Fotoğrafçılık Forumları
Yorumlar Tarafsız Değil Gibi
Ben bu siteye üye olalı 1 seneden fazla oluyor.Sık sık siteye girip özellikle galeriye gönderilmiş fotoğraf ve yorumlarını takip etmeye çalışıyorum.Fotoğraf yorumlarında şunu gördüm.Yorumlar sanki çok tarafsız yapılmıyor gibi.Herkesin evinde onlarcası olan bir hatıra fotoğrafına 44tane yorum gelmiş.Gerçekten estetik ve sanatsal açıdan güzel olan fotoğraflara hiç yorum gelmemiş.sanki yorumlar sitede bir grup var birbirlerini övüp guruyormuş gibi geliyor.Tabiiki bunların içinde çoğu güzel resimler ama yeni olan arkadaşları da motive etmek ve yüreklendirmek maksadıyla bu yorumlarla desteklemek gerekli diye düşünüyorum.
f650dakar üyenin bir galerisaine bakın.Ne güzel çalışılmış resimleri var.Örneğin,60 kişi tıklamış 1-2 kişi yorum yazmış.
Adamın emeğine yazık olmuş,belkide küsüp gitmiş..
Örnek;
http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=141050
Evet gruplaşma var.Hele şu son fuara gidip,orada 5-10 kişi tanışması neticesi alâkasız fotoları daha da rayting artışına götürmüş.Başka sitelerde bu kadar geyik işine ve gelişigüzel olaya asla izin verdirmiyorlar.
Burada mantalite böyle imiş şimdilik.İnşallah düzelir bir vakitte.
Olmamış dedin mi kızıyorlar da..
Sevgili arkadaşlar,şu anda guruplaşmalar var denen ifadeleri
görüyorum,bu sitede inanın öyle bir şey yok,kimse kimseyi tanımaz,hepimiz ilk başlarda aynı şeyleri düşünüyorduk,burda amaç paylaşmak,sizde beğendiğiniz fotograflara bol bol yorum yazın,dostlukları pekiştirin,Ben ocak ayında hayatımda ilk defa fotograf çekmeye başladım
Çalışın öğrenin,ben kadrajın ne olduğunu bu sitede öğrendim.
Bu sitede gerçekten çok iyi ustalar var biraz sabırlı olun
Yılmayın bütün sitelerde aynı,dostluk yorumu getirir,tabii fotograf güzel olduğu zaman,Sevgiyle kalın.
evet Gencmenn kardeşimize hak veriyorum, mail37 3 adet fotoğraf paylaşmış 8-10 tane yorum almış kendisi 4 yorum yapmış, ondan sonrada gelmiş buraya yorum yapanları şikayet ediyor kime ediyorsa tabi ki, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, önce sen başkalarını takdir etki başkalarıda seni etsin, senin fotoğraflarından başarılı hiç mi fotoğraf yoktu sitede mail37 ?????
evrin merhaba, mail37 sadece kendisine yorum yazanlara tesekkür etmis, buda yorum olarak geciyor. yorumladigi fotograflara bak. hicbir yorum yok.
Emek vermeyipte yorum aramak yada beklemek bence yersiz bir durum.. Emek verenler zaten yorum aliyor.. Evrin,Gencer, ve Necat abi durumu gayet guzel aciklamislar zaten baska soze ne hacet.. Sevgi ve saygilarimla..
kesinlikle haklısın Sevgili Arkadaşım. Birçok kez dile de getirmeme rağmen olmuyor. İsmini bildikleri şahıslara yorum atılıyor. Ve sırf ne kadar çok yorum almış dedirttirmek için fuzulu, tek kelimelik, fotoğrafçılıkla ilgisi olmayan cümlelerle geçiştiriliyor. artık sadece fotoğraflarım görünsün diye siteye fotoğraf atıyorum. Ve insanların dediğim tarzda yorumlamış fotoğraflarına hoşuma gitse de yorum yapmıyorum. sitede yeni gelen, yorum yapılarak ne yaptığını ilmek isteyen o kadar çok arkadaşımız var ki. ama onlara yorum yapılmadığını gözüyor, üzülüyorum. arkadaşların ellerini vicdanlarına koymalarını dilemekten başka birşey yapılamıyor. ne denilir bilmiyorum. ama biraz gerçekleri görmeleri gerek. böyle bir konu ben de açtım. ama nafile. yine de ağzına sağlık.
Sevgili j.d. nin sözü "haklısınız ama bence bu yazılanlar kimsenin umrunda bile olmayacak...gerçek bu.. "
BAŞKA SÖZE NE HACETTTTTTT.......
Evet biz fotoğraf yüklemeye devam, bence o kesime yorum atmamaya da çalışsak güzel olacak gibi. Belki birilerini aralarına dostane ve fotoğraf çeken birileri de buraa varmış gözü ile kabul ederler.Ne dersiniz........
Sevgili arkadaşlar. Bir fotoğrafa 42 kez bakılıp yorumatılmaz mı, veya 15 kez bakılıp 10 yorum mu atılır. bunun bir mantığı varsa lütfen söyleyin.
Dediklerinizin çoğunda haklsınız,gruplaşmadan emin olmasam da sitede başkalarına daha çok eğilim gösterilebiliyor.
Mesela yeni yeni fotoğraf eklemeye başladım ben teknik olarak çok bilgili olmasam da kendimi sanatsal olarak başarılı buluyorum,ama zamanında çektiğim benim için önemi olan fotoğraflara yorum alamazsam gerçekten üzülür şevkim kırılır.
Mesela ablam zamanından yemekle ilgili bir blog açmıştı.Her gün yeni bir yemek yapıp orada yayınlayacak kadar çılgındı.Ama ne zaman başkalarının bloguna samimi olmasa da yapması gerektiği için yorumlar yaptı ancak o zaman kendi blogu değer gördü.
Sırf yorum yapmak için yapmayın,karşımdaki 20 yıllık fotoğraçı da olsa fotoğrafında hoşuma gitmeyen bir yer varsa söylemek isterim ben.
Hayatınızda çekecek kareleriniz çok olsun
mavi_izci merhaba, bu sitede gruplasmadan cok samimi arkadasliklar var, yorum olayina gelince 7 fotograf yayinlamissiniz 12 yorum almis ve sizde 12 yorum yapmissiniz. sizinde diger fotograflara fazla ilgili olmadiginiz anlasiliyor. eger yaptiginiz yoruma karsi yorum alinsaydi benim fotograflarim suan 5500 yorum almaliydi. deger vermeden degerlendirilmesini beklemek ne kadar dogru acaba? 36 konuya cevap vermissiniz, siz daha cok forumlarla ilgilisiniz fotograflarla degil.
#gencmenn' tarafından 30.05.2007 19:22:53 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Youtube [küfürlü] Yorumları Silme Engelleme
26 Tem. 2022, 11:30 prodersler
093026 Tem. 2022, 11:31
prodersler -
-
Lisedeyim Ve Fotoğrafçı Olmak İstiyorum.
07 Ağu. 2011, 15:48 teferrac
52143910 Nis. 2021, 17:26
clasic -
Youtube Videoda Yorumları Açma Kapatma Yorumları D
07 Şub. 2021, 21:52 prodersler
0130907 Şub. 2021, 21:52
prodersler -
1/4 Den 3/8'e Adaptör Arıyorum
03 Şub. 2021, 21:46 behzathayri
0427903 Şub. 2021, 21:46
behzathayri -