sonkatip
sonkatip (üye)
İstanbul / Meraklı

Yeni Alacağım Lens Hakkında

Amerikadan yeni bir lens getirtmek istiyorum, fakat merak ettiğim bir konu var.

alacağım lens;
Canon Zoom Telephoto EF 70-300mm f/4-5.6 IS Image Stabilizer USM Autofocus Lens

Özellikleri;
Key Features
Lens Magnification :Telephoto (65 to 600mm)
Lens Type :Zoom Lens
Camera Format :35 mm SLR
Focus Type :Autofocus
Lens Max Aperture :f/4-f/5.6
Focal Length :70mm - 300mm
Macro Lens :Without Macro Lens
Mount :Canon EF

Other Features

Closest Focusing Distance:58.8"
Picture Angle :23.33 - 84 degrees
Attachment / Filter Size:58 mm
Groups / Elements :15 Elements in 10 Groups
Image Stabilization :With Image Stabilization

General

Dimensions (D x L) :3" x 5.6"
Weight :1.4 lb.

Bu lens ile MACRO ve ZOOM reesimler çekmek istiyorum, mümkünmü, MACRO mümkün değil ise, bana hem zoom hemde çok iyi 1:1 şekilde macro çekim yapabilecek bir lens tavsiye edermisiniz

Macro çekimden kastım, bir sineği çektiğim zaman sineğin tüylerinin bile gözükmesini istiyorum, ama dediğim gibi aynı zamanda çok iyi zoom yapmasınıda istiyorum, mesela kuş resmi falan çekmek için, birde IS özellikli olması gerek, titreşim engelleyici anlamına geliyormuş

#sonkatip' tarafından 09.08.2010 13:29:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Ağustos 2010, 11:58 - İp: 88.***.**8.225
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

bende mi bir yanlışlık var yoksa kafanıza takılan konuyu yazmayı mı unuttunuz???

Tarih: 9 Ağustos 2010, 13:18 - İp: 78.***.**3.153
sonkatip
sonkatip (üye)
İstanbul / Meraklı

ben sorunu yazmıştım, hatta yazdıktan sonra kontrol ettim ama silinmiş alla alaa, ilginç, neyse düzeltip tekrar yazayım bari kusura bakmayın

Tarih: 9 Ağustos 2010, 13:25 - İp: 88.***.**8.225
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

dediğiniz gibi çok profesyonel eller veya tripod olmadıkça titreşim önleyici olmadan çekim yapmak birhayli zor.bahsettiğiniz 70-300 canon lens optik kalitesi açısından çok güzel bir lens.gerçekten L serisi olmaya aday lenslerden biri.fakat dediğiniz gibi 1:1 oranda macro gibi bir olayı söz konusu değil.bunun için prime lens almanızı öneririm.yani sabit 100mm veya 180mm gibi lensler.ancak bu tarz lenslerle 1:1 oarnında veya bu orana en yakın makro çekimler yapabilir.hem tele hem macro özelliğe sahip bildiğim kadar ile tamron ve sigma 70-300 ler var...bunlardan özellikle sigma 70-300 apo dg macro çok kullanıcısı var.fakat benim gördüğüm kadarı ile optik kalitesi beni pek tatmin etmedi ama tersine çok memnun olanlarda var.sonuç olarak sizin istediğiniz özelliklere en uygun lens sanırım sigma fakat OS olan versiyonu almalısınız sigma lesnlerde titreşim önleyici anlamına geliyor.kısacası sigma 70-300 apo dg os macro size en uygun lens diyebilirm...

Tarih: 9 Ağustos 2010, 14:10 - İp: 78.***.**3.153
sonkatip
sonkatip (üye)
İstanbul / Meraklı

ilginize tşk ederim,

Tarih: 9 Ağustos 2010, 14:12 - İp: 88.***.**8.225
  • 1