Fotoğrafçılık Forumları
Anlamıyorum ....
baskıya girecek fotoğraflara misal 320 x pixel/inch olması gerekmiş gerçi bu baskı makinasına göre değişkenmiş 320 değilde 300 olması gerekende varmış.... şimdi anlamadığım konu bir inch = 2,54 cm ya bu nedemek benim anladığın eğer doğru ise pixel /inch bir cm de bulunması gereken pixel sayısı yani 320 x pixel/inch dediğimiz zaman 2,54 cm lik bir alana 320 tane pixel mi konacak demek eğer böğle ise pixel/cm olarak ayarlasakta 1 cm lik bir alana 320 tane pixel konsa resim daha ayrıntılı olmazmı .... ya şunun doğru ve anlaşır bir açıklamasını bilen varmı okuyorum okuyorum anlamıyorum ben yaa salakmıyım ne..
Dediginiz dogru alpalp;
Ancak bahsettiginiz olayın gerceklesmesi icin 1 cm2 alana 320 pixel yerlestirecek kalitede bir fotograf makinesi ile cekim yapmanız gerek. Misal her cep tel ile cekilen resimler fot. baskısı icin yeterli pix/inc oranında degiller. Fakat buna rahmen baskısı yapılabilmektedir. Zaten bunu fotografları elinize aldıgınız bariz bir sekilde anlarsınız. Anlasılmıycak bir durum yok.
Örn :
Sony Dsc-s600 6 mp lik bir dig.fot mak. ile cekilen bir fot.mak.de dikey ve yatay olarak max. 2816 X 2122 pixel vardır. Aynı fot. 640 x 480 bir cep tel ile yada bi fot mak. ile yaptiginizda farkı goreceksiniz zaten.
Asıl mesele fotografı bastıracagınız ebata baglıdır. orn. 1205 x 1795 pix. cekim ile 10 x 15 cm ebatında fot. bastırabilirsiniz. Asagida verecegim olceklendirme sanırım biraz sizde fikir uyandirir
#quit' tarafından 08.10.2007 00:37:25 tarihinde düzenlendi.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Yeniyim Anlamıyorum Yardımcı Olabilecek?
12 Ara. 2011, 23:53 heavily
4318313 Ara. 2011, 22:17
heavily -