mushlee
mushlee (üye)
İzmir / Amatör

Objektif Temizliği Hakkında

Merhaba forumda daha yeniyim umarım konuyu doğru yere açmışımdır.Arkadaşlar makinem daha bir aylık 18-135 lensi ile birlikte aldım.Fakat daha yeni dikkatimi çeken bir şey gördüm.Objektifin uç tarafında ön camın arkasında kıla benzer ufak ve kısa bişey gördüm.Bunu garantisine mi göndereyim yoksa kendim temizliğini yapabilir miyim?

Tarih: 26 Ocak 2012, 12:08 - İp: 78.***.**5.146
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

1. tercih: Hiç bir şey yapmayın. Tarif ettiğiniz yere bakılırsa büyük ihtimalle fotoğrafa etkisi yoktur.
Takıntı yaptı gördükçe cinlerim tepeme çıkıyor diyorsanız:
2. tercih: Garanti kapsamında temizletebiliyorsanız -ki zannetmiyorum yapacaklarını- o şekilde temizletin.
3.tercih: Ücretini vererek temizletin.
4. tercih: Kendiniz söküp temizleyin.

Tarih: 26 Ocak 2012, 15:36 - İp: 213.***.**5.242
mushlee
mushlee (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba öncelikle cevabınız için teşekkürler.1 Tercih güzel hoşuma gitti aynen fotoğrafa bir etkisi yok fakat gördükçe cinlerim tepeme çıkıyor.Kendim nasıl temizleyebilirim bunu.Bana gelen kullanma klavuzunda tarifi var mıdır. Anlamıyorum...

Tarih: 27 Ocak 2012, 11:21 - İp: 78.***.**5.82
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Hiç kurcalama, beceremeyeceğin anlaşıldı.

Tarih: 27 Ocak 2012, 13:43 - İp: 213.***.**5.242
rockhound
rockhound (üye)
İstanbul / Amatör

objektif 135mm de iken uzadığı için fokus halkasının olduğu yerden girmiştir. yapılabilecek tek şey o bölgeden el kompresörü ile hava verip yerinden oynatmak ama bu sefer de başka yerlere gidebilir. tam manasıyla temizlemek için sökmek gerekir.

fotoğrafa etkisi yoksa boşverin ve 135mm'de bırakmayın. bu tarz objektiflerde sıklıkla toz girme durumu oluyor.

Tarih: 27 Ocak 2012, 14:10 - İp: 85.***.**5.200
  • 1