Fotoğrafçılık Forumları
Foto Öykü Kategorisi
böyle bir kategori olsa çok şey mi istemiş oluruz
fikret bey en sonunda'' yeter ulen, siz lemi uğraşacağım ben '' diyebilir ama, bu son zamanlarda oldukça popüler bir kategori ve manzara,börtü böcek çekmekten benim gibi sıkılanlar için hoş bir bölüm olurdu diye düşünüyorum.
seri olarak peşpeşe fotoğraf eklemek de bir çözüm olabilir elbette ama açıkçası 1 hafta süreyle aynı fotoğrafı peşpeşe eklemek de pek cazip olmuyor.
bu kategoriyi , var mı başka isteyen?
Evet Fikret Bey kuşkularında haklı olabilir.
Örneğin bu kategori açıldığında mutlaka şöyle bir manzara oluşacaktır ;
-Pazarbey in bir günü, pazarbey piknikte,pazarbey diskoda, pazarbey çapkınlık yapıyor, pazarbey yemek yiyor, pazarbey DSLR kullanmayı öğreniyor gibi .
Şaka bir yana belli şartlar konulabilir. En az 6 en fazla 10 fotoğraf gibi.
Yaptığı yorum sayısının 200 den fazla olması , daha önce en az 20 fotoğraf yüklemiş olması gibi .
Forumu okudum da;
Belli bir tarihten eski üye olmak,
Belli bir sayıda fotoğrafa sahip olmak,
7-15 günde 1 foto öykü oluşturabilmek,
demiş Fikret Bey,
görüşlerim şöyle,
tek tek fotoğraf yüklemek , özellikle fotoğraf amaçlı geziler sonrasında beni kesmediği için, gezi notlarımı fotoğraflarla birlikte yayınlayabileceğim bir blog açtım kendime, temel amacım buydu blogu yazarkenki amacım, bu nedenle, böyle çok daha fazla izlenen bir mecrada bunu yapabilmek enteresan olabilir, nitekim yine fotoritim'de de benzer mantıkla gezi notlarımı yayınlamıştım KApadokya ile ilgili, yakında da onaylanırsa Mersin yayınlanacak,
şimdi, Fikret Bey'e cevaben,
arkadaşlara da fikren katkısı olabilir diyerek,
- belli bir tarihten eski üye olmak (ben orasına karışmam bilemem)
- belli bir sayıda fotoğrafa sahip olmak (olabilir, ama üye eski olup 1-2 fotoğraf yüklemiş olabilir , çözmek lazım)
- ayda bir foto öykü oluşturabilmek, ya da en az 15 günde bir de olur,
- en az 7 en fazla 21 fotoğraf yüklemek bir öykü için
- uzun kenar yine en fazla 800px olması,
- bence ilk iki madde yerine kaim olabilecek, abuk ve de subuk foto öykü ya da gezi notları her neyse yüklenmesin diye, onay mekanizmasından geçirmek, böylece ailenin özel hayatı vs, yani temelde fotoğraf-estetik-belge-bilgi amaçlamayan öykülerden kaçınılabilir,
- en az belli satır ya da kelime metin eklemek, yoksa sadece 21 foto dizilir, orası burası diye, sanırım biraz saçma olur gibi,
evet, aklıma gelenler bunlar, doğrusu blogumda yazdığım şeyleri ben kendi adıma buraya da keyifle aktarırdım bu durumda
ki kendi sitemi de yapsam, oraya da koyacağım aynı anlayışla gezi notlarımı,
böyleyken böyle ..
Selamlar herkese.
gezi notları olması olayı çok zenginleştirir,bende bu tip yazıların olmasını daha çok tercih ederim.
hüsmenağaya katılıyorum.
beyin fırtınasına devam
Bir fikir de benden..
Sadece direkt fotoğraf yükleme yetkisi olanlar bu kategoriye fotoğraf ekleyebilse nasıl olur??
Ne dersiniz?
Yooo.. Kendim direkt onaylıyım diye atmadım bu fikri ortaya.. Zaten ben foto-öykü ekleyemem uzun süre.. Çünkü çok kişinin bildiği gibi, kendime has bir portfolyo düzenim var. O dizeni bozamam kolay kolay..
Ama bir sürü acemi üye arkadaşımız var. Tekniği yetersiz.. Bu kategoriye tekniği ve öyküsü yetersiz fotoğraflar da eklenebilir, herkese açık olursa..
selamlar,
ben de destekliyorum. ilginç şeyler çıkacağından şüphem yok...
bence de kurallar olmalı... ancak kriterleri koyarken nice cevherlerin kapı önlerinde bekletilmemesine özen gösterilmesinden yanayım...
güncel
Güncel
fdiker
#kheer' tarafından 14.06.2008 21:14:12 tarihinde düzenlendi.
pentaks k10d arıza
güncel
İlgili olabilecek konular
-
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
08 Eki. 2024, 22:19 prodersler
014908 Eki. 2024, 22:20
prodersler -
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
02 Eki. 2024, 18:47 prodersler
016402 Eki. 2024, 18:47
prodersler -