Fotoğrafçılık Forumları
Tamronaf 28-200-f 1:3. 8-5. 6 Nasıl
arkadaslar bu aralar bu soruyu cok sorar oldum bılıyorum ama makınama telezoom lens almak ıstıyorum ve yogun bır arayıs ıcındeyım.. onceleklı tercıhım 70-3oo apo macro fakat benım 70 altı baska bır lensım olmayacak cunku butcem 1 lens alamaya yetıyor sımdı sıze sormak ıstıyorum:
Tamron Af 28-200-f 1:3.8-5.6 nasılsır su yonlerıyle:
1)markası ıle...
2)dıyafram acıklıgı ıle
3)28 den 300 e kadar olan geniiişşş aralıgı ıle (cekım zorlugu yasarmıyım)
4)fıyatı ıle: 250 ytl cık...nolur yardımcı olun bana saygılarımla..
Sevgili Harun
Bir hafta oncesine kadar ben kullaniyordum ama elimden cikardim.
Ben Nikon uyumlu olarak kullandim,kesinlikle nikon lenslerin yerini tutmaz.Tamron'un son donem objektiflerinde gozle gorulur bir iyilesme var ama bu modelden memnun kalmadim.
Renkler fena degil bu konuda rahat olabilirsin ama netlik cok kotu,en iyi netlikte bile hafif fluluk gozleniyor.Aydinligin yeterli olmadigi alanlarda netlik almak nerede ise imkansiz ,ayrica 100mm den sonra hizli netlemiyor ki bu tam sorun kacirilmamasi gereken bir kare yakalarsan isin cok zor zoom ile.
70-300 APO harika bir lens (onuda kullandim)renkler, netleme,hiz .... hepsi harika, nikon lenslerin ayarinda diyebilirim.Ne var ki senin problemin daha genis aci arzu etmen sanirim, hele dijital makina uzerinde 70mm 105 mm olacak.
Bana kalirsa Tamronu almadan once makinani gotur ve 20-30 kare cek, her adimda ,her isik sartinda deneme yap,fiyatina aldanip hemen alma derim.Yalniz sadece manzara fotografi cekecegim diyorsan bu objektif isini gorur.
Basarilar
sevgılı cancaner yanıtın ıcın cok tesekkur ederım... fakat soyle bır durum varkı alacagım lensı makımama takım sadece netlık ayarlama hızına bakabılırım cunkı makınam slr cekıp fotografı degerlendırmem olanaksız. benım aldandıgım nokta sanırım 28-200 olması ve fıyatıydı.. napalım 50 ytl daha bırıktırıp bır 70-300 apo macro alacagım.. saygılarımla tekrar cok tesekkurler
Sevgili harun
Eger arada 50 YTL gibi bir fark varsa 70-300mm APO yu tercih et,aralarinda 50 YTL cok daha fazla fark var.
Ikisinide kullandim bu nedenle bu kadar kesin konusuyorum.
Basarilar
merhaba harunk
Bahsettiğin lensi nikon f65 de bende kullandım.
Tele aralığı olarak kullandığım yılarda iyiydi. şimdi daha da aralıklıları var çünkü.
Diyaframın f/3.8 den başlaması, kapalı havalarda sorun yaratabiliyor.
Marka konusunda arkadaşlar sanırım yardımcı olmuşlar sana.
Fiyatına ''cık'' dediğine göre sence çok makul sanırım.
dilaver bey yanıtınız ıcın cok tesekkur ederım... fakat metnınızın sonunda anladım kı yanlıs anlasılmısım oradakı ''cık'' ekını o 250 ytl yı bırıktırmek 1,5 yılımı aldıgı ıcın soylemıstım, tabı burda sızın sucunuz yok cunku anlamını yalnız ben bılıyorum.. saygılarımla...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1213819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
-
D5200 + Helios-44-2 Sonsuza Netleme Problemi
21 Eki. 2020, 15:55 aeozkan
0172121 Eki. 2020, 15:55
blacktower26 -