Fotoğrafçılık Forumları
Davetiye Yazısında Renk Sorunu
photosopda davetiye hazırlıyorum yazı rengi beyaz ama baskıdan sarımtrak çıkıyor.. bunu daha önce photoshopdan ayarlamışlar ama ben bulamadım.. yardımcı olursanz sevinirim
Adobe Gamma .(sadece beyazda hata varsa adobe gamma ayarlarindan olabilir.)[baslat>denetim masasi>adobe gamma.]
Birde photoshop view menusunde proof set up kismini kontrol et.
sorun sadece photoshoptaysa Alt+Ctrl+shift basili tut photoshopu ac delte setting file diye bi pencere acilir ona yesi tikladigin zaman photoshopun butun ayarlarini sifirlar tabiki firca shapes styles her sey programi ilk kuruldugu gibi sifirlanacaktir.
#tamer' tarafından 03.06.2010 10:55:13 tarihinde düzenlendi.
teşekkür ederim ilgizine .. tam da sıkıntının en yoğun anında cevap yazdınız.. inşallah sorun burdan gider...
ben cs2 kullnıyorum . cs5 i yeni kurdum ondada aynı şeyi yaşadım photshop ayarları sıfırlamakla aynı sayılmazmı yeni kurulan ... ayrıca view menusünden progsetup dediniz ya ordan windows RGB yi mi seçmeliyim ..?
#swety' tarafından 03.06.2010 11:02:55 tarihinde düzenlendi.
sorun sadece photoshoptaysa once photoshopu kapat komple Alt+Ctrl+shift basili tut photoshopu ac delte setting file diye bi pencere acilir ona yesi tikladigin zaman photoshopun butun ayarlarini sifirlar tabiki firca shapes styles her sey programi ilk kuruldugu gibi sifirlanacaktir.
#tamer' tarafından 03.06.2010 10:57:13 tarihinde düzenlendi.
ctrl +alt+shift basılıyken photoshopu açtığımda cs2 özelliklerini veren bi pencere açıyo . delte setting file diye bişi göremedim
ayarları değiştirdim ama yine olmadı .. aslınmda sadece siyah üzerine yazdığımda beyaz yazı sarı oluyo diğer tonlarda değişmiyor.. sorunu bi türlü bulamıyorum başka baskımakinasından da çıktı aldım başka pc de yazdırdım siyah üstüne beyaz yazı sorunlu oluyo . önceden sorun yoktu .
bu sekilde bi uyari gelmesi lazim photoshopu baslatirken
tekrar dene komple kapat programi ctrl+alt+shifte basili tut basltama ikonunu cift tikla photoshop acilmadan once resimde verdigim gibi bi uyari gelmesi lazim olmadi bu ayarlarin oldugu bi dosya var onu bulup silmek lazim.
oda biraz uzun is ama olmazsa onuda anlatirim.
zaten dosya ayarlarını sıfırla demek sanırım bu .. ama dediğin gibi yaptığımda cs özelliklerini açıyo açılan penrenin diğer kısımlarında da yok yani ..
actionlarımda gidecek değilm i
bunu yaparsak?
Evet actionlarinda gidecek valla benim tahminim proof setup kismindan kaynaklanan bir hata.Eger sorun sadece photoshoptan kaynaklaniyorsa.
Adobenin kendi sitesinden cok detayli bir anlatim var ama ingilizce su an ise gitmem lazim gelince internetden bi aratirayim istersen yardimci olacaksa yarin detayli bilgi veririm.
başka bi arkadaş hazırlayıp getirdi onun baskısı normal çıktı .. ama benim hazırladıklarım siyah üzerinde beyaz sarı çıkıyor.. valla prog setup dan ne yapabilirim. yardımcı olabilirseeniz çok memnun olucam .
teşekkürler.....
Kusura bakma hic vaktim olmadi ilk once resimde gosterdigim kisimdan renk ayarini degistir windows mu yoksa mac mi kullandigini bilmedigim icin hepsini gosterdim.Sorun duzelmezse custom ayarlarinda renk profile ayarl dosyalari var liste halinde o kisma bi goz at sorun cozulmezse yani baski makinenin modelini ve markasi yazarsan renk profile dosyasina bakabilirim otamatik kalibrasyon icin.Valla aklimada baska bir sey gelmiyor.Bir de edit menusunde color setting diye bi alt menu var onu resim olarak yuklersen iyi olur.
#tamer' tarafından 06.06.2010 07:34:31 tarihinde düzenlendi.
#tamer' tarafından 06.06.2010 07:38:58 tarihinde düzenlendi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Photoshop Çıktısı Farklı Renklerde Çıkıyor
07 Kas. 2021, 21:30 myavuz173
1209105 Ara. 2023, 03:02
mete007 -
Fotograf Kağıtında Baskıda Beyazın Sarı Renk Çıkaması ?
05 Haz. 2021, 16:11 hakansuna
1189907 Haz. 2021, 13:20
mavi1976 -
Siyah Beyaz Fotoğraflar Renklendirme
24 May. 2021, 21:28 selcuksoy
0145224 May. 2021, 21:28
selcuksoy -
-
Vsdc Video Editor Videoda Bir Rengi Koruyarak Renk
11 Nis. 2021, 19:33 prodersler
0148911 Nis. 2021, 19:34
prodersler -