Fotoğrafçılık Forumları
Raw Fotoğraflar
raw fotoğrafların yararları hakkında bana bilgi verebilecek olan herkese şimdiden çok teşekkürler dilerim.mail atatn ve cevap yazanlardan da yazmayanlara da teşekkürler
raw sıkıştırılmadan kaydedilen bir formattir..daha kaliteli goruntu verir bu yuzden..fakat jpg ye nazaran boyutu buyuktur..islemek icin programa ihtiyacin olur..ps icin pluginlerle bu sorunda ortadan kalkti..rahatca raw isleyebiliyoruz artik.raw formatın jpeg e göre daha fazla yer tutar jpg sıkıştırılarak kaydedildiginden kalitede azalma gorulur..kolay gelsin
Zeki Abinin Dediği Gibi Raw Bir Fotoğrafın Kayıpsız Formatıdır En Yüksek KaLitesidir..
Raw ÇekiLen FotoğrafLarı PS İçinde Camera Raw'da Açar Camera Rawda Ezpose'sini Tint'ini Çok daha İyi AyarLayabiLirsin KeskinLiğini AyarLayabiLirsin..
Varsa KöşeLerdeki Kararmaya Kadar Camera Raw'da DüzeLtebiLirsin..
OLaki Estanteneyi Biraz Koyu Yada Açık KuLLandın Raw Formatındaysa Bunu DüzeLtebiLirsin..
Farkı anLamak İçin Bir Fotoğrafı Jpg Çekeceksin Ondan Sonra Raw Farkı Monütöründe GöremeyebiLirsin.. İki Fotoğraftanda Baskı ALdığında Farkı Çok açık GörebiLirsin..
ek olarak..
RAW 36 bit RGB dir.. (milyarlarca renk)
jpeg vs.. formatları 24 bit RGB olduğu için 16.7 milyon renktir..
gözümüz, en fazla 16.7 milyon reng iayırt ediyorken.. ne faydası var diye soracak olursanız.. RAW fotoğraflar sayesinde elimizdeki dijital müdahele toleransı ciddi derecede ( çok ciddi derecede ) artar.. hatalı çekim.. karanlıkta kalmış bölgeler.. vs.. sorun olmaktan çıkar...(Sip_Sak ın bahsettiği şekilde )
yani kisacazi, kamerada ayarlayabilecen hemen herseyi sonradan Raw sayesinde bilgisayarda (Photoshop) düzeltebilirsin....Raw in Formati cok büyük oluyor, yani büyük bir seri cekeceksen jpg olarak cek bence, yoksa saatlerce beklersin bilgisayarin karsinda(bende öyle yani)
yalnisim varsa düzeltin lütfen bildigim bukadar
bende merak ediyordum burda bilgilerini paylaşan abilerime tşk ederim gerçekten çok güzel birortam herkesin ellerine sağlik.
Sony DSLR A200W makinam var.yeni aldım.fakat raw formatında çektiğim fotoğrafları açamıyorum.sony sayfasında vista için program var.xp ye uyum sağlamıyor.yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler
beraberinde aldığın cd yi kurarsan xp uyumlu olanını kullanabilirsin
Profesyoneller genelde bu formatı tercih ediyormuş. Yani ortalıkta dolaşan genel kanı bunu gösteriyor.
Fakat ben nedense gördüğüm 10 fotoğrafçıdan 0'ında ( yanlış görmüyorsunuz 10 fotoğrafçıda 0..) RAW kullanana rastlamadım.
50X60 gibi ebatlarda baskı yapmalarına rağmen niye bu fotoğrafçılar RAW kullanmıyorlar?
a-RAW okadarda iyi değil
b-RAW çok kasıyor
c-JPG tatmin ediyor.
d-RAW'ı yiyecek yada içecek sanıyorlar (haberleri yok)
e-Bunlar fotoğrafçıyım diye geçinenler kategorisinde..
içinden çıkamadım.
Hepsinin ortak yanı: Hepsi studio fotoğrafçısıdır.
photoshop tarzı ücretsiz programlar raw dosyasını açmıyor mu? "yalnızca photoshop kullanıyorsak raw çekmeliyiz." gibi bir sonuç çıkardım doğru mu? teşekkür ederim...
ben profesyonel değilim 15 güne kadarda raw ın tam anlamıyla ne olduğunu bilmiyordum.15 gün önce antalyadan gelen yeğenimde güzel bir f.makinası vardı.sağı solu cekerken raw formatını gördüm ve denem için 5 resim cektim daha sonrada pc ye attım resimlerimi ps de actıktan sonra camera raw la resimlerin renk tonu ,işığı,netliğini daha güzel bir hale getirdim.bu özellik acıkcası benim çok hoşuma gitti
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Fotoğraf Makinemle Çektiğim Fotoğraflarda Siyah Leke Var
18 Kas. 2023, 19:50 edaak123
1133530 Ara. 2023, 01:28
mustafa_ozdag -
Fotoğraflarımıza Bokeh Ve Havai Fişek Efektleri
02 Kas. 2017, 15:26 prodersler
1491609 Haz. 2023, 19:01
havaifisek -
Eski Basılı Fotoğrafları Nasıl Tarayabilirim?
04 Kas. 2022, 15:29 merakli34
1377907 Kas. 2022, 12:42
balcih -
-
Aile Fotoğraf Albümündeki Fotoğrafları Nasıl Sökebilirim?
04 Tem. 2022, 20:59 merakli34
0133004 Tem. 2022, 21:00
merakli34 -
Photoshop'ta Fotoğrafları Kırpma Crop Ve Düzleştir
26 Eki. 2021, 13:27 prodersler
0232326 Eki. 2021, 13:27
prodersler -
Siyah Beyaz Fotoğraflar Renklendirme
24 May. 2021, 21:28 selcuksoy
0145624 May. 2021, 21:28
selcuksoy -
Camera Raw Filtresi Presetsleri Photoshop'a Nasıl
01 Mar. 2021, 11:55 prodersler
0326601 Mar. 2021, 11:56
prodersler -
Fotoğraflarınız Manifestock'da Yayınlansın!
07 Kas. 2020, 00:30 manifestock
0221707 Kas. 2020, 00:31
manifestock -