eos_400d
eos_400d (üye)
İstanbul / Amatör

Tamron 17 / 50 - Sigma 24 / 70

selam
elimde 40d ve 50mm f1,8 mevcut
yeni bir lens almak istiyorum ve bahsettiğim iki lens arasında kaldım
aslında bazen aklımdan 17 / 40 f4 L geçiyor fakat gerek fiyatı gerekse de aralığı
açısından en azından şimdilik pek tercih etmiyorum
tamron 17 / 50 nin fiyatının 500$ civarında olduğunu ve hemen hemen herkez tarafından tercih ve tavsiye edildiğini biliyorum
pek çok örnek fotoğrafını gördüm hiçte kötü bir lens değil
fakat özellikle az ışıklı ortamlarda netleme sorunu yaşattığı ve gürültülü netlediği şeklinde eleştiriler mevcut
fakat sigma 24 / 70 hakkında pek yorum bulamıyorum fiyatı hakkında da pek bilgim yok
bu konuda sizlerin tavsiyelerini merak ediyorum
24 / 70 mi 17 / 50 mi?
tercihinizin sebeplerini de yazarsanız sevnirim
şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim

Tarih: 4 Ağustos 2008, 22:06 - İp: 85.***.**1.215
zabazingo
zabazingo (üye)
Ankara / Amatör

selamlar

aslinda iki lens de gayet basarili
ancak sigma bir adim onde gorunuyor.
profesyonel kritik sitelerinde sigmaya "şiddetle tavsiye edilir"
diyorlar.

karar senin

Tarih: 8 Ağustos 2008, 10:55 - İp: 193.***.**2.250
eos_400d
eos_400d (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar bu iki lensi birbirlerine muadil olarak düşünmüyorum
ben optik ve gövde kalitesi olarak bu iki lens arasında kaldım
ve daha önce de bahsettiğim gibi aslında her iki lenste bana optik olarak oldukça başarılı geldiler
tamron hakkında pek çok kullanıcı yorumu okurken sigma hakkında fazlaca bir yorum okuyamamış olmamdan dolayı da sizlerin fikirleri açsından bu konuyu açtım
aslında şu sıra sigma bana biraz daha yakın geliyor en azından aralık olarak daha geniş bir aralığı kapsamasından dolayı
benim makinamda 1,6 crop faktörü ile bu lens 38,4mm den başlayıp 112mm ye kadar uzanıyor
halbuki diğer lens 27,2mm den başlıyor ve 80mm ye uzanıyor
her iki lenste 2,8
karar vermek biraz zor gibi

Tarih: 12 Ağustos 2008, 12:46 - İp: 85.***.**1.215
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Erhan aslında bu iki lens bence de farklı kulvarda.

Aralarında ciddi açı farkı var .

İlerde FF bir kameraya geçerim diyorsan ya da 24-70 in yanına bir tane de geniş açılı lens alırım diyorsan (10-20 gibi) 24-70 i al derim .

Ama yok ben daha 2-3 sene 40d kullanırım , başka lens de alamam dersen 17-50 yi al . Kendini geniş açıdan neden mahrum bırakıyorsun ki ?

İki lens arasında çok fazla optik kalite farkı yok, hemen hemen aynılar sanırım .

DF de de çok yazdım . Tamron abarttıkları kadar yavaş bir lens değil . L serisi canonlar kadar hızlı değil yalnızca . Ses çıkarıyor evet , ama abartılı bir ses değil . Ses çıkarması da normal USM,HSM de değil .
Zaten bu lens USM olsa fiyatı 200-300 dolar daha pahalı olurdu . Yetersiz ışıkta fokuslarken zorlandığı görüşüne de ben katılmıyorum . Hızlı bir lens 17-50 . 10 tane fokus noktası olan bir makinede hızlı bir makinede çok fazla fokus sorunu yaşanmaz zaten . Ha ama L lensler kadar hızlı değil . Ama bir sürü ödül aldı bu lens. Ve çok fazla satıldı .

450 dolara bulabilirsin sanırım tamronu .

ama bana 24-70 yeter dersen ki 38mm gibi bir şey yapar , 24-70 i de gönül rahatlığıyla alabilirsin . Portrede avantaj sağlar, ama manzara , mimari ,iç mekan çekimlerinde APSC makinede 24-70 tamamlayıcı bir geniş açı olmaksızın seni çok sınırlar.

Tarih: 13 Ağustos 2008, 13:18 - İp: 81.***.**7.49