Fotoğrafçılık Forumları
Yeni Üst Band...
Kurdeleyi kestik ve jüri üyelerinin oylarıyla ilk üst band seçimini yaptık.
Muhtemelen ilk olması sebebiyle katılım 20 seçici üyeye rağmen biraz düşüktü. Önümüzdeki günlerde katılımında artmasıyla sitenin rengini daha iyi yansıtacağını düşünüyorum.
Kural olarak şimdilik sadece en az 2 kişiden oy almış fotoğrafların puan ortalamaları dikkate alındı. İlk seçimde, uzunca bir süredir üst bandta yer alamayan siyah-beyaz fotoğrafların 2 fotoğrafla birden temsil edilmesi bence seçim döneminin ilginç noktalarından biri. (Cumhurbaşkanlığı seçimi yorumu gibi oldu... , neyse siyaset karıştırmayalım... )
Katılımlarından dolayı jürideki arkadaşlara teşekkür ederim.
Benim o linkten haberim bile yoktu, yeni gördüm.
En iyi fikir bana göre anasayfadaki gibi 30 dakika arayla yenilenen fotoğraf benzeri her 24 ya da 48 saatte bir sistem otomatik olarak rastgele 5 fotoğrafı üst banda yerleştirse daha güzel olmaz mı
Böylece herkesten türlü türlü şikayet gelmez.
Çağdaş Hocam çok haklısın..
Ama ben de dün linke baktım...En üstlerde giden bi foto bugün dibe vurmuş..Nasıl olur yaa..
Yani bir kişi düşük foto verdi diye fotoğrafın o kadara aşağılara sürkülenmesi ne kadar doğru...
Ayrıca....
Bence ortalama yönetim yerine toplama yapılsın..Yani yorumların ortalaması yerine toplaması alınsın.Bi kişi de düşük puan verince adamın puan ort. düşmesin..
Yani en çok oy alan foto çıksın üst banda.Adamın aşağılara düşmesini kendisine verilen düşük oy değil diğer fotoğraflara verilen yüksek oy sağlasın
Yaaa bu oy vermeyenlerden de en çok ben konuştum haaa...
bir daha yazmayacaktım dayanamadım artık.
üst bant uzun süredir belli bir kalite düzeyine ulaştı.
o hafta yüklenen en iyi 20 fotonun 10 tanesi üst banda çıkıyor. var mı inkar eden?
bu arada hep aynı üyeler değil, daha önce hiç üstbanda çıkmamış ayvil gibi üyeler de oraya çıktı.
ayrıca siteye yeni üye olanlar da çıktı.
ayrıca sitede hiç yorum yapmamış arkadaşlar bile çıktı.
normal olarak sitenin eski ve usta isimleri daha fazla çıktı.
uzun süredir üstbanda çıkamayan siyah beyaz çalışmalar da defalarca üstbanda çıktı.
bu arada hüsmenağa gibi sitenin emekçisi fotoğraf dostu insanları hep beraber kırdık, kimse farketmedi ama ben farkettim, üstbanttaki fotoğrafını sildi hafta sonu sevgili hüsmenağa.
o onun fotoğrafını engelliyormuş, şu bunu yapıyormuş filan..
eleştiriye açık bir sistemdir, zamanla gelişecektir.
demokrasi en kötü yönetim biçimidir, diğerleri müstesna edilirse demiş birisi.
önerim;
puan kaldırılır.
puan yerine üst bantta olsun -olmasın seçenekleri eklenir.
forumda bol bol konuşanlar genelde oy haklarını kullanmıyor, fikret bey de yazmış zaten. bu sayede 3-4 oy almış onlarca fotoğraf adminin önünde birikir, o beğendiklerini seçer....
parlementer monarşi deniyor buna da.... oy ver, meclis var ama padişah da var.
ama ben yokum bu işlerde. beğenmeyen arkadaşlara bol oylamalar.
ha, unutmadan, foto eklerken üst banda çıkmak istemiyorum seçeneği de eklensin.
gölge etme başka ihsan istemez demiş diyojen efendi.
Buffalo,
Haddimize değil ama pek aklıselim bi abimizsin vesselam..
Yine olaya noktayı koymuşsunn....
Senin şu oturaklı konuçmaların mest ediyor beni
Evet Yasin bey hiç kimse üst bantın kalitesine laf söyleyemez çünkü sistem uygulandığından beri 100 fotoğrafın 95 i çok kaliteliydi.
asıl bu takdir edilmesi gerekirken . fotoğraf gibi fotoğrafların aynı ustalara ait olmasını hazmedemeyen arkadaşların aynı kişiler çıkıyor diye kendi fotoğraflarının
fotoğraf olduğunu sanmalarından kaynaklanıyor,
adam benim fotoğrafım şu kadar alkış aldı üst banttaki fotoğrafı geçti niye o çıktıda benim fotoğrafım çıkmadı
demekki benim fotoğrafım çok kaliteli sanmasından çıkıntılık yapıyor birde vay bu gün yüklenen fotoğraf nasıl çıkar bu nasıl olur kim bu fotoğrafın sahibi başka bir durummu var sanılması asıllında çıkan fotoğraf haftanın değil ayın en güzel karelerinden haberi yok varsada ismini
duymamış ya ondan.
asıl anlamamız gereken vede öğrenmemiz gereken
"Öğrendim ki...
Kendini en iyilerle kıyaslamak değil
Kendi en iyinle kıyaslamak sonuç getirir."
burdan yola çıkmalıyız
tekrar olacak ama puan yerine oylama olsun senin dediğin gibide admin içinden seçsin insanları rahatlatacaksa
birde kendilerine seçme yetkisi verilmişlerin takıntılardan kurtulmalarını tavsiye ederim usta olduğumuz için verilmedi bu yetki bize ustalar böyle bir işe talip olmadıkları için bize kaldı usta olduğumuzdan değil.
bir ustanın sözü ile bağlamak isterim sözlerimi
makimayı düzgün tutan bir çocuk bile 1000 kare fotoğraf çeksin bir tane doğru kare yakalar dedi bana çok çok haklı.
dilerim banta çıkarılacak kalitede ve hatta hepsi dünya birincisi olacak kalitede fotoğraflar yüklesin net fotoğraf üyeleri.bant derdini aşanlardan üyelerden olsun tüm fotoğraf
dostlarım.
sitenin imajını artıranların küstürülmemesi gerçek ustaların kırılmaması lazımki onlardan bir şeyler öğrenelim.
saygılarımla
#zafertekin' tarafından 03.10.2007 06:16:37 tarihinde düzenlendi.
#zafertekin' tarafından 03.10.2007 06:18:47 tarihinde düzenlendi.
bişi demiycem
#dagli' tarafından 03.10.2007 12:27:46 tarihinde düzenlendi.
Kimden: dagli
Kime: zafertekin
Konu: selam
Tarih: 03 Eki 2007, 12:39
Mesaj: bantakı soldan ..,..fotoğrafler yüzde 95 in içindemi yosa beşin için demi beşin içindeyse formdaki 95 i deiğiştirmeniz gerekir hoşça kalın
merhabalar Sadullah bey,izniniz olmadan mesajı buraya taşıdım mahsuru yoktur sanırım.
üst bantla ilgili ben ve tahmin ediyorum üç dört arkadaşımda son seçimlere oy kullanmadı
bakalım şikayet edenler ne edecek görelim.
saygılarımla
#zafertekin' tarafından 03.10.2007 13:20:56 tarihinde düzenlendi.
herşey seffaf puan alanların seçilecek fotoların ne olduğunu görüyoruz linkte .... ... hadi kolay gelsin
#ahmet07' tarafından 03.10.2007 13:46:46 tarihinde düzenlendi.
Yukarıda önerilen sistemler ve mevcut sistemin sağlıklı çalışabilmesi için katılım şart.
Toplam puan uygulaması: her fotoğrafa eşit sayıda kişi oy kullanmadığı için toplam puan konusu adil olmayacaktır.
Oylama uygulaması: Yine her fotoğraf için eşit sayıda oy kullanımı olmayacağından "üst şeritte olsun" şeklinde 20-30 fotoğrafın içinden benim yada bir başka arkadaşın seçim yapması, seçilemeyen 15-25 arkadaşın beklentisine cevap veremeyeceği için kısa zamanda çatlak seslerin yükselmesine sebep olacaktır.
Tüm üyelere açık oylama: "Bilader şu fotoğrafıma bol puan versene" mesajları havada uçacağından "al gülüm ver gülüm" sorunlarına çözüm olamıyacaktır.
Ne kadar düşündüysem mevcut sistemden daha sağlıklı bir çözüm bulamadım. Bu durumda da diğer mesajımda yazdığım vasıflara uygun yeni arkadaşlar sisteme tanımlamamız gerekiyor. Ya da sevgili bufalo nun ima ettiği şekilde "demokrasi bize göre değil" deyip, ben seçerim üst şeridi.
Fikret bey ben bunu haftanın editörünün altı yazmıştım bence uygun hiçte mahsuru yok seç kralın dediği olsun bitsin
acemilerin usta fotoğrafcıya puan vermesi bence çok da hoş olmuyordu zaten selamlar.
İlgili olabilecek konular
-
Sürücü Belgesi [ehliyet] Yenileme Harcı Nasıl Yatı
08 Kas. 2022, 13:58 prodersler
0114208 Kas. 2022, 13:58
prodersler -
Yeni Fotoğrafçıya Ağabey Tavsiyeleri
09 Oca. 2011, 09:02 paperman
21510375431 Tem. 2022, 10:28
aylaxx -
-
14 Yılın Ardından Fotografhane Yeniden Yayında!
12 May. 2022, 11:23 miratcenk
088112 May. 2022, 11:23
miratcenk -
Vakıfbank Sürücü Belgesi Yenileme Ücreti Yatırma Ehliyet Yen
02 Nis. 2022, 23:27 prodersler
0111602 Nis. 2022, 23:27
prodersler -
Ziraat Bankası Ehliyet Yenileme Harcı Nasıl Yatırı
02 Nis. 2022, 23:25 prodersler
0123102 Nis. 2022, 23:26
prodersler -
Bilgisayar Ekranı Yan Döndü [masaüstü Ekran Dönmesi] Çözümü
16 Eki. 2021, 18:55 prodersler
0109716 Eki. 2021, 18:55
prodersler -
Üst Bar Gözükmüyor Ama Fare İle Üstüne Geldiğimde Gözüküyor.
14 Haz. 2021, 23:33 samcu
0131514 Haz. 2021, 23:34
samcu -