eklotje
eklotje (üye)
Ankara / Meraklı

Ölçülü Kesme Nasıl Yapılıyor

Merhabalar,
Mevcut 35*4,83 belge boyutlu (992*137 piksel boyutu) bir resim mevcut. Ben bu resmi ölçü vererek kesmek istiyorum.
Mesela sol başdan sağa doğru 11*4,83 veya sağ başdan sola doğru 17*4,83 şeklinde rakam belirterek kesmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim acaba.
Kesme aparatını kullanarak yapıp Kırpıyorum fakat tam istediğim ölçüyü tutturamayınca tekrar tekrar denemek zorunda kalıyorum. istiyorumki istediğim ölçülerde tek seferde kesme işlemini yapayım.

Tarih: 13 Nisan 2006, 12:58 - İp: yok
fotocuu
fotocuu (üye)
Çanakkale / Stüdyo Fotoğrafçısı

ctrl+r ve ctrl+" dene

Tarih: 13 Nisan 2006, 14:41 - İp: 85.***.**4.82
eklotje
eklotje (üye)
Ankara / Meraklı

fotocu arkadaşım,
Senin söylediğin cetvel'i aktif etmek. Cetvel zaten aktif benim sorduğum o değil dikkat edersen,

Tarih: 13 Nisan 2006, 21:32 - İp: 85.***.**9.183
eklotje
eklotje (üye)
Ankara / Meraklı

Bukadar Fhotoshop kullanan arkadaşın arasından bunu ya bilenyok, yada paylaşmak isteyen yok, herneyse ben sonunda nasıl yapılacağını karıştıra karıştıra buldum.
Kırpma Aracına tıkladığımızda, üst kısımda Kırpma aracı ile ilgili başlık açılıyor. Bu başlığın üzerinde "Genişlik - Yükseklik - Çözünürlük ve Ön Görüntü" bölümleri var.
Ön Görüntü tuşuna bastığımızda mevcut açmış olduğumuz, resim ölçüleri hakkında bilgiler görünecektir.
Buradan istediğimiz ölçüleri yazarak kesme işlemini yapabiliyoruz.

Tarih: 25 Nisan 2006, 11:16 - İp: 85.***.**3.81
biyolog
biyolog (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

kardeş crop aracını seçtiğin zaman yukarıdaki panelde with, hight ve resolution sekmeleri belirir. oaraya yazdığın ölçüler deki gibi kesme yapabilriisn. ilk yazdığında değer cm dir yani yanına başka birşey yazmana gerek yok. ama ölçüyü piksel olarak alacaksan yazdığın rakamın yanına px şeklinde yazmalısın.
[email protected]

Tarih: 25 Nisan 2006, 13:33 - İp: 81.***.**0.57
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Crop aracını seçtiğinde, DPI seçeneğini boş bırak, olan çözünürlüğün değiştirilmemesi anlamına gelir... bunu ekleme gereği duydum.. aramızda kalsın, bir iş başvurusunun bu nedenle geri çevrildiğine şahidim.. oraya (dpi) değer girilmesi, interpolasyon dediğimiz, dosya boyutunun değişimine neden olur..

Tarih: 28 Nisan 2006, 15:18 - İp: 85.***.**2.159
  • 1