laz-er
laz-er (üye)
Rize / Doğa Fotoğrafçısı

Telekonverter Yardım

Fuji S7000 makinama orjinal fuji telekonverter ve 55 mm halkasını aldım. Ancak 1.4x zoom beni tatmin etmedi. İnternette 2 tarafı yivli telekonverterler görüyorum. Bunlardan birini benim telekonverter takımına ekleyip makinaya takma şansım veya olanağım (ne olur bir çıkış yolu) varmı? Sonuçta bir tabiat aşığıyım ve yaban hayatını kovalıyabilmem makinamın maximum zoom yeteneğine bağlı.

Tarih: 25 Kasım 2005, 18:53 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba laz-er sorunu tam anlayamadım; mevcut telekonvertörünün önüne yeni bir telekonvertör daha mı takmak istiyorsun, yoksa daha yüksek çarpanlı bir telekonvertör mü düşünüyorsun? Bu söylediklerimin her ikisi de mümkün, ancak tek bir şartla: Görüntü kalitesinden ciddi boyutta ödün vererek! Sonuçta yapman gereken, bir tele daha edinip, mevcudun önüne yine bir ara adaptör vasıtasıyla takmak. Ama dediğim gibi görüntü kalitesi çok düşecektir.
Ardışık telekonvertör sistem örneğini görmek için aşağıdaki linke bakabilirsin.
Saygılarımla...

http://www.pbase.com/10kzoomfz/tele_fotos_gallery

Tarih: 27 Kasım 2005, 03:34 - İp: 85.***.**2.115
fotohasan
fotohasan (üye)
İstanbul / Amatör

Selam
s7000 e ilave telekonverter takılıyormu? Bende de S7000 ,adaptör halkası ve ilave teleobjektifi var.Yani ilave lensi takınca x1.5 oluyor.6x zoom 9x oluyor.bu sistemin üzerine bir daha ilave lens takılıyormu ?
Bence tele işlemlere meraklıysan bir SLR makina düşünmelisin.O zaman önün tamamen açılıyor.( Ben öyle yaptım)
güzel fotograflı günler dilerim

Tarih: 27 Kasım 2005, 13:52 - İp: 85.***.**9.77
laz-er
laz-er (üye)
Rize / Doğa Fotoğrafçısı

drroral
ilgine ve desteğine teşekkürle söze başlamak istiyorum.
(daha önce iki kez acele acele cevap yazdım sisteme girmedi. bu sefer ne olacak bilmiyorum)

Tarih: 30 Kasım 2005, 11:54 - İp: 85.***.**8.71
laz-er
laz-er (üye)
Rize / Doğa Fotoğrafçısı

droral
aslında tam olarak istediğim; mevcut telekonverterimi de kullanarak ek telekonverter ile imkanlarımı genişletmek. Ancak 2 x ten daha yukarı çarpanlı telekonverter bulma olasılığımız nedir. Bu fikri de yabana atmam. Bu arada ciddi derecede kalite kaybına neden olur dediğiniz. Bu kalite kaybı acaba netliğinden dolayı mı olur. Çünkü diğer problemleri bilgisayarda çözebilirim. (çok iyi bir fotoshop kullanıcısıyım)ek olarak bu ürünleri sağlayabileceğim adres?

sn fotohasan
önerinize teşekkürler. ancak önce elimdeki olanakları sonuna kadar değerlendirmek isterim. nede olsa gelişim aşamasındaki ürünleri konu edinmiş konuşmaktayız. dslr digital ürünleri veya daha gelişmiş ürünleri ileri bir tarihte ciddi olarak düşünebilirim. nede olsa eski bir grafiker olmakla birlikte bu gün bir öğretmenim.
saygılar.

Tarih: 30 Kasım 2005, 12:02 - İp: 85.***.**8.71
  • 1