Fotoğrafçılık Forumları
Dijital Fotoğraf Makinaları
Dijital fotoğraf makinaları çıktı mertlik bozuldu diyorum başkada bir şey demiyorum
Merhaba akcay, peki o zaman aynı şeyi commodor 64'ün üstüne çıkan P4 için de veya VHS'nin üzerine çıkan DVD için de söyleyebilir miyiz? Sonuçta bazı şeylerin hayatımızdaki yeri azalsa da önemini ve varlığını asla yitirmez. Teknoloji önünde durulamaz bir sel ve hayatın her alanı bu selden nasibini alıyor.Bu selden kendini kurtaranlar bir yerlere tutunup "klasik" adıyla değerini koruyor...
Bence dijital makineler, aklında fotoğraf olmayan birçok kişiyi bu zevkle buluşturdu ve çok da iyi oldu. Dikkat et "sanat "demiyorum, zevk diyorum. Sanat ayrı birşey, çünkü bence sanat makinede değil, vizörün arkasından bakan gözde...Kabul edersin ya da etmezsin ama bugün Photoshop'ta yapılan işlerin sanatsal varlıkları kabül görüyor...
Teknolojinin hayatımıza getirdiği kolaylık ve nimetleri inkar yoluna gidersek o kadar çok şeyden feragat etmemiz gerekir ki, kıpırdayamaz hale geliriz...
Saygılarımla...
droral'ın bu cümlesine kesinlikle katılıyorum.
Bence dijital makineler, aklında fotoğraf olmayan birçok kişiyi bu zevkle buluşturdu ve çok da iyi oldu.
öncesinde mertlik var mıyıdı?
Peki o analog makinalarla çekilmiş fotoğrafları dijital sistemler olmazsa bugün nasıl paylaşırdık, sadece tozlu raflarda kala kalırdı dialar.
Analog makinalar her zaman baş köşemizde olacak ayrı bir konu.
Ama teknolojiyide sonuna kadar kullanmak lazım. Öyle olmasa bugün sinema yapımcıları gelişmiş DV kameralar ve dijital ortamda efektlerle harikalar yarata bilirlermiydi. Bizler neden fotoğrafda dijitalden korkuyoruz.
Birde şu açıdan düşünelim. analog demek çevre kirliliği demek. O filmler ve tab için kullanılan sıvılar ne kadar doğal ve çevre için yararlıdır. Halbuki dijitalde böyle bir sorun yok. Çek ve bilgisayarından paylaş.
Şimdi dijitalide baskı yaptığımızda aynı şey diyecekler olabilir ama dijital baskı oranı ve kullanılan solisyonlar analoga göre oldukça az.
Kısaca bu iş kısır döngüden başka bir şey değil. analog isteyen analog dijital isteyen dijital kullansın önemli olan üretken olmak.
Arkadaslar bende yeniliğe gelişmeye karşı değilim ancak benimki bir sitem.Şöyle düsünelim fazla değil bir süre sonra bizlere deklanşöre basmaktan başka bir şey kalmayacak,insanoğlunun düşünme kapasitesini köreltecek diye düşünüyorum.Yorumlarınızdan ve katkılarınızdan dolayı teşekkürler.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
023130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Motorlu Taşıtlar Vergisi Mtv Ödeme Dijital Vergi Dairesi
24 Oca. 2025, 17:22 prodersler
07424 Oca. 2025, 17:22
prodersler -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04