Fotoğrafçılık Forumları
The_wall
SAYIN NF ÜYESİ. AŞAĞIDA KİMLİK BİLGİLERİ VERİLEN ŞAHISLA UZAKTAN YAKINDAN BİR TANIŞIKLIĞINIZ,AHBABLIĞINIZ, HUKUKUNUZ VAR İSE LÜTFEN FOTOGRAFLARINI SADECE İZLEYİNİZ. . .
DİKKAT...!!!
AKSİ HALDE SİTE İÇERİSİNDE "NE BU KARDEŞİM ADAMA ZIRT PIRT HER FOTOGRAFINA YORUM YAPIYORSUN " ŞEKLİNDE BİR MESAJI MALESEF HALA TANIMADIĞIM ŞAHISLARDAN GÖNDERİLMİŞ OLARAK MESAJ KUTUNUZDA BULABİLİRSİNİZ.
Kullanıcı Adı : the_wall
Adı: Ahmet
Soyadı : YILMAZ
Doğum Yeri : zonguldak
Doğum Tarihi:1977
Yaşadığı Şehir: istanbul
Donanım: Canon EOS 40 D, sağ miyop, sol hiperm.0,25 astimat gözler...
Tarz: sb ve bol kontrast arada bir renkli ( Konulu )
BİLGİLERİNİZE....
SAYGILAR.
AHMET YILMAZ.
Allah, Allah, Ahmet bey sıze nıyemı cok yorum yapıyorsunuz mesajı gelıyor,
Bi altyazi filan gecseniz de anlasak ne oldugunu
@the_wall ; bu sokakta çekilen bir kare.
sen sola geç sen orda kal, hey sen kısa boylu geç şu amcamızın arkasına, hey sen bakma öyle sağ baştan say v.s. v.s
bu tür düzenlemeler sokak karelerinde ( hollywood hariç ) olmaz.
kurgu gözdür,vizördür.
yorumunuz ile keyfilendirdiniz beni..
Teşekkür ederim..Siz de orada terazinin kefesinin solundakini yukarı diğerini aşağıya düşürtüp [satıcıya seslenip] alabilirdiniz..
Şaka bir yana fotoğraf çekmek çok kolay da orada sanatı arz etmek en zor şeydir ve şanstır..Kumaş veya kağıtta da desende raport tekrarı vardırki, eğer ayarı bir kaçırsan desen ve netice tutmaz zati..
Sizin fotoğraf için konuşmuyorum olayı, başkalarıda çekerken vurguyu düşünüp orada alınabilecek arka alanlı iyi bir simetri seyri daha büyük bir ilgi ile izletir, diyorum..Bazende bas çek ilede olmuyor,holivut işi pektabi mümkünse paylaşılacak ise gerekeni olmalı, karda yağsa o mekanda..
Bkz @omerk - sevgili ömer kılıç'ın karelerine mesela, @sado34 vs örnek.. ve de eski S/B çalışan kart çekim yapan fotğ ustaların ameline..
Yani ilgi yazım sizinle ilgili değil,örnek içeriktir..Zira hepimiz saptırtıyoruz bazen çekim yaparken.Bende dahil..
Aranıza yeni katılan bir arkadaşınız olarak,bu topikte de,başka bazı topiklerde de gözlemlediğim bir durum var.Elbette genellemek doğru olmaz ama,eleştiriye karşı bir tahammülsüzlük söz konusu galiba.Örnek:Aydia arkadaş açıkça yazmış,mealen"beğendiğime yorum yazıyorum,beğenmediğime yazmıyorum.Tanımadığım birinden hoş olmayan bir tepki almak istemiyorum".Bugün başka bir topikte karşılıklı yazıştığımız paperman arkadaş"ustalık arttıkça,eleştiriye tahammül azalıyor"demiş.
Ben yeni bir üye olarak bu tespitlerin var olup olmadığı konusunda birşey diyemem ama bu algılama biçimini de anlamakta zorlandığımı ifade etmek isterim.
Bu sitede yayınlanan güzel fotoğraflar için altın madalya verilmediğine göre,kötü bir çalışmanın sahibini de idam etmediklerine göre nedir hazmedilemeyen şey?
Amaç kendimizi geliştirmek,birikimlerimizi karşılıklı paylaşmak olduğuna göre,asıl olan beğendiğimiz değil,beğenmediğimiz,kusurlarını tespit ettiğimiz çalışmaları kritize etmektir.Elbette ölçüyü kaçırmadan.Kendimizi geliştirmenin yolu bence budur.Elbette başarılı çalışmaların sahiplerini onore etmeyelim anlamı çıkmasın bu yazdığımdan,o konu konu dışı şimdilik.
Bu doğrultuda da üyelerin çalışmaları ile ilgili yorumlardan beklentisi,övülmekten ziyade,eksikliklerinin çözüm yolları ile beraber açığa çıkarılması olmalıdır.
Doğrusu bu sitede"falancanın çalışmasını kritize ettim,hay etmez olaydım,bir daha mı,tövbe"anlamına gelecek yorumları yadırgadığımı belirtmek isterim.Artık kabahat böylesine yorum yapanda mı,yoksa yaptırtanda mı,bir bahsi diğer..........
Slm ve sevgiler,
Değerli arkadaşlar.
Bu forumu sizler ile paylaşmamın amacı;
1- bazı arkadaşların karelerine yapılan yorumların ve hala bilmediğim bazı kişler tarafından aynen şöyle değerlendirilmekte olduğunu duymam;
- yav karedeşim ne adamın her fotosuna zırt pırt yorum yapıyorsun, nedir ahbaplığınız, yeni üyeler darılıyor ediyor v.s v.s v.s gibi çocukca hatta hastalıklı yaklaşımlardı.
- yok ismi ile hitap etmeyin olmuyor
- yok eş dost ortamı olmasın
ben şahsım adına böyle bir duruma düşmemek adına ve evet ben böyle bir mesajı yani böyle bir uyarıyı bir arkadaşıma yaptım diyecek biri varki çıksın burda tartışalım diye bu forumu paylaşmak istedim.
ve lütfen değerli arkadaşlarım diğer forumlarda da dikkat ettiğim " fotografa nasıl yorum yapılır " topikleri adı altında veryansın eden arkadaşların da zaman zaman elbette doğal olarak " vay dostum naber " den ileri gitmediklerini göreceksiniz.
amaç; herşeyi paylaşmak ve evet bence de en samimi hali ile paylaşmak olsun.
şunuda belitmekte yarar var; bir fotografa eleştrisel yorum yapılırken, techizat,mekan,komposizyon,açııklama bölümleri de değerlendirilmeli.
koşarken pan edilip cam gibi çıkmış bir insan karesine; keşke sağ değilde sol ayağı havada olsaydı yorumu da şahısa değer katacak bir yorum diye nitelendirmemeli.
ve ben hala
yukarıda belirttiğim mesajı atan üye yada üyelerinde bu foruma katılmasını bekliyorum. nedenleri bilip paylaşmak adına.
saygılar.
Ahmet YILMAZ.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Fotograf Sanatı Hk. 1 The_wall'un Yolluğu
12 Kas. 2009, 11:17 the_wall
1209412 Kas. 2009, 13:41
ozge71