babil
babil (üye)
Antalya / Amatör

Portre Çekimler İçin Lens!

TÜM BİLENLERE SELAM
PORTRE ÇEKİMLERİ İÇİN
Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM OBJEKTİFİ GAYET MAKUL BİR FİYATA BULDUM FAKAT YETERLİLİĞİ KONUSUNDA ENDİŞELİYİM..
BU İŞE YENİ GİRİŞİYORUM YANİ ŞİMDİLİK KENDİMİ TATMİN BOYUTUNDA BİR ACEMİYİM..BU ÜRÜN ŞİMDİLİK İŞİMİ GÖREBİLİR BELKİ FAKAT DEVAMLILIK AÇISINDAN YANİ DAHA SONRADA KULLANIMINIDA DÜŞÜNÜNCE ACABA DİYORUM..YARDIM,ÖNERİ VETAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM..
TEŞEKKÜRLER

Tarih: 25 Aralık 2008, 17:31 - İp: 88.***.**4.98
babil
babil (üye)
Antalya / Amatör

34 kişi izlemiş yok mudur bir bilen arkadaşlar?

Tarih: 25 Aralık 2008, 21:44 - İp: 88.***.**4.98
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

BU ÜRÜN ŞİMDİLİK İŞİMİ GÖREBİLİR BELKİ FAKAT DEVAMLILIK AÇISINDAN YANİ DAHA SONRADA KULLANIMINIDA DÜŞÜNÜNCE ACABA DİYORUM..

İşte lens hakkındaki en güzel yorum ve doğru tespiti siz zaten yapmışsınız.. Bu lens Canon'un vasat lenslerinden birisidir..Makinenin üzerine tak yürü denecek cinsten bir lens..APS-C sensörlü Canon'larda orta bir performans verirken Full Frame bir Canon'da çok iyi bir performans alamazsınız..

Tarih: 25 Aralık 2008, 23:20 - İp: 88.***.**4.200
babil
babil (üye)
Antalya / Amatör

çok teşekkürederim peki tavsiyeniz nedir açıkcası lenslerden pek anladığımı söyleyemem yardımcı olursanız sevinirim?

Tarih: 26 Aralık 2008, 12:26 - İp: 88.***.**4.98
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

400 dolardan 12 bin dolara kadar geniş bir fiyat aralğında lensler var.Önceliklebu iş için ayırabilceğiniz bütçenizi belirtirseniz daha sağlıklı bilgi verebilirim..

Ayrıca elinizde standart zoom bir lens var da sadece portre için ikinci bir lens mi almak istiyorsunuz, yoksa hem geniş açısı olan hem de portre çekimlerinde kullanabilceğiniz bir lens mi almak isityorsunuz?

Kendim de daha çok portre ve model çekmeyi seviyorum ve Canon EF 85 f/1.8 lensini kullanıyordum bu iş için..fiyatı 400 dolar kadar civarında ve fiyatına göre harika bir lens..

Tarih: 26 Aralık 2008, 13:44 - İp: 88.***.**7.11
babil
babil (üye)
Antalya / Amatör

şu an makinemin kendi üzerinde gelen standart 18-55mm lens var ve ben model ve portre çekmek istiyorum ama elimdeki lens taktiredersinki yetersiz!350-400 dolara kadar çıkabilirim elindeki lensten memnunsan bi araştırayım ya da alternatif önerebileceğin lenslerde var mı?

Tarih: 26 Aralık 2008, 14:47 - İp: 88.***.**4.98
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

350-400 dolara bundan daha iyi portre lensi bulamazsın..ancak bütçeyi biraz artırırsan, sigma 50-150 f/2.8 var mesela..sahip olduğu odak uzunluğu aralığı, onu mükemmle bir portre lensi olmasını sağlıyor..ancak fiyatı 700 dolar civarında..

Tarih: 26 Aralık 2008, 15:41 - İp: 88.***.**7.11
babil
babil (üye)
Antalya / Amatör

sen Canon EF 85 f/1.8 kullanıyorum ve fiyatı 400dolar civarı dedin ben daha çok yeniyim senin için bu lens yeterliyse benim için hayli hayli yeterli olacaktır eminim hemen kendime bir adet edineceğim çok teşekkürler

Tarih: 26 Aralık 2008, 20:50 - İp: 81.***.**4.120
hayyam
hayyam (üye)
İstanbul / Firma

sevgili arkadaşım portre sadce 85mm ile çekilir

Tarih: 27 Aralık 2008, 10:36 - İp: 85.***.**5.5
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

85mm portre için yapılmış bir lenstir ve onunla çekilen portreler tadından yenmez =)
ama 1.6 fokal çarpanlı makinede kullanım FF makinelere göre biraz daha zor. 1 ay öncesine kadar nikkor 85mm 1.8 lensim vardı, portre çekimlerde biraz daha kısa bir lens ihtiyacı duymaya başladım. sadece portre çekecekseniz güzel olabilir ama onun dışında kullanımı zor. model de çekeceğim diyorsanız 50mm 1.8 ya da daha iyisi 1.4 alın derim. portre olarak da işinizi görür. tabi ikisini de deneyin ona göre karar verin yine =)

Tarih: 27 Aralık 2008, 12:49 - İp: 81.***.**7.8
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın Eray Canlı'nın dediği gibi 85 mm'lik bir objektifi 1.6 crop faktörlü makinede kullandığınızda, tüm boy çekimlerinde kullanışsız bir lenstir..porte diyince mesela kadrajın tamamının omuzlardan yukarını alacak şekilde portre çekimlerini kastetmiştim ben..bu tür çekimlerde fevkalade iş görecektir..

Tarih: 27 Aralık 2008, 20:47 - İp: 88.***.**0.201
  • 1