Fotoğrafçılık Forumları
Fotoğrafın Kimlik Kartı ”exif Bilgi
arkadaşlar bir çoğunuzun bildiği ama bilmeyenler için bir hatırlatma yapmak istiyorum,bu konuda çokca soru geldiğinden yazmak istedim,umarım bazı arkadaşlarım ukalalık olarak değerlendirmezler..web'de yayınlanan ve exif bilgileri olan fotoğraflar her zaman öncelik görür ve değerlendirilir.bir nevi fotoğrafın kimlik kartıdır,belgedir.yani önemli bir olay.bunuda yapmak çok kolay.photoshop'ta düzenlediğiniz veya açtığınız fotoğrafı "save as" ve "jpeg" formatında kaydederseniz,fotoğrafınız exif bilgileriyle export olmuş olur.
slm ahmet abi bende bunu merak ediodum..yalnız ben bu bilgilerin fotografımdan silmek istiyorum..özellikle photoshopla calıştıktan snra,oluşturulan yazılım diye photoshop u gösterio birde kamera modelini felan yazıyo bnde bunu istemiyorum..bu konuda bilgin varsa yardımcı olabilirmisn...şimdiden tşk edrim
Photoshop un eski sürümlerinde dediğin doğru, exifler kayboluyordu. CS2 de böyle bir sorun yok. Sadece bir fotoğrafla çalışıyorsanız şayet. Eğerki birkaç farklı exif bilgisine sahip fotoğraflarla oluşan çalışmanız sonuçta background exif bilgisine sahip olur. ve exif bilgileriniz korunmuş olur.
Exfif bilgilerinden kurtulmanın en basit yolu, basit foto editorlerinden biriyle fotoğrafınızda ufak bir değişiklik yapıp kaydederseniz exif bilgilerinden kurtulmuş olursunuz. Yeni editörler bu bilgileri koruyabilir.
azrael tşk ederim yanıt için.. ama bunun photshop cs2 de bi yolu yokmu acaba çünkü diger foto editörleri sanki fotografın kalitesini düşürüyor photoshop ta exif bilgilerini kaybetmenin yolu warsa yardımcı olurmusunuz
photoshopta "save for web" le fotoğraflarınızı kaydederseniz exif bilgileri kaybolur.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
08 Eki. 2024, 22:19 prodersler
020808 Eki. 2024, 22:20
prodersler -
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
02 Eki. 2024, 18:47 prodersler
021802 Eki. 2024, 18:47
prodersler -
Emekli Dijital Kimlik Kartı Oluşturma E Devletten
09 Tem. 2024, 03:41 prodersler
035509 Tem. 2024, 03:42
prodersler -
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
077304 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
Kimlik Numarasına Kısıtlama Koyma E Devlet Adınıza
30 May. 2022, 23:24 prodersler
075830 May. 2022, 23:24
prodersler -