama geldiğini bilmen gerekir.
photoshopta fotografı ayarladıktan ve kaydettikten sonra, paintte acarak hiçbir işlem yapmadan sadece save derseniz boyutun dustugunu gorursunuz.
bir aralar e-okul sistemine öğrenci vesikalıkğı yüklemek için kullanmıştım resimler 10kb altında jpg formatında olmak zorundaydı ... image resizer programın adı rahatlıkla bulabileceğin bi program bulamazsan söyle arşivime bakayım yardımcı olmaya çalışırım
çok kolay bu. al sana program hemde toplu şekilde yapabilirsin. http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=pixresizer&lid=1080
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Photoshop Altın Işık Kaplama Resimleri
31 Oca. 2018, 11:36 prodersler
1481118 Şub. 2020, 17:23
velatserhat -
Türk Mutfağı Yemekleri Resimleri Cevapla
08 Ara. 2015, 17:52 prodersler
1344301 Ağu. 2019, 12:57
aa1230 -
Photoscape İle Resimlerimizi Fotoğrflarımızı Düzen
25 May. 2019, 15:29 prodersler
0182425 May. 2019, 15:29
prodersler -
-
Yardım İstiyorum , Resimlerimi Arşivleme İçin !
12 Tem. 2018, 10:50 gkozcan
0364812 Tem. 2018, 10:50
gkozcan -
Kaliteli Wallpaper Ve Arkaplan Resimleri
03 Şub. 2018, 11:44 prodersler
0283303 Şub. 2018, 11:44
zbkdygn -