Fotoğrafçılık Forumları
Gizli Yorumlar
yönetime yeni uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyorum
Dipnot: bu başlık öneriler ve görüşler bölümüne gizli yorumcu uygulamasına teşekkür etmek için açılmıştır. teşekkür etmek istemeyenler tarafından ısrarla baltalanmaya çalışmaktadır. lütfen bu şahsiyetler sevgi ve saygı sözcükleri ile laf sokma yarışına girerek değil de başka bir başlık altında görüşlerini ifade edebilirler. bu benim görüşümdür beni bağlar. bayar28 sana hala gülüyorum bu notu yazarken de gülüyorum bunu bil diye şeettirdiydim.
Edit: sadece dipnot eklemek için
#last hope' tarafından 28.08.2008 13:03:46 tarihinde düzenlendi.
Çok komik yorumlarla karşılaşıyoruz bazen
bir arkadaş demiş ki:
Çok güzel bir fotoğraf..
Ama kendinizi gizlemeye ne gerek vardı?
....................................................................................
bazı yorumcular stilleriyle parlıyor yine
sanki elektriler kesilmiş, karanlıkta sesleri geliyor bazılarının
okudum (da)..
...............................................
Çerçeve içine atılan imzalar yavaş yavaş kalkacaktır fikrimce..
kişiler kurnaz görünmemek adına, en azından isim yazmaya utanacaktır diye düşünüyorum.
Ben şahsen artık imza kullanmam..
ayrıca fotoğrafının altına hala daha "eleştirel yorum istemiyorum" yazanlara sinir oluyorum
gördüm mü tutamıyorum hislerimi
Bu arada..
ben...
evet ben....
Ben objektif bir üyeyim ama..
az önce bu tarz bir üyeye ŞAKŞAK yaptım
şimdi beni gruptan atçeeniz mi
#panctom' tarafından 15.08.2008 04:18:45 tarihinde düzenlendi.
MERHABALAR...
SAYIN YASİN HAKAN' IN HER SÖZÜNÜ DESTEKLİYORUM...
ZAMANSIZLIKTA VAKİT AYIRIP ÜÇ-BEŞ FOTOĞRAFA GÖZ ATAYIM, KİM NE EKLEMİŞ GÖRELİM DEME HAKKIMIZ ARTIK GECİKMELİ OLACAKMIŞ...
24 SAAT TAKİBİ GEREKECEK...
HEPİMİZ AJAN OLMUŞUZ...
BU KADARININ ABARTI OLDUĞUNU, SİTE ÜYELERİNİN ÇOĞUNUN POTANSİYEL AL GÜLÜM - VER GÜLÜMCÜ SINIFINDA GÖRÜLÜP, BU UYGULAMA İLE ENGEL OLUNABİLECEĞİ DÜŞÜNCESİNİN KEYİF KAÇIRDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM...
DİĞER FOTOĞRAF SİTELERİNDEN FARKLI SANALLIĞA HAİZ "NETFOTOĞRAF" IN YENİ UYGULMASININ NASIL ÇALIŞACAĞINI GÖRECEĞİZ...
AMA TAHMİN ETMEK ÇOK DA GÜÇ DEĞİL...
SİTE PATRONUNA SELAM OLSUN...
Bende uygulamayı destekleyenlerdenim. Çünkü çok çekilmez olmuştu. İllaki bir mudahale gerekiyordu. Belki surekli boyle gitmez. Ama kısa zamanda toparlayıcı etkisini görmek mümkün. O zaman tekrar eski duzene geri donulebilir.
Fotograf ve fotografcı takibi illaki yapılabilir. Ama bir gün sonra yapılsa nolur. Adam zaten hergün fotograf yüklüyorsa devridaimden dolayı her gün sevdiginiz adamın fotografını görebiliyorsunuz.
Her zaman denilen bisey var. NF samimi bir yer. Bence değil. Zaten maksadımızda samimi olmak olmamalı.
Dslr ve çekim teknikleri forumlarında fikir soyleyen arkadaşlar yok artık. Fotografa yazılarıyal katkı saglayan esaslı kişiler kalmadı. Forumun en hareketli yeri hayatın icinden. O da bizim sayesmizde Ama boyle olmamalı. Her sey iyi gittiğinde bizimde serbest kursude çok geyiklerimiz olmayacak. Ben forumu, galeriden bagımsız düşünmek istemiyorum. Forumcular sitenin takviye kuvvetleri. Ama bakıyosunuz kimse kalmamış. Kİme neye göre çekecek? nasıl ögrenecek? nasıl yorumlayacak? bunlar muamma..
Adam hayatında ilk defa fotograf çekmiş yorum almış. Peşi sıra bi suru yorum yapabiliyor.. NAsıl yapıyor. Neye istinaden yapıyor.
Eleştiriler ve fotograflar ve fotografcılar kaliteli oldugu muddetce aslında kimin kime yazdıgınında pek anlamı kalmayacak. Sorun üyelerin yanlış bir zeminde siteyle tanışmaları ve bunu dogru kabul edip oyle gitmeleri.
Eskiler üzerinde cok etkisi olmayacak bu uygulamanın. Ama yeni giren üyeler pekde bilmeyecek bu eski zinciri. O anlamda basarılı.
yalnız benim gecen sene önerdiğim bir uygulamada hala ısrarlıyım. Bence kesinlikle denenmesi gereken bir uygulama.. ELEŞTİRİLER SINIRLANSIN.. Herkes isterse hergun aynı adamlara yorum yazsın. O mesele değil. Kimin kime yazdıgından cok ne yazdıgı önemli. Fotograf güzel demesi de kötü demesi de yetmiyor. Bişeyler katabilmeli. Yorumcunun da bir tarzı olmalı. İnsanlar o yorumcunun yazılarını takip etmek istemeli. Gerci ortada ne fotograf ne fotografcı ne de eleştiri tarzı var.
bu bana daha yakın kontrasta alkışşş
hergun sanki mecburmuscsına fotograf yukleyenleri bile azaltsa su uygulama yeter.
hergun birine hediye fotograf yollayanlara (bana oyle hediye gelse kafasını kırarım adamın) , surekli aynı kişilere yanı yorumu yazanlara biraz engel olsa yeter.
portfolyo takip etmek tabiki guzel ve tabiki kotu birşeyde degil,bir gun gec farkedelim fotografın kimin oldugunu ne farkeder?
site gitgide basitleşiyor...guzelleştigi halde basitleşiyor hemde.
galeride eskiden gun içinde alkıslanacak guzellikte enaz 40 fotograf gorurdum artık galeride bir iki tane gorsem seviniyorum.
nedir bu ya.
adam fotograf cekerken yanlıslıkla yerı cekse begenip koyuyor.
butun bu uygulamalar eszamanlı yuruse boylesinede gerek kalmaz.
denetim iyi olsa,adminler surekli tetikte olsa, uslubu kaba olanların yorumu silinse, gereksiz insanlara yaptırım uygulansa,gereksiz konular silinse,ısrarcı olana uyarı verilse bir kişinin bir kişiye gun içinde 2 den fazla yorum yazması kısıtlansa vs vs vs hepsi aynı anda yapılsa zaten bu tip gizli ajanlıklara gerek kalmaz.
hem daha sakin hem daha rahat olur insanlar.
tartısmalar azalır..hırsızlıklar azalır.
sacmalıklar azalır..
bu uygulamada bir denemedir,işe yaramazsa ısrar edilmeyecek zaten.
ama yararsa daha iyi olacak.
hergun sacma sapan ınsanların sacma sapan hareketleri yuzunden siteyi terkeden duzgun insanlar varken,su uygulamaya kıl olup siteden giden adama elmi sallayacagım?
yok ben almayayım.
Yorumdan bahsedilmişte ben üye olduğumda yorumları ile fotoğrafın neresinin hatalı olduğunu söyleyen fotoğraf çekmeyi onların yorumlarından öğrendiğim güzel insanlar vardı gerçi hala varlar aslında ama merak edip geçen gün bir kaçının yorumlarını okudum. Sadece güzel olana yorum yapıyorlar artık. Şişik egolu ve eleştiriyi kaldıramayan insanların aptal tavırları yüzünden yazmıyorlar ve HAKLILAR...
Yorum/eleştiri işi gönül işidir bir kere. Birisinin kötü/hatalı bir fotoğrafına bakacaksınız. İnceleyeceksiniz oturup üşenmeden yorum yazacaksınız .Tamamen gönül işidir bu. Bunların üzerine saçma bir insandan salakça tepkiler alacaksınız hatta hakaret işiteceksiniz. Yazmazlar tabi artık çok haklılar aslında. Keşke tekrar yazmaya başlasalar keşke benim her fotoğrafımı yerden yere vursalar... 100 tane alkış yerine o insanların bir eleştirisi yeğdir benim nazarımda.
galeriyi düzeltmek bence böylesine bir uygulamaya gerek yoktu.
Amaç şakşak grubunu biraz engellemek ise daha basit ve radikal yöntemler ile çözülebinirid.
Galeri gerçekten çok kötüye gidiyor,kimse artık düzgün foto eklemiyor.
Her ne kadar herkes yorum almak önemli değil desede.mutlaka bilinçaltında bir yerde vardır birşeyler.
Bakıyorsun o kadar emek ,çaba harcayarak çektiğin bir foto,dağ bayır sırtında ağırlık taşıyarak çektiğin bir foto.evde çekilmiş bir meyve sepetinden daha az ilgi ve alaka görünce mutalaka insan biraz kırılıyordur.
umarsamıyorum diyenlere pek inanmıyorum.
ben şahsen favorime eklediğim kişileri takip ediyorum,onların favori listemde olması çok çok iyi fotografçılar olduğunu göstermiyor belki ama farklı ve yaratıcı bazı çalışmaları dikkatimi çekiyor.
her akşam acaba şu arkadaş ne ekledi,bu serinin devamında ne gelecek diye beklerken.sırf şak şak grubu yüzünden değer verdiğim kişileri takip edemeyeceğim.
zaten bu grup birbirleri ile çok iyi iletişim halinde,yorumları okursanız sanki hepsi akraba gibi.belki aynı odada oturuyorlar,belki hepsi başka bir siteden bir grup.
inanın onlar yine birbirinin fotosunu bulacaktır.
çözüm bence galeriye eklenecek fotoların çok iyi denetlenmesi.bir milyon kez söylenmesine rağmen halen cep telefonu ile çekilmiş fotolar görülüyor.hiç bir anlam ifade etmeyen abuk subuk fotolar görülüyor.
serbest kürsüdeki kontrast ın topiğini iyi takip edin,neler yakalıyorlar
admin az ise çoğaltalım,bazı kişlere silme yatkisi verilebilinir.
bu şekilde bir çözümü desteklemiyorum.
yok açıklama bölümünü göstermeyelim gibi önerileri çok gereksiz görüyorum.
ben en çok açıklama kısımlarına dikkat ederim bir fotoda,fotoyu destekleyecek ne cümleler var diye..
şak şak grubuna ayrı bir site açıp server verelim,parasını biz verelim,
orada birbirlerini yağlayıp dursunlar.
Ama bu sitenin kalitesini düşürmesinler.
işin bide su tarafı var..
dusunun saksakcı a efendi, acar galeriyi, gizli x kişiye giydirir yorumu.
bu ne ebrbat fotograf bu ne sacma fotograf.
bunlar bir guzel atısır kavga eder,
ertesi gun acılır perdeler bir bakarızki a efendiyle x kişi kanka
hemen yorumlar degişir tabi aman efendim bilemedim edemedim,yada ben senı dost bilmiştim ne ettin ne eyledin
eglence cıkar buradan.benden soylemesi.
edit mekanizması girer devreye o an
veya fotoğrafına giydirdiğimiz kişi ertesi gün bizim patron da çıkabilir
İlgili olabilecek konular
-
Youtube [küfürlü] Yorumları Silme Engelleme
26 Tem. 2022, 11:30 prodersler
096926 Tem. 2022, 11:31
prodersler -
Youtube Videoda Yorumları Açma Kapatma Yorumları D
07 Şub. 2021, 21:52 prodersler
0133507 Şub. 2021, 21:52
prodersler -
Oynatma Listeleri Nasıl Oluşturulur Herkese Açık, Gizli ,lis
16 Eyl. 2020, 01:07 prodersler
0129116 Eyl. 2020, 01:07
prodersler -
-
Sony A6000 Kullanıcı Yorumları
04 Tem. 2018, 14:29 balikkraker
2368105 Tem. 2018, 18:28
balikkraker -
Fotoğraflarım Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum..
20 Eyl. 2015, 18:21 rhap.sod.ic
7217215 Mar. 2016, 02:06
deniztendik -
Yorumlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar
04 Mar. 2015, 14:00 surwinston
1205206 Mar. 2015, 19:43
mete007 -
Fotoğraflarıma Yorumlarınızı Bekliyorum.
05 Eyl. 2014, 23:59 centem
0647606 Eyl. 2014, 00:00
centem -