senyad
senyad (üye)
İstanbul / Meraklı

Lütfen Yardım Edin ?

Arkadaslar benim sizlerden bir istegim olacak ben dijital fotografcılık ıle yenı yenı basladım forum sayfalarından cocuk fonları ındırdım bu fonlara kızımın resımlerını eklemek ıstıyorum photoshopta bana kes yapıstır dediler ama istediğim gibi olmuyor kestigim zaman istemediğim yerleri nasıl fona göre düzenleyebilirim mesala toplu halde çekilmiş bır resımde sadece kızımın resmini alıp fona koymak ıstıyorum.belki derdimi tam anlatamadım ama yardımcı olursanız cok sevınırım

Tarih: 21 Şubat 2006, 12:37 - İp: yok
theater
theater (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Sevgili arkadaşım...

Yapmak istediğin benim sana anlatmak istediğim midir tam anlayamadım ama yardımcı olmaya çalışayım...
Öncelikle fona eklemek istediğin fotoğrafı photoshopta açıyorsun...
Bu birinci adım...
Sonra eğer sadece kızını alacaksan, o bölümü mümkün olduğunca büyültüp Polygonal Lasso Tool

ile çevresini iyice seçmelisin... Yani bunu fotoğrafla anlatmak gerekirse;
Önce aşağıda görüldüğü gibi fotoğrafı aç

Sonra da Polygonal Lasso Tool ile aşağıda görüldüğü gibi çok ince bir şekilde fotoğrafı seçmelisin

seçme işlemini yaptıktan sonra ENTER tuşuna basarak sadece aşağıdaki görüntüyü elde edeceksin...

Ardından seçme tuşu ile

fotoğrafı seçeceksin... Ardından select/inverse yap ve sadece fotoğrafın çevresini seç ve edit/copy ile fotoğrafı kopyala...
Ardından fonun bulunduğu jpegi açıp edit/paste yap...
Ekleme yaptığın layer seçili olduğu halde

işareti ile fotoğrafı istediğin yere taşıyabilirsin...

işareti ile fotoğrafın kenarlarını biraz yumuşattığın zaman sanırım istediğin sonucu elde edeceksin...
Ancak şunu unutma... Ne kadar çok denersen o kadar çok elin alışacak ve her seferinde daha iyisini yapacaksın...

Selam ve saygı...

theater

#theater' tarafyndan 21.02.2006 15:16:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2006, 15:06 - İp: 212.***.**0.50
cevat
cevat (üye)
Sakarya / Firma

#cevat' tarafından 22.03.2006 18:06:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2006, 18:53 - İp: 85.***.**5.29
stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

neden ben cevaplayım cevat kardeşim çünkü insanlar fotoğraflarını saklamak, yıllar sonra elleri ile tutup bakmamak için bunu yapıyolar, zira yakında baskı yaptırabilecekleri bir stüdyo kalmayacak, yakında buraya nerde baskı yaptırabilirim diye konu başlığı açmak için böyle yapıyolar, malumya bugün ünüversite için fotoğraflar alındı elimizden yarın nufus cüzdanları öbür gün pasaport fotoğrafları bir sonra ki gün de toplanır pikniğe gideriz artık fotoğrafçılığı meslek olarak seçenler başka çare yok gibi görünüyo, ne yapalım be cevat kardeş ben köfteleri getiririm sende bişeyler getir bari, başka meslektaşlarda bişeyler getirir hep baraber hatıra fotoğrafı çektirir doya doya bakarız fotoğraflarmıza

senyad arkadaşım lütfen ya git bi stüdyoya ordaki fotoğrafçı arkadaşlar çok güzel fotoğraflar çeker sonra istediğin şekilde ve ebatlarda bunları tab eder en güzel şekliyle size teslim eder sizde memnun olursunuz yıllar sonra o fotoğrafa bakarken eminim çok daha hoşnut olursunuz

tabi maddi olarak olaya bakacak olursanız hizmetlerin bi karşılığı elbette olacaktır değerli arkadaşlar bunu da ödemek sizin göreviniz ki biz stüdyo fotoğrafçıları hizmet vermeye devam edebilelim

buradan bizleri kanlarının son damlalarına kadar SAVUNAN ve KORUYAN kıymetli oda başkanları ve üyelerine ve esnaf sanatkar birliğine de sonsuz teşekkür ederim. yanlız biraz daha fazla çalışmaları lazım zira aidat almaya gelince kaplan kesildikleri; korumak , kollamak ve savunmak zamanı gelince mazlum bi kediye döndükleri üyeleri hızla tükeniyor

Tarih: 21 Şubat 2006, 19:23 - İp: 85.***.**2.176
  • 1