foto-esra
foto-esra (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Rötüş

Forumda Uzunca bi arama yapdım ama işe yarar bişi bulamadım lütfen yardım edin bana en iyi rötüş programı hangisidir teşekürler

Tarih: 8 Aralık 2010, 00:48 - İp: 88.***.**5.145
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

esra bulursan banada heber ver ) ben bu sıra noiware prof.. kullanıyorum
ama onuda sistem geri yükleme sayesinde kaybettim artık bulucaz bi yerden
bir tane resim yaptım yapabildiği bu

Tarih: 8 Aralık 2010, 01:46 - İp: 85.***.**4.115
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

yapılacak bir dizi test var.

piyasadaki duyduğunuz tüm rötüş yöntemlerini bir klasörde toplayın
sonra her rötuş plug-iniprogramının kullanma videolarını indirin (youtubeden de indirebilirsin)

sonra bunları çok farklı fotoğraf üzerinde test et. böylece hem rötuşun mantığını anlayacaksın hemde piyasadaki kaliteli rötuş program/plug-inlerini bulmuş olacaksın.

------------------------------------------------------
bir olay anlattacağım herkese örnek olsun.

bundan yaklaşık 2-3 yıl önce ilçedeki 2 stüdyocu rötuş plugini satın almışlar. o zamanın parasıyla 250milyon (şimdinin 250tlsi)
sonra ben o rötuş yapan şeye bir baktım. biraz inceledim. gerçekten kullanımı pratikti ve iyi sonuç veriyordu. yani hiç anlamayan birisi buna 250tlyi hiç düşünmeden basardı.
daha derinden incelediğimde ise o rötuş plug-ininin çalışmasını ve yapılışını çözmüştüm.
adam piyasadaki bir plug-ini kendi pcsine kurmuş. ordan nereye kurduysa gerekli dosyaları almış ve bir klasöre koymuş ve beni oku kısmına yazmış.
adım-1. falanca.exeyi kur.
adım-2. falanca isimli klasördekli dosyanın içindekileri senin pcdeki falanca dosyanın içine kopyala yapıştır yap
adım-3. falanca dosyanın içindeki falanca actionu senin falanca actions dosyana koy.
erkek için erkek actionuna tıkla bayan için bayan actionun atıkla yazmış.

yaptığı işte şudyu;
adam bir lisanssız plug-ini kurduruyordu. ardından bunu actions ile harekete geçiriyordu ve tüm yüzeye rötuş veriyordu. ardından fırça aracının geriye alma hamlesini açık bırakıyordu. siz fırçayı sürttüğünüz yerler geriye alma hamlesi ile rötuşlanıyormuş gibi oluyordu. ve bunu görenler wauuwwvv diyordu.

adam bizimkilere 250tlden bundan 2-3 yıl önce sattı ise düşünün daha kaç kişiye bunu satmıştır. ne lisans parası ne sihir. tamamen akıl

ben bunun aynısını bedavaya yaparım dediğimde bana inanmadılar bende yapmadım. ama diğer taraftan gerçekten o rötuş hala kullanılıyor. hemde photoshop 7 yada cs2 farketmiyordu. sorunsuz çalışıyordu. yani aslında verilen parayı hak ediyordu diyebiliriz. en iyi yol bildiğin yoldur değil mi? :-)
-------------------------

bu yaşanmış olayı neden anlattım?
şunun için anlatım. plug-inler ile photoshopu entegre kullanırsanız çok rahat herşeyi halledebilirsiniz.
nasıl yani?
örneğin rötuş pug-inlerini test edin ve eleyin. sonra bunların idela ayarlarını bulun. bayan için ve erkek için diye ayırın. tüm yüzeye rötuş verip geri alma ayarını yapmış halde olayı actiona bağlayın. daha sonra tek tıkla rötuş verilsin ve sizde fırça ile boyar gibi rötuş verin. tıpkı yukarıda anlatığım olay gibi.

ihtiyacınız olan şey bu kadar basit. birazcık bilgi ve birazcık yaratıcılık

Tarih: 8 Aralık 2010, 09:05 - İp: 85.***.**4.162
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

saol remi herzaman gibi güzel anlatmişsın

Tarih: 8 Aralık 2010, 19:36 - İp: 78.***.**2.219
birsahil
birsahil (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

kpt 7 iyidir bence yada noıse pro

Tarih: 8 Aralık 2010, 19:52 - İp: 85.***.**6.219
foto-esra
foto-esra (üye)
Yurtdışı / Meraklı

remi5861 Teşekür ederim anlatım için.....birsahil bende kpt var ama equlaizer numaraları yok sizde varsa verebilirmisiniz.

Tarih: 9 Aralık 2010, 00:40 - İp: 78.***.**2.191
birsahil
birsahil (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

9, 18, 14, -10, -20, -41, -60, -67, -66 bi bak istersen

Tarih: 9 Aralık 2010, 18:36 - İp: 85.***.**5.145
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

kpt numaraları her resim için aynı değil heralde yanılıyormuyum

Tarih: 10 Aralık 2010, 00:23 - İp: 85.***.**4.158
areena19