agursoy
agursoy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon 1000d Batarya Problemi

Oncelikle ben yurtdisina gideli 1.5 ay olmus bir universite ogrencisiyim. Bir devlet programi ile geldim ve burada benimle ayni programla gelen Endonezyali bir cocuktan 450$ a onun canon 1000D sini aldim. Cocuk kullanirken herhangi bir problem yokmus fakat ben bataryayi sarz ettigimde ilk baslarda 20 dakikada sarz aletindeki kirmizi isik sonuyordu ve 30-35 fotograftan sonra makina kapaniyordu. Sonralari kirmizi isik taktigimdan 2 dakika sonra sonmeye basladi. Yeni pil almam sorunu cozecer mi,yardimci olursaniz sevinirim.

Not: Burada priz girisleri farkli oldugundan once degistirici bi parca takip sonra prizi kullaniyorum ayrica gelmeden once Amerika da elektrik voltajlarinin farkli oldugunu duymustum onunla bir alakasi var midir sizce? Simdiden tesekkur ederim

Tarih: 9 Ağustos 2010, 17:47 - İp: 164.***.**9.254
ego37
ego37 (üye)
Kastamonu / Özel Gün Fotoğrafçısı

pil büyük ihtimal cakma.orjınal al

Tarih: 9 Ağustos 2010, 20:08 - İp: 88.***.**9.108
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

merhaba aynı makineyı kullanıyorum yurtdısından geldi benimkide.
bahsettiginiz priz yada voltaj sorunu yasanmıyor.
rahatlıkla 500-600 fotograf cekiyorum.
ya pilinizde ya sarj aletinizde sorun olmalı diye dusunuyorum.
makine içi bir kısadevrede olabilir belki.

Tarih: 9 Ağustos 2010, 20:51 - İp: 92.***.**3.238
agursoy
agursoy (üye)
Yurtdışı / Amatör

@ego37
Pilin orjinal olup olmadığını arkadaş sorucam ama büyük ihtimal orjinal

@gaijin
Cevabın için teşekkür ederim, yeni pil sipariş verip öyle bir deniyecem fakat benim satın aldığım arkadaş kendisine sony bir makina aldı ve aynı problem ondada oldu. O yeni bir pil sipariş verdi, onu bekliyeceğim eğer onun ki düzelirse büyük ihtimal bende yeni bir pil alacağım.

Başka alternatif bir çözümü olan var mı?

Tarih: 9 Ağustos 2010, 21:33 - İp: 98.***.**5.120
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Türkiye'de (Avrupa'da) şebeke gerilimi 220 Volttur. Amerika'da ise 110 Volt. İki sorun olabilir. Kullandığınız dönüştürücü sadece mekaniktir. Yani sadece uç bağlantıyı değiştiriyordur. Bu yeterli olmaz. Şarj aletinizin 110 Volt AC gerilimde de çalıştığından emin olun. Eğer böyle değilse muhtemelen yine çalışacaktır ama aynı enerjiyi sağlayabilmek için 110 Volt ile çok daha fazla akım çekmesi gerekecektir. Bu durumda da bu tip sıkıntılar olabilir.

Eğer ki şarj aletiniz 110-220 Volt AC gerilimde çalışıyorsa piliniz çakmadır ve değiştirirseniz sorun düzelir. Yok piliniz orjinalse ve şarj aletiniz 110 Volt AC desteklemiyorsa bu durumda arada kullandığınız dönüştürücü alet yeterli olmaz bir de transformatör bulmanız gerekebilir. (110Voltu 220Volta dönüştürmek için)

Kılavuzu okuyun. Kılavuz yoksa şarj aletinin üstüne bakın orada da kesin yazması lazım.

Tarih: 9 Ağustos 2010, 22:39 - İp: 217.***.**2.168
agursoy
agursoy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Pilin üzerinde Europe Only diye bir uyarı car acaba ondan olabilir mi?

Tarih: 16 Ağustos 2010, 02:01 - İp: 98.***.**5.120
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Olabilir.. Oradan pil ve şarj aleti alın.

Tarih: 16 Ağustos 2010, 09:38 - İp: 195.***.**4.85
  • 1