Fotoğrafçılık Forumları
Sigma 300-800mm F5. 6 Ex Dg Hsm Hakkında
Sigmonster olarakta adlandırılan Sigma 300-800mm objektif almayı dusnuyorum. Kuş fotoğrafçılığına ve yaban hayatı çekimine ayrı bir ilgim var.
Sizce bu amaçlar için en iyi lens bumudur. Yoksa buna eş değer başka lens tavsiyeleriniz varmıdır. Fiyattan çok kalitesi ve o fiyatı hak etmesi önemlidir.
İlgi ve alakanıza şşimdiden tşk ederim.
genelde böyle bir lensi soracak kişi bu konu hakkında çok tecrübelidir.
ve byük ihtimalle bu soruyu ornito sitelerinde sorar diye düşünüyorum..
canon 50d + canon 400 mm 5,6
daha uygun fiyatıyla iyi olur düşüncesindeyim.
çünkü 300-800 20.000 tl den fazla fiyatı var..
ff kamera+ 500 mm lik bir lens bile daha uygun fiyata gelebilir..
boyle abartı lensler hakkında yazılar okumayı seviyorum, ama şükürki boyle bir merakım yok
fiyat 25000 lira (fotozeynep)
amerikada 11500 dolar.
bu canavar lakabını basarılı optiginden degilde 21 inch (55 cm) lik ve 6 kg' likgovdesinden aldıgını dusunuyorum..
hakkında optik olarak kotu bir yorum okumadım hiç,zaten bu fiyata satılan bir lensin kotu yorum almasını beklemem acıkcası..
fotograf gercekten pahalı bir ugras.
bir ornek
http://cyberdynesystemsimaging.fotopic.net/p48658308.html
ve %100 crop
http://cyberdynesystemsimaging.fotopic.net/p48658310.html
http://toomasili.com/?pid=177&lang=eng
http://www.pbase.com/toondesmit/recent_froggie
bu lensi kullanan bir kişi duydum oda kürşat akın..
netfoto daki portfölyesi
Netfoto galeri
kukumav kuşuna dikkat
ustanın sitesi,muhteşem fotolar var..
doğalsanat LİNK
ve bence Tr deki konuya özgü en iyi sitelerden biri.
Trakuş LİNK
#kad-ir' tarafından 17.08.2009 22:55:03 tarihinde düzenlendi.
ff+500mm daha ucuza geliyorda sende biliyorsun kadir kus fotografında crop onemli bişey,crop faktorlu makineler daha uygun bu işe..
300-800 bir anda oluyor 450-1200
muazzam bir yakınlasma..
muazzam bir aralık..
muazzam bir fiyat
bu tip lensleri almadan once bizzat denemek gerektigini dusunuyorum.
pişman olma olasılıgı oldugunu dusunmuyorum ancak yınede bir denemeli.
düşünsene hepsiburada dan sipariş veriyorsun ve kargocunun ellerine teslim ediliyor.
gelene kadar gözünü kırpmazsın
bence tam tersi.
kuş fotosunda crop faktör demek kalite kaybı demek.
ff deki detay,noise,hız en doğru olan tercihtir.
kullanıcı çoğunluğuna bakılırsa bu konuda 40d+400 mm 5,6 nın korkunç bir fark attığını görüyoruz..
400 mm kullananlarda crop yaptıklarını soyluyorlar ama, crop bu işte olmazsa olmaz..
bu lens hiç crop yapmadan cekim yapmayı saglayacak dusunsene..
tabi 25000 lira verirsen..
fiyat performans oranı pek iyi degil
25,000 Törkiş Lirası..
Yani bilmiyorum da.. iki tane kuş çekmek için bu para verilip bu objektif alınır mı..
kuş çekmek için bu parayı vereceğime evin bahçesine kuş çiftliği kurup içine çeşit çeşit kuş atar evin balkonuna geçer izlerim daha iyi..Hatta Discovery Channel benim eve belgesel çekmeye bile gelir..
crop faktörü ile ilgili kafalar hep karışıyor.
benim bildiğim aşağıdaki gibi:
Yani yanyana iki kişi aynı yerde durup aynı manzaranın fotoğrafını çekse, Canon EOS 10D üzerinde 50 mm objektifle, 35mm film kullanan bir makinaya takılı 80mm objektif tamamen aynı genişlikte alanı görür. O yüzden de Canon 10d ye takılan objektiflerin 35 mm eşdeğeri 80mm denir. Ancak burada büyük bir yanılgı vardır. 50mm objektif 80mm objektif haline gelmez. Hala 50mm objektifin optik özelliklerini taşır. Alan derinliği ve perspektif özellikleri 50mm objektifin özellikleridir. Bu nedenle de aynı kadrajdaki iki fotoğrafta sensörü büyük makinayla çekilen fotoğrafta alan derinliği daha küçük olur (bizim örneğimizde 10D ve 50mm ile çekilen fotoğrafta net alan derinliği, tamamen aynı görüş açısında ve aynı kadrajda çekilmiş olmasına rağmen 35mm film kullanan makina ve 80mm ile çekilen fotoğraftaki net alan derinliğinden daha fazladır) . Sadece 50mm objektifin görüntü düzlemine düşürdüğü görüntünün bir kısmı sensörün dışına düştüğü için çekilen fotoğraf "crop" edilmiş yani kenarlarından biraz kırpılmış çıkar. Sanıldığı gibi bu makinalara takılan objektifler sizi fotoğrafını çekeceğiniz konuya daha çok yaklaştırmaz. Objektifin odak uzaklığı konuyu ne kadar yakınlaştırıyorsa o kadar yaklaştırır. Sonuçta çektiğiniz fotoğraf yine 50mm lik objektifle çekilir ama siz sadece sensör büyüklüğü kadar bir alanı kullanırsınız.
Alıntıdır..
Merhaba yayla05,
Trakuş sitesinde Sigma 300-800mm kullanan ve oldukça memnun olan birkaç kuş fotoğrafçısı tanıyoruz. Ayrıca bu lens askeriye emniyet gibi devlet kurumlarının da gözdesi durumunda. Lensin hem Canon hem de Nikon bayonetlisi stoklarımızda mevcut. Eğer İstanbul'a gelirsen merkezimizde lensi deneme imkanı sağlayabiliriz. Binamızın önü alabildiğine açıklık olduğundan böyle bir lensin test edilmesi için oldukça müsait bir yerdeyiz. Eğer gelme şansın olursa bir gün öncesinden randevu almanda yarar var çünkü bazı günler ofis dışında olabiliyoruz.
Suat Gençer
Reproset
suat-gencer(et)reproset.com.tr
0212 335 97 11
Sigma / Metz / Bushnell / Ricoh / Tasco / Lensbaby / Dicapac
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0548606 Nis. 2022, 16:22