Fotoğrafçılık Forumları
Fotograf Galerisi İçin Tam Siyah Fon
Blogspot gibi sitelerde , fotoğrafların TAM SİYAH fon üzerinde çok daha etkili ,renklerin çok saha canlı gözüktüğünü farkettim .
Netfotograf'da koyu gri/füme tercih edilmiş .
Patronlara bir tam siyah fon denemesi yapmayı öneriyorum ...
Bir TR bayrağımız vardı sembol, o da gözükmüyor sitede ve anasayfada mesela..
Sn. FDiker'e fon seçenek çubuğu eklediği için çok TEŞEKKÜRLER ... Şimdi istediğim fotoğraflara çok daha fazla etkili bulduğum siyah fon ile bakmam mümkün ...
Kırmızı çizgilerin işlevini tam çözemedim - bilen biri varsa ve açıklarsa sevinirim ... Kurabildiğim tek bağlantı 1/3 'ler kuralları ile ilgili ...
Rica ederim...
Dün akşam bir sitede gördüm, çok hoşuma gitti ve siteyede uyarladım. Fonu beyazdan-siyaha değiştirerek izleyebilmek çok daha keyifli. Kırmızı çizgilerden bir tanesi; Fotoğrafın "altın nokta kuralı" uygunluğuna bakmayı kolaylaştırmak, ancak diğerini tam anlamadım.
ikinci kırmızı çizgiler, şu oluyor tahminimce :
dikey kadrajlı fotoğrafları, bununla kontrol ediyorsunuz.
Ve birşeye daha yarıyor; çerçeve eklenmiş fotoğraflarda, çerçeve kalınlığını tahminen hesaba katarak, 3/1 orantısını kontrol etmeye yarıyor.
yani çerçevesiz yatay fotoğraflarda, ilk kırmızı çizgilere tıklayıp bakacağız.
çerçeveli yatay veya dik kadrajlı fotoğraflarda ise, ikinci kırmızı çizgilere tıklayıp bakacağız.
her ikisinde de fotoğrafın en dış kenarından başlıyor hesaba..
çerçeveyi otomatik farketmesi imkansız
#panctom' tarafından 12.11.2009 00:51:04 tarihinde düzenlendi.
Yeni hali çok hoş olmuş. Özellikle yakınlaşan seçeneği sevdim. Şimdi aslında iki elin parmaklarını geöçmeyecek sayıda arkadaşım için bir çözüm getireceğim. Bu yöntemi yapmak zorunda değilsiniz ama bilmeniz açısından size söyleyeceğim. Çok böyle 10 numara bir çözüm değildir ama %90 sizin istediğinizi karşılar. tek sakat tarafı pratik bir yöntem değildir..başka bir ters tarafı yoktur.
Az sayıda insanların böyle bir isteklerinin olduğunu düşndüğüm için size alternatif sundum sadece..
kapkara bir siteniz olacak işte
bu gibi;
--------
FİREFOX KULLANARAK SİTENİN RENGİNİ DEĞİŞTİRMEK
1- Önclikle bunu yapabiklmeniz için firefox internet explorer kuıllanmanız lazım. yoksa bu linten indirip kurunuz.
firefox indirme linki>>
2-Araçlar>Seçenekler>İçerik>Renkler bu seçeneğe gelince ufak ekrandan yazı rengi ve arkaplan rengini seçiniz. tamamdır.
Bu ayarları değiştirmediğiniz sürece hangi siteye girerseniz girin o sitenin renkleri arkaplanı ve yazı rengi sizin belirlediğiniz gibi olacak..
Eğer bu tarzdan bıkar ve değiştirmek isterseniz tüm adımların aynısını yapın ve ayarları geri alan "check"leri kaldırın..
tamamdır.
-----------
gösel anlatım:
----
http://i.imagehost.org/0335/1_47.jpg
http://a.imagehost.org/0014/2_12.jpg
http://a.imagehost.org/0917/3_5.jpg
http://a.imagehost.org/0327/4_5.jpg
harika çocuk remi
yaw bazen birisine yardım amaçlı, nasıl destan gibi yazılar yazdığını, araştırmalar yaptığını, verilerle uğraştığını, dökümanlar taşıdığını görüyorum da..
buradaki yazın onların yanında hiçbirşey değil..
ne çalışkan ve yardımsever adamsın
neyse, konuya dönelim.
bu değişken fon renginin, sadece büyük halde açılmış fotolarda değil, tüm site sayfalarında yapılmasını öneriyorum
önerimi destekleyenlerin parmak kaldırmasını da öneriyorum
#panctom' tarafından 12.11.2009 01:50:26 tarihinde düzenlendi.
bildiğim bişey olduğu için yazmak bugüne nasipmiş.. vallahide süperlikle ilgisi yok bunun..
öyle abartılacak bişey değil bu özellik. Hatta buna benzer ve az daha spesifik ayara imkan veren bir ayarda internet explorerda vara ama o hiç pratik değil. o yüzden burada kolay olan yöntemi anlattım. Çoğu insanında bunu kullanacağına ihtimal dahi vermiyorum. Ama bu yöntem şurada işe yarayabilir;
diyelimki 1 hafta kadar galeriye girmediniz ve galeride siyah fonu seviyorsunuz. aldınız nescafenizi 2 saatliğine galeriyi keyifle gezmek istiyorsunuz. işte ozaman 2 saatliğine bu ayar kullanılabilir. tak kullan gibi işte..
Ama bence tam siyah fon siteye itici gelebilir. Aşırı kontrastlık herzaman gözü yorar. İlk başlarda waauuv ne güzelmiş dersiniz ama bir hafta sonra Allah belasını versin dersiniz
Hatta bir sorundan daha bahsedeyim. buyrun;
bençok sık dolaştığım için sitenin bu halini beğendim bence bu hali çok güzel. Kapkara siteyi (ben kendi adıma) istemiyorum. Çok itici geliyor bana.
size katılmadığım için kızmadınız değilmi panctom abi
yanlış anlama olayı :
ben siyah fon istiyorum demedim remicen..
farklı renk veya tema seçenekleri olsun, demek istedim.
herkes kendi rengi veya temasını seçsin, demek istedim
şimdi sen buna katılmıyor musun
#panctom' tarafından 12.11.2009 02:25:52 tarihinde düzenlendi.
ham valla hem billa katılıyorum abi
Fikret'in yeni eklediği kırmızı çizgiler:
Fotoğrafta doğru kompozisyon yapılmış mı anlayabilmek için kullanılan;
Eşit aralıklı olan çizgiler (ilk sıradaki) 1/3 kuralı ya da üçte bir (rule of thirds) kuralı kontrolü için,
ortada daha sıkışık, alt ve üstte ortaya göre daha fazla boşluk olan ise (ikinci sıradaki) altın nokta (golden section rule) kontrolü için kullanılan çizgilerdir.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
027913 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0114927 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
-
Psd Erkekler İçin Takım Elbise Kostüm 2
21 Oca. 2016, 17:48 byalicoban88
41508606 Oca. 2024, 09:06
afnzh -
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
087028 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Fotografik Gündem, Bölüm: 04, Konu:
17 Oca. 2023, 10:24 miratcenk
065317 Oca. 2023, 10:24
miratcenk -
Sanatçı Yapay Zeka, Gelecek İçin Ne Demek?
29 Ara. 2022, 10:01 miratcenk
0116629 Ara. 2022, 10:02
miratcenk -
Biometrik Ve Vesikalık İçin Photoshop Filtre
25 Eki. 2022, 11:56 dyingsoul
0271225 Eki. 2022, 11:56
dyingsoul -