seroquel
seroquel (üye)
İstanbul / Meraklı

Objektifler Hakkında...

Öncelikle selamlar. SLR bir makina almaya karar verdim ve açıkçası objektifler sebebiyle kafam karıştı. Birçok ürün incelemesini okudum fakat göz önünde bulundurulmayan bir faktör var: objektifler. Makina seçiminde en önemli unsurun objektifler olduğunu fark ettim. Öğrenci olduğumdan bütçem kısıtlı bu sebepten dolayı kolayca uygun fiyata 2. el objektif bulabileceğim makina tercihim olacaktır. bu durum göz önünde bulundurulduğunda canon 350d mi, nikon d40 mı yoksa pentax k100d mi daha uygun bir seçim olur? daha önce bir h5 sahibi olduğumdan sony a100 e sempatik bakmıyor değilim bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler...

Tarih: 19 Nisan 2007, 01:49 - İp: 81.***.**4.52
fufuli
fufuli (üye)
İstanbul / Meraklı

Üyeliği iptal edilmiştir.

Tarih: 19 Nisan 2007, 02:33 - İp: 85.***.**4.100
seroquel
seroquel (üye)
İstanbul / Meraklı

Teşekkürler yanıtınız için. Zaten kendimi geliştirmek için almıştım h5 i. SLR alma sebeplerimden biri de dediğiniz gibi zaten optik vizör olması. hayyamda d40 ve 350d yi denedim fakat dediğim gibi objektif konusunda kafam karışık...

Tarih: 19 Nisan 2007, 11:06 - İp: 81.***.**4.52
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

seroquel

Canon DSLR ler sadece ef ve efs lensler ile uyumludur...yani ikinci el ucuz eski üretim manuel lensler ile kullanamazsın...

ama hayyamda çokça ef ve efs serisi canon lens bulunuyor ikinci el...

Nikon ve pentax ise canon nun aksine bütün eski lensleri ile uyumlu...

manuel odaklamalı içinde işlemcisi olmayan lensleri de kullanabilirsin bu markalarla...tabi bu lensleri kullanırsan...makinan enstantene ve diyafram değerini tanıyamaz...bu iş biraz karışık...daha önce forumda yazılmış bunla ilgili bir sürü yazı var.

Nikon K40 den uzak dur derim

K100D ve Canon 350D iyi birer alternatif...

daha önce 350D kullandığım için biliyorum...çok iyi bir makinadır...ikinci el canon ef ve efs lens ise piyasada oldukça sık bulunur...yine diğer yandan Sigmanın canon bayonet uyumlu 2. el lenslerini istanbul hayyam pasajında her dükkandan bulabilirsin...

bu açıdan bakıldığında canon iyi bir alternatif...

K100D ise tüm pentax lensleri ile uyumlu zati...analog makinalar için üretilmiş manuel lenslerle bile kullanırsın,,bu konuda pentaxçı arkadaşlar 2. el ürün bulma sıkıntısı çekmediklerini söylüyorlar...

ama K100D mi 350D mi dersen

350D derim

k10D deseydin durum değişir...

ama 350D iyi bir alternarif senin için...

nikon alacaksanda D50 ve D70s modellerini tavsiye ederim

yine nikon lensler her yerde zebille

Tarih: 19 Nisan 2007, 11:31 - İp: 194.***.**0.226
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ufak bir hatırlatma ve aydınlatma

Pentax DSLR lar tüm eski lensler ile uyumlular fakat Nikon D40;
eski lensleri kullanamıyor,hatta D80'de öyle.
Bunun için D200 almalısın yada üstü.

Ben sana 18-55 ile 350D öneririm.Şu anda fiyatı epeyce düştü ve bir süre seni idare edecektir.
Ayrıca bulabilirsen en uygun fiyatlı 2. el lensler Pentax'ın prime lensleridir.Ancak kullanım alanları kısıtlıdır ve temiz bulmak zordur,eski olduklarından dolayı.

Tarih: 19 Nisan 2007, 11:57 - İp: 85.***.**5.68
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

osmanlı ne yazıkki yanlışın var D80 konusunda

D80 bütün eski manuel focus ve cpu su olmayan lensler ile uyumlu...

DX Nikkor : All functions supported
• Type G or D AF Nikkor : All functions supported
• Micro Nikkor 85 mm F2.8D : All functions supported except autofocus and some exposure modes
• Other AF Nikkor*2 : All functions supported except 3D color matrix metering, i-TTL balanced fill-fl ash for digital SLR
• Non-CPU : Can be used in exposure mode M, but exposure meter does not function; electronic range finder can be used if maximum aperture is f/5.6 or faster
*1 IX Nikkor lenses can not be used
*2 Excluding lenses for F3AF

diğer modellerde olduğu gibi bazı özellikleri kullanamıyorsun tabii o ayrı

ama D40 konusunda haklısın....bütün lesnler ile uyumlu değil

Tarih: 19 Nisan 2007, 15:55 - İp: 193.***.**8.217
seroquel
seroquel (üye)
İstanbul / Meraklı

İlginiz için çok teşekkür ederim, açıkçasını söylemek gerekirse elime aldığımda biraz slr-like hissi verdi bana d40 zaten, fakat çevremde bir baskı vardı nikondan yana.
Sanırım tercihimi canondan yana kullanacağım...

Tarih: 20 Nisan 2007, 00:51 - İp: 81.***.**2.229
  • 1