climax
climax (üye)
Bursa / Amatör

Vesikalık Foto Yardım!?

değerli arkadaşlar bu siteyi yakından takip ediyorum.destek olan herkese de sonsuz saygılar.ben amatör bir photoshopcs2 ev kullanıcısıyım.benim sorum şu:acaba bir fotoğrafı çözünürlüğünü bozmadan nasıl vesikalık boyutuna getirebilirim.arkadaşın biri bir rötuş action vermiş içinde vardı ancak ben pek beceremedim onu kullanmasını.kullanımı hakkında detaylı bilgi verecek arkadaş varsa sevinirim.saygılar...

[email protected]

Tarih: 15 Mayıs 2006, 22:09 - İp: 85.***.**9.152
memocomp
memocomp (üye)
İstanbul / Amatör

yardımcı olmak isterdim fakat ben de meraklı bir kullanıcıyım be arkadasım napalım kaderimiz kötü bizim

Tarih: 15 Mayıs 2006, 22:25 - İp: 85.***.**4.60
memocomp
memocomp (üye)
İstanbul / Amatör

yaptıgın çalışmaları forumda paylaşır mısın???merak ediyorum her meraklı benm kadar kötü mü yoksa en kötü ben miyim

Tarih: 15 Mayıs 2006, 22:32 - İp: 85.***.**4.60
bishaunen
bishaunen (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Kaliteyi konuşma dışında tutuyorum. ger elinde iyi kalitede bir fotograf varsa kafasını seçip cropla
Biz 4,3 e 5,7 de cropluyoruz vesikalıkları. Sende böyle yaparsan 10 15 boyutındaki bir baskı kagıdına 4 vesikalık koyabilirsin.
8 pul vesikalıkda koyabilirsin. 3 e 4 boyutuna. Yapnan gereken croplarken rezolasyon değerini ayarlamak. o Değer elinde bulunan fotografın değeri ile aynı olsun
Fotografı kes (saçlar vs.) Sonra croplamak için boyut ayarlarını yap ve fotografı cropla. Arkası transparam şekilde arkada sade çift renkli fonlar koyabilirsin. Lyer paletinin altında yeni lyer butonuna crtl ye basılı tutarak tıkla. Sonra kova aleti ile o lyer üstünde yukardan aşagıya dogru çektiğinde ön ve arka alan renlerinden oluşan bir geçişli arka fon elde edersin. kesme yaparken feether vermezsen kesimlerin sırıtır.
Kısaca anlatmak istedim umarım anlamışsındır

Tarih: 16 Mayıs 2006, 15:37 - İp: 81.***.**0.130
white
white (üye)
Bursa / Amatör

Bursalaı hemserim cok basit bu rutus actionunu ben link yapmıstm...ctrl+Alt+O bas aç kutusu çikar burdan seçiyorsun biri actionu aç diyorsun ve Photoshopta actions bölümünde açiliyor en altta buda play modu ile kullana bilirsin...gerisi sana kalamış yani...

Tarih: 17 Mayıs 2006, 10:59 - İp: 85.***.**5.218
mrc
mrc (üye)
Ankara / Meraklı

Ewet bir arkadaş fonun üzerine resmi koyduğumuz zaman sırıttığını söylemiş bunu nasıl düzelticez ben ps7 kullanıcıyım. Ama her zaman kenarları keskin duruyor. Peki bir kartposttal boyutunda çıktı almak istersek kaç boyutlarında yardımlarınız için teşekkürler

Tarih: 18 Haziran 2006, 10:35 - İp: 88.***.**1.99
  • 1