drertan
drertan (üye)
İstanbul / Amatör

Optik Zoom Arttırmak İstıyorum..

ben sony W5 fotoğraf makinesi kullanıyorum. artık optik zoomu yetmemeye başladı. özellikle doğada hayvanların resimlerini çekememek çok kötü oluyor. optik zomunu 10 veya daha fazla optık zoma yükseltmem için ne yapmam lazım?. bunun bana fiyatı ne olur? yardımcı olabilirseniz çok iyi olur..teşekkürler.......

Tarih: 19 Aralık 2005, 00:29 - İp: yok
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

Makinanızın optik zoomunu pratikte değiştiremezsiniz. Sanırım ihtiyacınız olan şey de optik zoom sayısı değil, daha uzun odak noktali bir lens, veya bunun gibi davranan bir optik düzen. Tele converter kullanarak makinanızla uzaktaki cisimler şimdikinden daha büyük olarak fotoğraflayabilirsiniz.

Tarih: 19 Aralık 2005, 02:18 - İp: 212.***.**6.75
yenifoto
yenifoto (üye)
Tekirdağ / Amatör

Forumdan okuduğum kadarıyla adaptör vs yardımı ile zoom yada tele arttırımı işlemleri iyi randıman vermiyormuş.Boşuna paranı böyle ek düzeneklere ayırma derim.Mümkünse komple lensi veya makinayı değiştirmelisin.SLR tek çözüm gibi geliyor bana.

---------
D50

Tarih: 27 Aralık 2005, 13:28 - İp: 85.***.**7.238
drertan
drertan (üye)
İstanbul / Amatör

ben kendimde biraz araştırdım. en iyisi bu makineyi bir süre daha kullanıp iyice öğrendikten sonra bir üst basamağa çıkmak . cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim....

Tarih: 27 Aralık 2005, 21:18 - İp: 85.***.**9.31
  • 1