forevercrazy
forevercrazy (üye)
İstanbul / Amatör

Spot’dan Lens Alınır Mı?

Merhaba Arkadaşlar,
Spot'dan alınan Lenslerde , Orjinalı arasında bir fark var mıdır?
Sigma 3.5 10-20 EX DG HSM almayı düşünüyorum .Karasrız kaldım.

Tarih: 22 Nisan 2011, 23:31 - İp: 85.***.**4.130
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Herhangi bir fark yoktur.Alışveriş yapacağınız mağaza güvenilir olduktan sonra gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Tarih: 22 Nisan 2011, 23:41 - İp: 94.***.**9.237
forevercrazy
forevercrazy (üye)
İstanbul / Amatör

Evet güvenilir bir yerden almak en doğrusu.Doğubankta tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

Tarih: 22 Nisan 2011, 23:50 - İp: 85.***.**4.130
senolyilmaz
senolyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

spot fiyatı ile faturalı fiyat arasında çok fark varsa spot almak mantıklı geliyor ama aldıktan sonra arkanıza bakmayacaksanız, bakarsanız yanılırsınız.

Türkiye deki garanti sistemi tüketiciyi korumaya yönelik değil bütün hata tüketiciye kesildiği için garantisi olsa dahi tüketici hatası damgası vurulup eksra para isteniyor, bu durum da kabul edilebilir durum değil.

Birde spot un zaten garantisi olmadığı için nasıl güvenilir esnaf aranıyor bilmiyorum ama ne kadar güvenilir olursa olsun sonuçta güvenilir olmayacaktır...

Tarih: 23 Nisan 2011, 00:32 - İp: 46.***.**1.213
forevercrazy
forevercrazy (üye)
İstanbul / Amatör

Buradaki Spotdan kast etmiş olduğum şey Doğubank ve buna benzer yerlerde 1 yıl garantili veya dükkan garantisi ile satılan Lensler.Faturalı ürünler ile arasında nerdeyse 300-400 TL gibi bir fiyat farkı oluyor.
Merak etmiş olduğum veya almaktan karasız kaldığım nokta; sıfır gibi görünüpde tamirli olabilir mi .Kalite düşüklüğü var mıdır? Gibi şeyler....

Tarih: 23 Nisan 2011, 02:02 - İp: 85.***.**4.130
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

spot fiyatı ile faturalı fiyat arasında çok fark varsa spot almak mantıklı geliyor ama aldıktan sonra arkanıza bakmayacaksanız, bakarsanız yanılırsınız. . .Birde spot un zaten garantisi olmadığı için nasıl güvenilir esnaf aranıyor bilmiyorum ama ne kadar güvenilir olursa olsun sonuçta güvenilir olmayacaktır

Sayın 'Yılmazen'' ;

Daha önce hiç spot ürün aldınız mı bilemiyorum ama anladığım kadarıyla spot ürünler hakkında olumsuz bir ön yargıya sahipsiniz.Örneğin durum söylediğiniz gibi olmayıp, spot ürün aldıktan sonra arkanıza gayet rahatça bakabilirsiniz.. Daha önce de söylediğim gibi önemli olan ürünün spot olması değil, hangi mağazadan satın aldığınızdır.elbette o piyasada da sahtekar esnaflar var; ancak bunun yanında yıllarını bu mesleğe vermiş, sektörün içinde neredeyse otuz yılı aşkındır faaliyet gösteren dürüst esnaflar da var.Bu mağazalardan bazıları, bir teknosa'dan bimeks'ten daha değerli benim için...çünkü bu gibi mağazalardan daha fazla güven verdiklerini hissettiriyorlar..

Ben ilk SLR makinemi 2007 yılında almıştım.O tarihten bu güne üç makine değiştirdim; toplamda 2000 dolarlık da objektif satın aldım ve bugüne dek hiçbir sorun da yaşamadım.Üstelik de aldığım objektiflerden birinde back focus hatası vardı gidip değiştirdim de.

Yani sonuç olarak aynı cümle ile mesajımı bitireceğim; önemli olan ürünün spot olması değil, güvenilir esnaflardan alışveriş yapmaktır.

Tarih: 23 Nisan 2011, 04:30 - İp: 94.***.**9.237
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

Vaeron dediği gibi esnaf önemli , mesela Hayyam handa odak fotoğraf Mustafa abiden alışveriş yapılır ,tavsiye ederim .
http://www.odakfotografcilik.com/urunler.asp?GET=urunkategori&kategoriID=2
Kayserili olduğunu unutmadan , güvenerek alıveriş yapabilirsiniz .

Tarih: 25 Nisan 2011, 15:17 - İp: 178.***.**2.252
byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

forumda dukkan ismi vermek yasak diye biliyorum ama gercekten guvenilir kisilerdendir.:D

Tarih: 26 Nisan 2011, 13:00 - İp: 78.***.**2.131
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Benim prensibim şudur.
Makina garantili,
Objektif spottan (sıfır olmak koşuluyla)
Alınır.
Spo türün her yerden alınmaz.
İstanbul'da Hayyam ve Doğubank esnafı dürüsttür.
Rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.

Tarih: 26 Nisan 2011, 16:37 - İp: 217.***.**5.201
  • 1