Fotoğrafçılık Forumları
Tair 3-s 4,5/300 Objektif
Merhaba arkadaşlar bende neredeyse benimle aynı yaşta analog bir makina var markası zenit ancak modelini çözemedim Rusyadan ithal olduğu için.Bu makina bir sete dahil sadece set içinse şunu söyliyeyim tüfek mekanizmalı fotoğraf makinesi ve üzerinde Tair 3-s 4,5/300 objektif var.Aslında setten memnunum ancak seti aynı bırakarak sadece makinayı slr vey dslr bir makinayla değiştirmek istiyorum ancak eski olduğu için objektife uyumlu makinayı nasıl bulabilirim yardımcı olabilirmisiniz.
Set bu birkaç parçası çantasında
Çoğu yerde photo snaiper diye geçiyor setin adı
Modeli çözemedim çünkü 12 nin yanındaki harfler kiril alfabesinden ama makinanın objektif ağzı zenit 12xp ile aynı(oda var ordan biliyorum )
yardımlarınızı bekliyorum dostlar saygılar....
herhangibir zenit gövde ile kullanabilirsiniz,
ama dslr ile kullanmanız için adaptor gerekecektir.en uygun dslrler pentax modelleri.
govde kendisi af confirm yapıyor..
nikonlar problemli...
canon alırsanız af confirm yapan adaptorler 40 dolar civarında ebayda..
peki ccd sensörü okuyabilicekmi bu objektiften yani görüntü sensöre bulanık yansırmı yada bulanık şekilde ulaşırmı
Sensör bu objektiften gelen görüntüyü gayet net olarak okuyacak. Makine diyafram öncelikli konumda kullanılabilir. Diyaframı lens üzerinden ayarlayıp, focusu yapınca çekecek. Ama aklıma başka bir şey takıldı. Photo sniper'da bildiğim kadarı ile tetik kısmı aynı zamanda deklanşörü kumanda ediyor. DSLR'ye nasıl adapte edilir, bakmak lazım. Yani ona da gece kondu bir çözüm yapılır da, ne kadar kullanışlı olur bilemem. Kolay bir yolu varsa biri söyleyecektir.
İlk aklıma gelen, tetik, wireless kumandayı tetikler, o da deklanşörü.. Garip oldu bu.. Bir bulan çıkacaktır..
Ama özetle lens, uygun adaptör ile Pentax ve Canon'da kullanılabilir.
aslında nikon düşünüyordum ama... tetik olayınıda makinanın (objektifin değil) oturduğu kısım boşta kalıcak orayada bir buton yerleştirmeyi düşünüyorum ancak benim bu makinayı ve adaptörü deneyerek almam lazım o nasıl olucak.Bir sorum daha var (çok konuştum galiba ama idare edin) bende 12 xp var o makinayada bu objektif oluyor onun üzerinde objektifin oturması için yapılmış ve makinaya küçük vidalarala vidalanmış özel dişli bir ağız var acaba yeni bir makina alsam onun ağzıyla değiştirebilirmiyim
tamam sustum
Şimdi sırayla gidelim. Öncelikle amaç eldeki lenslere göre dslr almak ise Nikon son tercihlerden biri olur. Lens-sensör mesafesi uyumsuz olduğundan sonsuza netlik yapabilmek için optik elemanlı adaptör kullanmak gerekir bu da kaliteyi düşürür. Ya da sade metal adaptör kullanılır, portre ve makro çekim yapılır.. Sonsuza netlesin ve kalitesi düşmesin diyorsak o zaman pentax ya da canon..
Diğer konuyu doğru anladıysam, Zenit 12xp'yi photosniper'ın üstüne takmak için kullanılan vidalı ağız standart tripod yuvası olmalı. Bu da SLR ya da DSLR makinelerde ortaktır. Yani hepsinde aynı ölçülerdedir. Sorun olmaması lazım. Ama sorun, tetik mekanizması yaylı bir kablo ile makine gövdesine giriyor olmalı Zenit'te, bunu DSLR'de nasıl yapacaksın, o biraz sıkıntı.
En kolayı şu. İstanbul'da isen bir gün Sirkeci Hayyam pasajına git. Orada derdini anlat. Beraber takın deneyin, gözünle gör. DSLR fiyatlarını sor. Sonra beğendiğin ve uygun olduğunu düşündüğün makineyi gel forumda araştır. Emin ol yüzlerce bilgi var. Ona göre kararını verirsin..
Teşekkürler yardımlarınız için bayağı bilgi sahibi oldum ancak o ağızların ortak olmama olasılığı varmı bu gün 12xp den ağzı söküp arkadaşımın nikon D80 makinasıyla ölçtüm Nikon un ağzı daha genişti benim elimdeki ağızdan.Canon veya pentaxlarda aynımıdır ölçüleri kesin? Yani aynı olmama olasılığı varmı?
saygılar...
Merhaba Arkadaşlar uzun bir aradan sonra yine ben yazdıklarınız zamanında gözümü korkutmuştu ama merakım ilerleyince geri döneyim dedim... neyse elimde d80 var birde photosnaiper seti var bugün hayyama gittim helios 44m lensle birlikte 2 çeşit adaptör denedim
1. İlk adaptörde optik eleman yoktu 1m uzaklığa netlediğimde lenste 4 m gibi bir mesafe gösteriyordu sonsuza netlemiyor makro çekim için uygun olabilecek bir adaptör
2. İkincide optik eleman vardı araştırmalarıma göre net fotoğraf çeken varmış ama ben 7m den sonrasına netleyemedim sonsuzda flu aynı şekilde bir ayarı varmıdır bilemiyorum üzerindeki mercek 1 mm gibi ayarlanabilir galiba keskinlikte sıkıntı var dediler...
Kısacasıne alacağımı şaşırmış durumdayım kardeşime 550d alındı yeni ama kullanamıyorum okul için sürekli kullanıyor elimdekiler bunlar lens sizce ikisini birdenmi almalıyım
bu arada tetik mekanizmasının içerisine minicik bir buton koydum ve kablolu kumanda için kablo falan buldum makine çalışıyor tetik çekilince geriye sadece adaptör kaldı
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Baki Kılıçarslan Anam Türküsü Bozlak
24 Kas. 2024, 21:05 prodersler
01724 Kas. 2024, 21:05
prodersler -
-
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171724031 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -