midass
midass (üye)
Ankara / Amatör

Objektif Konusunda Yardımlarınız Ltf

öncelikle herkese merhaba,
çok saçma sorularla uğraşmanın sizi sıkıtığının farkındayım fakat sormadan öğrenemeyeceğim, cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
forumda birçok konu takip ettim fakat yazma cesaretinde ilk defa bulunuyorum
üstadlarım yaklasık 3 aydır fotoraf çekmeye calısıyorum ve yeni yeni ne içmek istediğimi fark ettim.
öncelikle su an canon 550d kullanıyorum ve üzerinde kit lensi olan 18-55 var. aslında manzara vs cekiminde işimi yeterince görüyor fakat uzaktaki bir kişi çekmekte, uçan kus vs çekmekte zorluk çekiyorrum. ve aslında biraz daha uzağı çekebileceğim ve en fazla 700 tl gibi para ayırabileceğim bir lense ihtiyacım var.
şimdi soruyorum:
1-formlarda yazıların ışığında aradığım lensin canon ef-s 55-250 olabileceği fikrindeyim.(doğru mudur?)
2-bu lense benzer (canon olmak zorunda değil) alternatif ne kullanılabilir?(artıları nedir?)
3-su an kuladığım lensle örneğin gölde ördek çekerken ördek tam anlamıyla keskin olmuyor(özellikle uzaksa)buna benzer sorun yasarmıyım
4-teşekkürler

Tarih: 11 Ekim 2011, 19:13 - İp: 94.***.**1.19
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

1. Doğrudur
2. 55-250 i alabileceğiniz fiyata daha iyisini bulamazsınız
3. Gölün uzaklığına göre değişir ama her halükarda ayrıntıları 18-55 is den daha iyi yakalarsınız

Tarih: 11 Ekim 2011, 19:25 - İp: 85.***.**1.167
kerempekin
kerempekin (üye)
İstanbul / Amatör

Najdorf yazmış ama bende bir kaç ekleme yapayım;
- Uzaktaki kuş için bir şey yapılamaz ama çekmek istediğiniz kişinin yanına giderek daha güzel kareler yakalayabilirsiniz. Modelle diyaloğa girmek her zaman daha iyi sonuç verir.
- Alacağınız lensdende elinizdekinden fazla bir keskinlik beklemeyin.
- Fotoğrafda keskinliği programlar yardımıyla bir miktar arttırabilirsiniz.

Tarih: 11 Ekim 2011, 19:42 - İp: 78.***.**3.122
midass
midass (üye)
Ankara / Amatör

bu ihtiyaçlar doğrultusunda daha keskin kareler yakalayabileceğim lensler konusunda bilgi alabilirmiyim. birde tabi fiyat/performans acısında inceleye bilirmiyiz. yani tamron ya da sigma secebilirmiyiz bu özelliklere yakın???

Tarih: 11 Ekim 2011, 20:58 - İp: 94.***.**1.19
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Bu fiyat aralığındaki tamron ve sigma 70-300 de titreşim önleme yok. Ayrıca ikisi de optik kalite olarak 55-250 den iyi değil.

Tarih: 11 Ekim 2011, 21:07 - İp: 85.***.**1.167
  • 1