ayhanlider
ayhanlider (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraflara Yorum

Merhaba arkadaşlar. Bu siteye üye olalı çok olmadı. Bu sebeple site geleneklerini bilemiyorum.Ama fotograflarıma önceleri peşi peşine birkaç yorum geldi fakat sonradan bıçak gibi kesildi.
Doğrusu sebebini merak ettim.
Ben fotografların müsbetten ziyade yapıcı bir eleştiri ile eksiklerinin gösterilmesini, gelişmesi için önerilerin yazılmasını istiyorum.
Bu konuda sizlerin kanaatlerini öğrenmekl beni mutlu edecektir. Saygılar

Tarih: 20 Ekim 2005, 19:57 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Bence galerinin açılış sayfasında Bu günün fotoğrafları ile açılması daha doğru olur. Şimdiki haliyle son yorum alanlar daha fazla yorum almakta diğerleri ise arkalarda kalmakta.

Tarih: 27 Kasım 2005, 02:13 - İp: 85.***.**6.99
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar ,
sanırım çok basit bir çaresi var bunun dostlar.. Sayfayı açar açmaz önce yorum alanlar açılmakta , günün fotoğraflarını ise ; yukarıdan secenek secerek bakılıyor.. Eğer günün fotoğrafları ilk sayfa da yer alırsa , en son yorum alanlar da tıklanarak açılırsa, hatta bir şekilde kimi pclerde farklı seceneklerde açılırsa ki ben bunu bir site de gördüm ama nerede hatırlamıyorum, o zaman bir nebze sorun düzelir sanıyorum.. Bunun yanında bir de secenek eklenerek direk portfolyolara bakılması sağlanırsa, işte o zaman sorunlar biraz daha çözülür diye düşünüyorum.. TAbii ki bu benim fikrim, tartışılmalı ya da denenmeli ki doğruya varılabilsin..

sevgiler

#thalassa' tarafyndan 01.12.2005 17:02:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Aralık 2005, 02:22 - İp: 85.***.**1.186
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Bende bu sitenin yenisiyim. Fakat kısa sürede bu sitenin göründüğünden daha profesyonel olduğunu gördüm.Dijital veya analog resim olsun ders ve nasihat alabileceğimiz bilgi ve tecrübeye sahip kişilerle birarada olmaktan gerçekten onur duydum. Zamanla buradan öğreneceğimiz bilgilerle bizlerde gerçekten bir şeyler söyleyebilme, gerçekten yorumlar yapabilme seviyesine geleceğiz. Fakat benim gördüğüm bir aksama var bunu da belirtmeliyim.Burada görücüye çıkan her fotoğraf yorumlanmıyor, bu kabul edilebilir bir durum ama bizler amatör ruhla basit makinalarla çekim yapan kişileriz(üstadlar hariç) resimlerimizin altında makinamızın markası zaten görünüyor. Eee makinamızın yetenekleride belli. Yani diyorum ki eleştiri yapılırken çekim yapan kişinin makinasına bakılarak ona göre bir eleştiri veya yorum getirilmelidir. Sanırım sözlerim doğru anlaşılmıştır.

Tarih: 10 Ocak 2006, 20:34 - İp: 85.***.**3.208