Fotoğrafçılık Forumları
Zenith Objektiflerinden Harikalar 1
ucuz yollu 3 cm macro çekim
açıklama:
zenith objektiflerini yuvasından çıkarıp ters çevirerek elinizle yuvanın üzerine sabitleyin ve deklanşöre basın bedava macro çekim hemde mükemmel....
devam edecek.......
ee hadi devamını dört gözle bekliyoruz..
keşiflerim sürüyor...
eee hadi hayırlısı...
bu yöntemi uygularken dikkat etmen gerekenler var. Hangi model zenith kullanıyorsun bilmiyorum ama sökülmüş bir zenith objektifinin diyafram düzeneği boşa çıkar. Yani istediğin f değerini verip deklanşöre basman yetmez.O objektifi sıkı sıkı tuttuğun elinin işaret parmağıyla da aynı zamanda objektifin önünde (aslında objektif doğru takılıyken arkasında) bulunan pime de basman gerekir. yoksa çektiğin tüm fotoğrafların f değeri o objektifin en düşük f değeri kadar olur.
Peki cenkali bu zenit objekitfi aynı şekilde başka bir objekitifin önüne sabitleyerek makro çekim yapılırsa sonuç ne olur? Makineye objektif takılıyken bu zenit yada başka bir objektifi de makineye takılı objektifin önüne sabitleyerek yani. İkisini birbirine sabitlemek için nasıl bir aparat lazım ayrıca ?
harika bir olay, denedim sonuçtan çok memnun kaldım. keşiflerinin devamını bekliyoruz
benim zenit 3cm yaklaşmıyor bir problemmi var?
meraba ben foto çekmeye yeni başlıyorum zenit makinem var bayağı bi esi nakina.söylediğinizi denedim gerçekten harika..umarım yani bilgilerle bizi aydınlatmaya devam edersiniz.iyi çalışmalar.
bende denedim oldu
0,5-20 bir zenit makine objektifiyle harika sonuç aldım.
hatta eski bozulmuş kamera objektifiyle f7,5/32 lensle daha başarılı bir makro çektim.Teşekkürler.
Bende 10/1000 objektif var bunu nikon veya canon diğerlerine adaptörle takıp harika sonuçlar alınabiliyor.
burda senin dediğinin biraz daha abartılısı var
#murattr' tarafından 26.09.2007 11:47:28 tarihinde düzenlendi.
bu tür denemelerle çekilmiş örnek fotoları yaınlarsanız sonuçları görmemiz açısından daha güzel olacaktır diye düşünüyorum
selamlar
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Sinematik Videolar Çekmek İçin 15 Harika İpucu
05 Nis. 2019, 12:49 omaryayla
1211105 Nis. 2019, 20:13
mete007 -
Sony'nin Son Teknoloji Harikası A7r Iı
21 Ağu. 2015, 21:21 omaryayla
3360622 Ağu. 2015, 22:26