mertg
mertg (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma Vs Tokina

Herkese merhaba. Yakın bir zaman içinde geniş açı lens almak istiyorum. şuan kafamda Sigma 10-20 f3.5 ex ve Tokina 11-16 F2/8 AT-X PRO var.
açıkcası pek çok sitede tokinanın daha üstün ve özellikle daha keskin olduğu yazıyor. Birde bunlara alternatif yeni çıkan Tamron / 10-24 mm AF F/3.5-4.5
var ama pek söz konusu değil gibi şuan. Aklımdan tokinayı almak geçiyor ama birde sizlere bu lensleri kullanan arkadaşlara danışmak istedim. Birde acaba Hayyam pasajında hangü dükkan tokina satıyor, hangisinden uygun fiyata alabilirim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum ilgilenen herkese teşekkürler..

Tarih: 24 Ocak 2010, 21:06 - İp: 85.***.**3.171
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma'yı tavsiye etmem. Tokina çok iyi.
Ama Hayyam'dan ikinci el alırken çok dikkatli olun.
Eğer alabilirseniz çok pahalı ama bence sıfırını alın derim...

Tarih: 24 Ocak 2010, 22:25 - İp: 217.***.**2.184
mertg
mertg (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler Ercan Bey benimde gönlüm tokinadan yana ve sıfır almayı düşünüyorum.

Tarih: 24 Ocak 2010, 22:47 - İp: 85.***.**4.105
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Burayı tıklayın

Bence bu adrese git orda sigma lensleri dilediğin gibi dene ve hatta lensler hakkında bilgi edin derim.Ercan beyin sigma lensler hakkındaki görüşlerine subjektif olduğu için katılamıyorum.

Tarih: 24 Ocak 2010, 23:59 - İp: 94.***.**9.200
mertg
mertg (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler ilginizden dolayı Burkay Bey aslında tabi gidip denemkte fayda var.

Tarih: 25 Ocak 2010, 00:23 - İp: 85.***.**4.105
cemre616161
cemre616161 (üye)
İstanbul / Amatör

Kesinlikle Ercan Bey e katılmıyorum. Bir-iki ay öncesine kadar aynı konuyu ben defalarca araştırdım. Herkesin dediği şu sigma extreme köşelerde keskinlik olarak tokina nın gerisindeymiş ve gövde olarak da tokinalar çok kaliteliymiş. Bir kere bu keskinlik olayını çok abartmaya gerek yok çıplak gözle bunu anlamak imkansız. Malzeme kalıtesi olarak da sigmanın hiçde geri kalır yanı yok. ek olarak f3.5 geniş açık için bence mükemmel.
Yani kısacası sakın ola isme bakarak ön yargılı karar verme. Bu arada ben Sigma kullanıyorum.

Tarih: 25 Ocak 2010, 17:07 - İp: 193.***.**6.240
mertg
mertg (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler cemre61.. Aslında her ikisininde birbirine göre artısı eksisi var mesela tokina keskinlikte iyi ama CA sorunu olduğu yazılıyor (Tabi bunu ps da halletmek mümkün ) sigmada aralık olarak daha üstün. F3.5 te iyi tabi ama düşük ışık koşullarında F2.8 de hayat kurtarabilir. Şuan için karar veremedim ama incelemeleri okudukça tokinaya yönelmiyor değilim. Özellikle nikon 12 24 le karşılaştırılması ve benzer performansı olduğu yönünde konuşulması çok caydırıcı.
Benim açımdan biraz daha vakit var gibi gözüküyor

Tarih: 25 Ocak 2010, 18:20 - İp: 85.***.**5.28
  • 1