Fotoğrafçılık Forumları
Fotograf Ekleme Sayısını Düşürelim
Merhaba Arkadaşlar,
Sitemize eklenen fotografların sayısında belirgin bir artış olduğunu gözlemlemekteyiz.
Daha önceden sınırsız olan fotograf yükleme adedi, bir gün için iki adede düşürüldü, fakat bu rakamın daha da aşağıya çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü bir çok fotograf, üye arkadaşlarımızca yeterince izlenemeden listelerden düşmekte, bu durum hem kaliteli fotografların ve fotografçıların ilgi görmemesine, hem de yapılacak yorumlar ile kendini daha iyi konuma getirecek arkadaşların motivasyonuna olumsuz yönde tesir etmektedir.
Sonuç olarak, sitemizde fotograf ekleme sayısının düşürülmesini (48 saatte 1 adet) istiyorum.
Sizlerinde görüşlerinizi bildirmenizi rica ederim.
Saygılarımla...
katılıyorum....
hem böylece fotoğrafı ekleyen kişi bin kere düşünür bu fotoğraf siteye eklemeye değer mi diye?
ben katılmıyorum sizlere
amaç sadece yorum değil
ben yüklediğim fotolardaki eleştirilerden bir şeyler öğreniyorum
bence 2 normal
fikret bey begenmediği fotoları yüklemesin sisteme
ben ona güveniyorum
saygılar
selamlar ,
Fotoğraf en hızlı tüketlen görsel sunumlardandır..Net üzerinde fotoğraf izlemek ise, zaten en fazla 10 saniye ayrılması gereken sunuma çok daha fazla vakit harcanmakta.Bu nedenlerden ötürü fotoğrafın bakılmama olasılığı fotoğrafların çokluğundan değil de, net nedeniyle olmaktadır.40 Binlere dayanmış sitede, fotoğraflara bakanların günlük ortalama sayısı ile de alakalı.. Bu sayıyı değerlendirmenin yolu, gün içersinde yayınlanan en iyi fotoğraflara bakan adatleridir ki , bu da yaklaşık olarak, 150-300 civarında olduğunu sanıyorum..Nadiren de bu rakam daha yukarılara taşınıyor.Bu yazdıklarım da, hala küçük bir azınlığın fotoğrafa baktığının göstergesi oluyor sanırım..Bu teklifiniz seri çalışmasını yayınlamak isteyen birinin ise karşısına duvar diker.Bir örnekle, eğer buradan biri bir konu üzerindeki görsel faliyetini sunmak ister ise, bu şimdiki fotoğraf yükleme adedinde bile olanaksızdır.Bu durum da fotoğrafla uğraşan biri için büyük eksikliktir..
sevgiler
#thalassa' tarafyndan 01.06.2006 01:12:38 tarihinde düzenlendi.
Ben de eastwood ve thalassa'ya katılıyorum ,seri çalışanlar için engel teşkil eder bu öneri ..
rifat bey e bir miktar katılıyorum cem bey e de bir miktar katılıyorum, aslında bunun sınırlamayla pek alakası olmadığı kanısındayım mesela fotokritik e bakarsanız şu anda sınır 3 gün olmasına rağmen yine de kötü ve çok sayıda fotoğraf yükleniyor en iyisi insanların bu gelişmişlik düzeyine gelerek kendi kendilerine bir sınırlama yapması, benim yükleyecek çok sayıda fotoğrafım olmasına rağmen kendim 2-3 günde bir fotoğraf yüklüyorum eğer aynı anda iki tane yüklersem hem ilgi dağınıklığı olacak hem de insanlar hangisine bakacağını şaşıracaktır önemli olan kişilerin otokontrolü ama bunu da göremeyeceğiz ne yazık ki umutsuzum...
merhabalar
ben günde 2 fotoğrafın fazla olduğunu düşünenlerdenim tüm fotoğraflara bakmaya çalışmama rağmen bir çok fotoğrafı kaçırdığımı farkediyorum
belki sınırlamanın ne olacağı nasıl olacağı tartışılabilir
günde 1 fotoğraf, 48 saatte bir fotoğraf veya sınırlamanın site yönetimine bırakılması ve benzeri gibi
seri fotoğraf işine gelince fotoğrafların aralıklı yayınlanmasının takibe engel olmayacağını düşünüyorum nitekim bu şekilde yürüyen siteler mevcut
sevgi ve selamlar herkese
kesinlikle en az 48 saatte bire düşürülmeli çünkü bir çok fotografa bakamadan listeden düşüyor.. En azından eklemeden önce daha çok özen gösterilir.
bende rıfat arkadaşımıza katılıyorum birçok fotoğraf gözlerden kaçıyor. yorumsuz kalan bir sürü kaliteli fotoğraf ortada kalıyor. buda bir nebze fotoğraf sahibini olumsuz etkiliyor. zaman ayarlamasını fikret bey site sakinlerinin yorumlarına göre ayarlamalı mutlaka ama bana kalırsa 36 saaate 1 adet fotoğraf yüklemek kaliteyide arttırır. özenilerek seçilen fotoğrafların eklenmesi sitemize kalite getirir.
ışığınız bol olsun arkadaşlar.
evet arkadaşlar bende bu öneriyi destekliyorum.
az olsun öz olsun......
Bence de biraz daha seçici olunabilir.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Fotografik Gündem, Bölüm: 04, Konu:
17 Oca. 2023, 10:24 miratcenk
062417 Oca. 2023, 10:24
miratcenk -
Capcut Videoya Logo Ekleme Maskeleme Nasıl Yapılır
08 Kas. 2022, 14:00 prodersler
0299808 Kas. 2022, 14:01
prodersler -
14 Yılın Ardından Fotografhane Yeniden Yayında!
12 May. 2022, 11:23 miratcenk
089912 May. 2022, 11:23
miratcenk -
-
Filmora 10 Video İçine Video Ekleme Facecam Nasıl
07 Şub. 2022, 17:07 prodersler
0175807 Şub. 2022, 17:08
prodersler -
Fotograf Kağıtında Baskıda Beyazın Sarı Renk Çıkaması ?
05 Haz. 2021, 16:11 hakansuna
1189907 Haz. 2021, 13:20
mavi1976 -
Word'e İmza Ekleme Word'e İmza Nasıl Eklenir Word
25 May. 2021, 19:25 prodersler
0188925 May. 2021, 19:25
prodersler -
Bitiş Ekranı Nasıl Yapılır Video Sonuna Bitiş Ekranı Ekleme
18 May. 2021, 11:06 prodersler
0178618 May. 2021, 11:06
prodersler -
Premiere Pro Grid Ekleme Ekranı Izgara Çizgilerle