maverick90
maverick90 (üye)
İzmir / Amatör

Sigma 70-300 Apo’ da Af Sesi

merhaba arkadaşlar yeni bir D5000 aldım ve yanında sigma 70-300 APO DG bir lens hediye ettiler. geçen perşembe almama rağmen derslerden yeni fırsat bulduğum için sigma lensi yeni denedim ve otomatik netleme sırasında sanki af motoru zorlanıyormuş gibi bir ses var, bu ses normal mi? kapalı ortamda bir kaç çekim yaptım biraz geç netleme yaptığını okumuştum daha önceleri ama bu ses aklımı karıştırdı.

nikonun 18-55 kit lensinde böyle bir ses yok. bu nikonun daha kaliteli bir lens olduğu için mi? bir de şu var aldıktan sonra vapurda gelirken meraklı kuzenim lensi açarak hop orayı çevirme demeye kalmadan af açıkken netleme halkasını ileri geri çevirmesi motoru zorlamış, bir hasar vermiş olabilir mi? belki de bu olay olduğu için paranoya yapıyorum ama motor sesi duyuyorum ve sorunlu olup olmadığını bilmiyorum. eğer kullanan veya bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirse çok sevinirim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Tarih: 2 Kasım 2010, 21:16 - İp: 94.***.**0.182
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

normaldir bi ses cıkması

Tarih: 2 Kasım 2010, 23:07 - İp: 92.***.**6.77
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Motor dişlileri devrede iken af halkasını çevirmek lense zarar verir.
Eger dişlilerden bir ikisi kırıldıysa af motoru çalışırken bir tıkırdama duyulur.
Kullanımda bir sorun yoksa uğraşmayın, optik kaliteyi etkileyen bir şey yok, varsın biraz takırdasın.

Tarih: 3 Kasım 2010, 00:06 - İp: 88.***.**9.147
oguzhan61
oguzhan61 (üye)
Trabzon / Meraklı

aynı olay benimde başıma geldi kuzene hop çevirme demeye kalmadan zorlayınca çıt çıkarmayan lens, şimdi gıcır gıcır ses yapıyor. fakat çalışmasında ve performansında sorun yok. sende benim gibi her ses yapmasında kuzeni an sıkıntın geçiyor

Tarih: 3 Kasım 2010, 01:48 - İp: 88.***.**0.40
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

bilmiyorum abartı bir sesmi ama zaten normalde sigma 70-300'ün af'si çok sesli olur.boşu boşuna hediye etmiyorlar

Tarih: 3 Kasım 2010, 02:07 - İp: 78.***.**1.208
maverick90
maverick90 (üye)
İzmir / Amatör

netimde olan problemden dolayı geç yazıyorum. sanırım bu ses normal, en azından normal gelmeye başladı. kulağımda alıştı zaten. cevaplarınız için teşekkürler

#maverick90' tarafından 12.11.2010 13:01:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Kasım 2010, 12:57 - İp: 94.***.**6.8
  • 1