espiriktuel
espiriktuel (üye)
İstanbul / Amatör

D90 İçin Ön İzleme Programı (öneriniz)

Aradaşlar merhaba... D90 için çektiğim resimleri aynı anda pc de görebilecegim bir program önerebilirmisiniz... Özellikle ürün çekimlerinde patlamalar vs. kendi ekranı üzerinden çok seçilmiyor...

Saygılar..

Tarih: 27 Eylül 2011, 16:09 - İp: 78.***.**9.42
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sorunuzun cevabını bilmiyorum ama sitenizdeki bir yanlışı bildirmek istiyorum. para birimimiz artık TL dir YTL değildir. şurada hala YTL ifadesi geçiyor http://dahisoft.com/tr/web-tasarimi/web-tasarm-soezlemesi.html bilginize

Tarih: 28 Eylül 2011, 05:53 - İp: 88.***.**5.211
espiriktuel
espiriktuel (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler ama ytl den çok programa ihtiyacım var .. sitede ki tüm fiyatlar TL cinsinden yazılmış olmasına rağmen sözleşmeyi düzenlememişiz o yüzden... Saygılarımla..

Tarih: 28 Eylül 2011, 14:05 - İp: 78.***.**9.42
ozgurkarli
ozgurkarli (üye)
Kocaeli / Amatör

maminayı tv kablosundan televizyona bağlayınca aynı anda ekranda görünüyor bunu pc içinde yapabilme imkanı olması gerekebilir

Tarih: 30 Eylül 2011, 10:41 - İp: 85.***.**2.209
espiriktuel
espiriktuel (üye)
İstanbul / Amatör

Öyle olmuyor malesef... Bir program ile yapılıyor fakat adını bulamadım programın. fotoğraf çektigin an programda acılıyıor..

Tarih: 30 Eylül 2011, 14:04 - İp: 78.***.**5.183
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

adobe lightroom mutlaka bir şekilde senkronize olması lazım diye biliyorum. http://www.presetsheaven.com/2009/03/08/liveview-your-studioshots-in-lightroom/

ayrıca şu adresteki programı deneyebilirmisiniz. tam eminn değilim ama en azından denemiş olursunuz http://www.breezesys.com/NKRemote/liveviewfinder.htm

ayrıca fotoğraf çekildiği anda kart sayesinde görüntüyü direk makinaya gönderen bir kart sistemi vardı paperman açıklamıştı onu onada bir göz atın isterseniz.;

http://forum.netfotograf.com/memory_cards.asp?msg_id=40729

Tarih: 30 Eylül 2011, 20:31 - İp: 95.***.**5.51
espiriktuel
espiriktuel (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba... Kendi sorduğum sorunun cevabını araştırmalar sonucu buldum Gerekli programlar..

Nikon Transfer 2
ViewNX 2

Bu iki program ile fotograf makinenizi pc bağlantı kablosu ile bilgisayara bağladıktan sonra cektiginiz resim anında viewNX programında açılıyor önizleme yapıp gerekirse düzenlersiniz gerekirse resmi tekrar cekersiniz gerçekten önemli bir araç veya kullanım kolaylığı diyebiliriz özellikle stdio ve ürün çekimlerinde...

Saygılarımla...

Tarih: 30 Eylül 2011, 22:43 - İp: 78.***.**5.183
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ben öncelikle emin misiniz diye sormak isterim - yani View NX2 kullanarak çektiğiniz fotoğrafı hiç ilave bir işlem yapmadan/aktarmadan/tıklamadan PC ekranında gördünüz mü ?

Genelde paralı/pahalı çözümleri olan bir işlemdir - bedavaya sunuluyorsa şaşıracağım ( kurmaya bile tenezzül etmediğim View NX'i yükleyebilirim ). Gerçi bahsettiğim paralı çözümler belki wireless/kablosuz izlemeler için geçerlidir .

D90'ın Highlights özelliği, ışık patlamalarını arka ekranda yanıp sönerek gösterir - ayarlarsanız tabi . Beyaz detaylarını kayıpsız doğru pozlamada yeri doldurulamayacak bir kolaylıktır.

Tarih: 1 Ekim 2011, 03:52 - İp: 96.***.**4.180
espiriktuel
espiriktuel (üye)
İstanbul / Amatör

Evet bizzat denedim çalışıyor ViewNX 2 kurduktan sonra yine nikon un Camera Control Pro 2 programını da kurun otomatik tanıyorlar zaten birbirlerini D90 ı pc bağlantı kablosu ile bilgisayara bağlayın zaten fotoğraf cektiginde ViewNX 2 otomatik resmi acıyor...

Camera Control Pro 2 acık olması gerek..

Saygılarımla..

Tarih: 1 Ekim 2011, 03:56 - İp: 78.***.**5.183
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Yeni bahsediyorsunuz Camera Control Pro2 programından - şimdi oldu . Adı üstünde imiş zaten . $180 değerinde bir program - korsan işine girilirse ayrı tabi .

Tarih: 1 Ekim 2011, 11:46 - İp: 96.***.**4.180
espiriktuel
espiriktuel (üye)
İstanbul / Amatör

Yani tam olarak fiyatına bakamadım ama sizin söylediğiniz gibi ise pahalıymış ama zannediyorum ki bunun daha ucuzu vardır veya ücretsizi ... Aramaya devam ...

Yine de ücretsiz sürümünü denemenizi tavsiye ederim...

Tarih: 1 Ekim 2011, 14:39 - İp: 78.***.**5.183