Fotoğrafçılık Forumları
Fotoğrafta Işık Patlaması Yardım
photoshop kullanarak bir fotoğraftaki ışık patlamasını(özellikle yüz kısmında) nasıl düzeltebiliriz.programın son sürümünü kullanmaktayım.
yardımlarınız için teşekkürler.
photoshapta düzeltmektense önce ışık diyafram ayarlarını ve makinanızın beyaz denge ayarını yapın fotoğraftaki ışık patlamasınada photosohopta level ayarlarından yapabilirsiniz
allaa allaa ışık patlaması düzeltilemez ki anca doku taşınarak falan yapılır sanırım... cihatcolorun dediği gibi bu işe photoshop'a bırakma, çekerken ayarla ki fotoğrafın kalitesinde düşme olmasın
diyafram ve ens ayarlarıda bu konuda etkili tabi ama fotoğraf çekerken pozlamayı yüzden alın ki yüz normal çıksın; ama böyle yapıncada arka plan falanda karanlık çıkabilir haberiniz oldun
sihirli değnekle patlamış alanı tıkla seçtiğin bölgeye 15 20 civarı (ctrl alt d ile) feather değeri gir ctrl L (levels ) le koyulaştırabilirsin. levels dışında Variatiansda tonlayabilirsin
Dengesiz ışığı İmage başlığı altındaki Adjustmen seçenekleri arasında bulunan Shadows/Higlight uygulaması ile de bir miktar giderebiliriz.Hatta bu seçenek bir çok fotoğrafın ışık değerlerini çok daha iyi duruma getirmekte...Aşırıya kaçmamak şartıyla.Ama iyice patlamış ışık için çok fazla çare olamayabilir.Onun içinde patlayan bölge seçilerek buraya stamp ile doku transferi ya da brush ile tonlama yapılabilir.
arkadaşlar ben otomatik modda çekiyorum. bilgisayarda bakınca ışık fazla gözüküyor. bunu nasıl önleyebilirim makinadan.
baktığınız ekran kalitesiz ise hatalı gösterebilir. oto modda çektiğiniz tüm fotolar fazla aydınlık ise başka bir ekranda bakın bir de..
@kesim00, bluray oynatabilen bir bilgisayarda bakıyorum. başka bir ekran da da baktım. makinadan kaynaklı bir şey olabilir mi ?
Ne çektiğinizi bilmeden yorum yapamayız değilmi ?Fotoğrafı yüklerseniz ona göre yorumlar gelir.Otomatik modda ışık ölçerin yanılma ihtimali var, özellikle yüksek kontraslı durumlarda konuya göre makine bir seçim yapmak durumundadır.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Fotoğrafta Çizgiler Çıkıyor :(
16 Nis. 2011, 22:19 articatur
222016629 Eyl. 2022, 02:31
tanselltunmez -
-
Referans Fotoğrafı İle Fotoğraftaki Yazıyı Silme
23 Ağu. 2022, 01:38 rjhtzdmr
0119223 Ağu. 2022, 01:38
rjhtzdmr -