cihatcolor
cihatcolor (üye)
Niğde / Stüdyo Fotoğrafçısı

Beyazlardaki Işık Patlaması Yardım

Arkadaşlar Canan EOS 20D kullanıyorum Beyaz denge ayarını yapmama rağmen gelin pozlarına yüz tonları mükemmel çıkmasına rağmen gelinliklerde detay alamıyorum beyazlarda ışık patlaması oluyor nedeni sizce ne olabilir şimdiden teşekkürler

Tarih: 23 Haziran 2007, 12:37 - İp: 88.***.**6.15
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğrafı eğer RAW çektiyseniz sorun yok zaten. Camera RAW ile pozlama değerleri ile oynayarak, ya da pozlama değerleri sorunsuzsa ve hala beyazda patlama varsa ilk sekmedeki recovery seçeneğini yavaşça sağa doğru kaydırarak, hala olmadıysa ikinci sekmedeki highlight ve lights çubukları ile oynayarak patlamanın etkisini azaltabilir ve hatta yok edebilirsiniz.

eğer jpeg ise dosyanız, bu sefer de Photoshop'ta File > Open As seçeneği ile açılan pencerede dosya türünü Camera RAW (.CR2) seçip dosyanızı o şekilde açarsanız, jpeg dosyanız artık Camera RAW ile açılacak ve RAW dosyası gibi aynı işlemlerle işleyebileceksiniz.

Bol şans.

Tarih: 28 Temmuz 2010, 13:26 - İp: 193.***.**7.122
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

edit

#remi5861' tarafından 02.08.2010 01:48:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Temmuz 2010, 16:46 - İp: 88.***.**5.54
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili remi, sevgili gaijin..

Soruyu ilk soran arkadaş 2007 yılında sormuş ve yanıtlar dönmüş.. karadag2911 arkadaş ise 1 hafta önce yeniden sormuş. Bu sefer de diyor ki arkadaş, çektim bitti, gelin damat fotoları bekliyor, yeniden çekme şansım yok.. photoshop'ta ne yapayım???

Elbette doğrusu ışığı, düzeneği, ekipmanı baştan ayarla doğru fotoğrafı elde et. Ama adam çekmiş bir kere... O yüzden RAW ya da jpeg çekmesine göre neler yapabileceğini anlattım.

Herhalde bir daha çekeceği zaman, nasılsa photoshop'ta düzeltirim diye paldır küldür çekmeyecektir zaten...

Tarih: 1 Ağustos 2010, 19:37 - İp: 217.***.**6.5
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

glorfindel ikinci guncel soru gozumden kacmıs, tarihe hiç dikkat etmedim acıkcası.
asıl soruya ve altındaki cevaplara cevaben yazdım,

ikinci durumda tabiki yapılacak sey kalmamış photoshoptan baska, haklısın.
ınsallah geri dondurulebilecek kadar detay vardır fotograflarda.

Tarih: 1 Ağustos 2010, 23:46 - İp: 217.***.**3.12
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

internette hızlı dolaşmanın zararları bunlar

ben bi soruyu birde son yazıya bakmışım anlaşılan. hemen düzelteyim.

Tarih: 2 Ağustos 2010, 01:47 - İp: 88.***.**4.160