other-side
other-side (üye)
Eskişehir / Amatör

Fotoğraf Yorumları

Bu konuyu burada yazmak en doğrusu sanırım. Bu siteye epeyce bir süredir üyeyim ve ilk üye olduğum zamandan bu güne kalitede tabiki farklılıklar var fakat bu heryerde söylendiği için benim söylemek istediğim asıl konu biraz daha fotoğraflara yapılan yorumlar ve tıklanma / yorum oranındaki dengesizliklerle alakalı. Ben bu sitede birçok güzel fotoğrafların harcandığını düşünüyorum, bunun da genelde belli kullanıcılar arasında gruplaşma tarzı oluşmuş bir birlik duygusundan ileri geldiğini gördüm, çünkü dikkat ediyorum bir kullanıcının fotoğrafı temel kriterleri bile karşılayamayacak derecede kötü olsa bile yine aynı kullanıcılar tarafından kısa kelimelerle övülerek yorumlanıyor, öte yandan çok kaliteli bir fotoğraf bu kullanıcı grubuna dahil olmayan bir kullanıcı tarafından yüklendiğinde tıklanma sayısı yüksek olsa bile yapıcı veya övücü hiçbir yorum almıyor, buda doğal olarak insanların şevkini kırıyor ve şahsen benim de sanat anlayışımı zedeliyor ki forumda da iyiye iyi kötüye kötü demeyi bilmek diye çok okunan bir konu da mevcut. Yanlış anlaşılmasın ben bu konuyu kendim için veya benimle aynı statüde olanlar için açmadım, tabiki herkesin sanat anlayışına saygım sonsuz ama bu sitede böyle birşeyin olmadığını söylemek anlamsız, ben sadece bunun daha çok dile getirilmesini ve siteye eski tadının kazandırılması amacını güdüyorum. Sürç-i lisan ettimse affola..Vesselam...

#other-side' tarafından 15.03.2010 19:27:23 tarihinde düzenlendi.

#other-side' tarafından 15.03.2010 19:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Mart 2010, 19:26 - İp: 193.***.**0.106
zesel
zesel (üye)
İstanbul / Amatör

Üyelik iptal edilmiştir.

Tarih: 22 Aralık 2010, 16:58 - İp: 88.***.**7.222
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

" ben bu fotoğrafa yorumumu yazsam o fotoğraf kesinlikle "son yorum alanlar" listesine girmeyecek, nedenini bilmiyorum ama sistem bana böyle bir filtre uyguluyor. "

Yapma Zesel , daha neler ... Nasıl aklınıza geliyor böyle fikirler - kim sizinle niye uğraşsın , size filtre uygulasın ?

Yazın yorumu hemen , çıkıp çıkmadığını takip edelim . Ekran görüntüsü alın - saatleri karşılaştırır bakarız size özel muamele var mı diye ?

Tarih: 22 Aralık 2010, 19:41 - İp: 96.***.**4.180
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

otomatik sistemler işlerken birden çok kullanıcı aynı anda işlem yapma komutu verebilir. makine bu arada belirlenemeyen bir nedenden dolayı şaşırabilir.

örneğin bazen foorumda son cevap yazan ben olmama rağmen aynı forum kategorisinde başka yazı öne çıkabiliyor. bu daha çok, kullancıların çokça yazı yorum girdiği zaman yaşanıyor.

aynı sorunun galeridede yaşanma ihtimali yüksektir. filtre olacağını sanmıyorum.

Tarih: 22 Aralık 2010, 23:22 - İp: 78.***.**2.107
photographer_3
photographer_3 (üye)
İstanbul / Meraklı

Üye olduğumdan beri hergün fotoğraf ekledim ama aldığım yorumlar bir elin parmağını geçmiyor. Bu çok önemli değil ama burası bir fotoğraf sitesi, arkadaşlık sitesi değil. Eğer herkes sadece arkadaşının fotoğrafına yorum yapacaksa bunları burada değil, arkadaşlık platformlarında paylaşmak lazım. Burada 2 gün önce fotoğraf çekmeye başlayanda var 20 yıldır çekende ama herkes kendini geliştirmek için var. Artık fotoğraf eklemek istemiyorum açıkçası. Kendim çalıp kendim oynuyormuş gibi hissediyorum.

Tarih: 23 Aralık 2010, 01:58 - İp: 85.***.**3.92
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Arkadaş/dost harici yorum istiyorsanız ya çok iyi fotoğraflar ekleyeceksiniz ki beğeni alasınız ya da çok hatalı olanları yükleyeceksiniz ki benim gibi bir kaç kişinin dikkatini çeksin, eleştirilsin .

Fotoğraflarınız kötü değil ama sırf kötü olmaması yorum alması için yeterli değil . Suya sabuna dokunmayan , vasat sayılabilecek fotoğraflar da ilgi çekmiyor .

İşe kedi, köpek, martı , saka , serçe fotoğrafları eklememekle başlayabilirsiniz ( alınmak yok - kimsenin ilgisini çekmez ). Istanbul'un yüzlerce defa yayınlanmış vapur , Galata, Kızkulesi fotoğraflarından da - extraordiner değil ise - bir şey beklemeyin . Farklı açılar , konular , objeler bulmaya çalışın .

Hiç yorum almıyor zaten değilsiniz . Zamanla dikkat çekici çalışmalarınıza mutlaka yorumlar gelecektir . Çok iyi fotoğraflar kime ait olursa olsun mutlaka ilgi çekiyor .

Kolay Gelsin ...

Tarih: 23 Aralık 2010, 08:26 - İp: 96.***.**4.180
bahattinakkaya
bahattinakkaya (üye)
Ankara / Meraklı

valla paperman hocam benim anlamadığım ise başka bi sitede günün fotoğrafı seçilen kare burda yüzüne bile bakılmıyor.
bakılsa bile yorum yazılmıyor örnek vereyim

tıklayınız

galeriye sihirli bir elin dokunması şart

#bahattinakkaya' tarafından 23.12.2010 15:58:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Aralık 2010, 15:57 - İp: 88.***.**0.246
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ekli fotoğraf +200 defa izlenmiş , 2 yorum almış .

Kumköy'e saygısızlık etmek istemem - o da zaten böyle bir şeyden yakınmıyor - ama izlenince illa yorum yapılacak bir fotoğraf değil ki . Güzelce bir hanmın epeyce yakından portresi .

200 izlenim zaten fotoğrafın bir hayli ilgi çektiğini gösteriyor ; yorum adedine niye takılıyorsunuz ki ? Ben bir fotoğraf ilk günlerde tanıdık yorumları olmadan 80-100 görüntüleme alabildiyse gayet iyidir diyorum . Benimkiler iyiyse belki 15-20 yorum alıyor ama görüntülenme sayısı yine 150-200 . 40-50 izlenmede kalan fotoğrafım ( eklendiği ilk günlerde ) olmadı mı sanıyorsunuz ?

Şahsen 2 yorum ile 200 izlenme alsam daha çok sevinirim - emin olun . Anasayfaya dönmeden , o kadar kişinin ilgisini çekebildiğim için .

Tarih: 23 Aralık 2010, 18:44 - İp: 96.***.**4.180
photographer_3
photographer_3 (üye)
İstanbul / Meraklı

@paperman; yorumunuz için teşekkürler. Şu ana kadar eklediğim fotoğraflar, özellikle kuş, kedi, köpek fotoğrafları hayvanları çok sevdiğimden dolayı sanırım. Tarihi bir kaleye gidipte kalenin önünde benim gibi kedi, köpek fotoğrafı çeken fazla insan yoktur heralde. Yorumlarınızı ve eleştirilerinizi kesinlikle dikkate alacağım. Fotoğraflarınız çok güzel, umarım bende kendimi ilerletebilirim.

Tarih: 23 Aralık 2010, 20:14 - İp: 88.***.**3.122
26berk
26berk (üye)
İstanbul / Amatör

iyi fotoğraflar ekleyip yorum almak. kusurlarımı öğrenmek istiyorum. sizce aşağıdaki linkte sadece 4 yorum almış fotoğrafım güzel değil mi?

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=462784

Tarih: 28 Temmuz 2012, 21:10 - İp: 78.***.**9.103