foto onur
foto onur (üye)
Manisa / Stüdyo Fotoğrafçısı

Objektif Temizleme Hakkında,,

ARKADAŞLAR ELİMDE NİKON 18,70 NİKKOR OBJEKTİF VAR.İÇERİSİ FECİ ŞEKİLDE TOZ DOLDU VE ÇEKİMLERİ ETKİLEMEYE BAŞLADI.KOMPRESÖRLE HAVA TUTTUK, FAKAT TOZLARI ÇIKARAMADIK.BEN BU OBJEKTİFİ ZARAR VERMEDEN SÖKÜP TEMİZLEMEK İSTİYORUM.DENEYİMİ OLAN ARKADAŞLARIN YARDIMINI BEKLİYORUM.ŞİMDİDEN TEKKÜR EDİYORUM.

Tarih: 1 Ekim 2006, 20:29 - İp: 85.***.**5.98
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

sevgili foto onur

Yukariya tukursen biyik,asagiya tukursen sakal,neden mi boyle? Simdi bu objektifi al eline anlatacagim gibi sok ve temizle desem elini timsahin agzina sokmak gibi bir sey.Eger temizlemesen baska dert , yapacagin en guzel sey objektifi ya servisine yada guvendigin bir ustaya goturup temizletmen.
Bak tekrar soyluyorum makinalarimizi temizleriz ve biraz dikkat edersek sorun olmaz ama objektif sakaya gelmez

Saygilar

Tarih: 2 Ekim 2006, 00:35 - İp: 195.***.**2.5
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Yerinde olsam hiç kurcalamam AF si felan bozulur nene lazım midyata pirince giderken evdeki bulgurdanda olursun bence canerinde dediği gibi bilen birine temziletmek en makbulü.

Tarih: 2 Ekim 2006, 01:31 - İp: 85.***.**9.192
foto onur
foto onur (üye)
Manisa / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşlar,en sonunda gözü kararttım ve objektifi söktüm.temizledim ve topladım.şimdi eskisindan daha güzel çalışıyor.tabi bunu herkese tavsiye etmem.çok zor bi olay.tam iki günümü aldı.

Tarih: 7 Ekim 2006, 10:58 - İp: 85.***.**1.158
  • 1