aicut
aicut (üye)
İzmir / Amatör

Tamam Mı? Devam Mı?

merhaba
ben makro cekim yapmak için sony nex3 aldım fakat sorunlarım var.istediğim verimi alamadım
elimde bende 3,5-5,6/18-55mm lens ve E2,8/16mm lenslerde mevcut.
macro lensini bu ay sonunda cıkarıyor sony bu makine için.
ama ara parca ile lensler uygulanabiliyormuş
ataptör 350 tl gibi fiyatta.
bu sony için ya lensi bekliycem 450 tl gibi birsey
yada başka marka makro lens alıp birde ayrıca bağlantı adaptörü alıcam 350+diğer macro lensin tutarı?
yada sony satıp hemen(ki cok zor kimse almıyor)1630 tlye almıştım.daha yeni 2 ay olmadı.onu satıp nıkon alıcam.

sizce so ny e yatırım yapmaya devammı ediyim?
yoksa makineyi elden cıkarıp yeni bir makinemi almalıyım

Tarih: 15 Ağustos 2011, 02:09 - İp: 88.***.**7.71
terziler
terziler (üye)
İstanbul / Meraklı

Bnim arkadaşımda da vardı aynı makineden ve aynı problemlerle makineden soğudu bi başka (fotoğrafçılığa merakı olmayan) arkadaşa yarı fiyata satmak zorunda kaldı

Tarih: 15 Ağustos 2011, 11:52 - İp: 95.***.**5.49
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Makine değiştirmenin ardı arkası kesilmez.. sony kullanmadım.. ancak bu sitede çok iyi fotoğraflarıyla tanıdığım kimseler sony kullanıyor, ve nex3 teknik olarak gayet yeterli..

Gerisi size kalmış.. fotoğraf bir yetenek işidir.. sizin makineye adapte olmanızdan daha önemli olan mesele; Zihninizin ve gözlerinizin daha iyi kadrajlar yakalamaya adapte olması.. makineye odaklanmak, doğru bir çözüm yolu değil..

ışığınız bol, kadrajınız geniş olsun...

Tarih: 15 Ağustos 2011, 18:20 - İp: 94.***.**6.196
melike1994
melike1994 (üye)
İstanbul / Meraklı

keşke başlangıçta sony a5xx serisi alsaydınız.
eğer ilerisini düşünüyorsanız bence (tamamen bence) o makinayı elden çıkarıp sony a580 , yada canon nikon'un güncel modellerinden alın.

Tarih: 15 Ağustos 2011, 21:18 - İp: 88.***.**3.243
erdovvan
erdovvan (üye)
İstanbul / Amatör

keşke nikon veya canon gibi markalarlardan birini tercih etseydiniz diyeceğim ama bir yerden başlamışsınız artık. sony, yapmayı düşündüğünüz çekimler için oldukça yeterli aslında. ama söylediğiniz sıkıntıları da yaşatıyor insana. tavsiyem uygun bir fiyata satabilirseniz satıp, nikon veya canon markalarından biriyle devam edin derim.
ama denildiği gibi makina değiştirmenin bir sınırı yok. fotoğrafçılık ise göz ve gönül işi. elinizdeki ekipmanla da harika kadrajlae çıkarabilirsiniz.

Tarih: 17 Ağustos 2011, 10:20 - İp: 78.***.**5.12
  • 1